مدیرعامل توانیر خبر داد
افزایش تعرفه برق پرمصرفها تا پایان آذرماه اعلام میشود/ایران پیگیر مطالبات فروش به عراق است
مدیرعامل توانیر با تاکید بر اینکه مصوبه اصلاح و افزایش تعرفه برق پرمصرفها در مراحل نهایی تصویب خود در دولت قرار دارد و تا آخر ماه جاری نتیجه قطعی آن به مردم اعلام خواهد شد، گفت: ایران پیگیر مطالبات خود از عراق بابت فروش برق به این کشور است.
اعتمادآنلاین| محمدحسن متولیزاده در سمینار تخصصی راهکارهایهوشمندسازی در مصرف انرژی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس که پرسید چندی پیش وزارت خزانهداری آمریکا صادرات برق ایران به عراق را منوط به یک مهلت 45 روزه دانسته بود و اینکه آیا صادرات برق ایران به عراق در حال انجام است یا خیر، گفت: ایران تا این مقطع کمکهای زیادی برای تامین برق به کشورهای همسایه و بخصوص کشور عراق داشته است.
وی ادامه داد: حجم مناسبی از نیاز مصرف برق عراق توسط ایران تامین شده است. بنابراین در مورد برق به دلیل گستردگی و طولانی بودن شبکه نمیتوان به سرعت کشوری را جایگزین کشور دیگری برای تامین برق کرد پس جایگزینی کشور دیگری به جای ایران در کوتاه مدت میسر نمیشود.
متولیزاده در پاسخ به سوال خبرنگار فارس که پرسید کشور عراق از بابت خرید برق به ایران بیش از 800 تا 900 میلیون دلار بدهکار است آیا ایران از دریافت این مطالبات چشمپوشی کرده است یا خیر، گفت: ایران در حال حاضر به شکل لحظهای 1400 مگاوات برق به عراق صادر میکند اما در خصوص مطالبات ایران پیگیر دریافت این مطالبات از عراق است.
افزایش تعرفه برق پرمصرفها تا پایان ماه قطعی میشود
مدیرعامل توانیر در پاسخ به این سوال که افزایش تعرفه برق پرمصرفها از خرداد ماه سال آینده قطعی است و آیا این تعرفهها به صورت پلکانی خواهد بود گفت: وزارت نیرو پیشنهاد افزایش تعرفه برق برای پرمصرفها را در راستای درآمدزایی خود نمیبیند پس بنابراین این اقدام تنها با هدف تبدیل پرمصرفها به خوشمصرفها بوده است.
مدیرعامل توانیر خاطرنشان کرد:افزایش تعرفه برق پرمصرفها در مراحل اولیه دولت تایید شده است بنابراین این پیشنهاد در مراحل نهایی خود قرار دارد و تا پایان ماه جاری نتایج قطعی آن به مردم اعلام خواهد شد.
وی ادامه داد: پنج درصد مشترکان برق در کشور 10 برابر مشترکان کم مصرف برق مصرف میکنند پس بنابراین این پرمصرفها نیز به راحتی میتوانند به گروه کم مصرفها نیز بپیوندند.
وی با انتقاد از قیمت پایین برق در ایران و چالشهای به وجود آمده در این خصوص گفت: قیمت برق ایران از کشورهای افغانستان،عراق و ترکیه یک اختلاف یک به 10 دارد که این اختلاف قیمت باعث شده که مصرف برق نتوانسته کاهشی باشد.
متولیزاده با اشاره به اینکه مصرف برق در ماههایی از سال و محدود به شکل قابل ملاحظهای افزایش مییابد گفت: برای کنترل مصرف برق یکی از ارهها مدیریت بار شبکه است بنابراین چرا که در تمام دنیا با مدیریت بار توانستهاند مصرف برق را کنترل کنند.
وی افزود: براساس مطالبات صورت گرفته میتوان بدون کاهش طرح رفاه برق مورد نیاز برای مردم را تامین کرد بدون اینکه سطح رفاه کاهش یابد.
وی با اشاره به اینکه با یکسری روشهای ساده میتوان 30 درصد مصرف برق خانگی را کاهش داد گفت: شرکتهای دانشبنیان میتوانند با ایجاد ارتباط دوسویه با مردم کمک قابل توجهی در کاهش مصرف داشته باشند.
متولی زاده با اشاره به اینکه 30 میلیون مشترک خانگی داریم گفت: با ابزارهای قدیمی دیگر امکان ارتباط دوسویه با مشترکان برق وجود ندارد پس شرکتهای دانشبنیان میتوانند در زمانهایی که نیاز است مردم از بار شبکه برق کم کنند با ارتباطی که با آنها میگیرند این موضوع را تحقق خواهند بخشید.
به گفته وی با هوشمندسازی در مصرف انرژی مثل ارتباط دوسویه با مردم میتوان همانند بخش صنعت و کشاورزی که به صورت تشویقی مصرف برق خود را کاهش دادند بخش خانگی نیز مصرف برق خود را کاهش دهد.
وی افزود: سال گذشته بخش صنایع 200 میلیارد تومان به دلیل کاهش بار شبکه پاداش همکاری دریافت کردند و 900 مگاوات از بار شبکه برق را کاهش دادند پس مردم نیز میتوانند با کاهش بار شبکه پاداش دریافت کنند.
به گفته وی مردم میتوانند به عنوان مثال با کاهش درجه حرارت کولر یا دور کولرهای آبی و یا استفاده از ماشینهای ظرفشویی و لباسشویی در ساعات غیر پیک مدیریت بار انجام داده و از مصرف برق خود بکاهند.
منبع: فارس
دیدگاه تان را بنویسید