کد خبر: 253706
|
۱۳۹۷/۱۰/۰۲ ۱۵:۵۴:۰۰
| |

دود اعتصاب کامیونداران، امروز به چشم خریداران مرغ می‌رود/ دولت برای تنظیم بازار مرغ تصمیم خلق الساعه نگیرد/ بازار مرغ به آرامش خواهد رسید؟

در حالی که ستاد تنظیم بازار قیمت هر کیلو مرغ را 9800 تومان اعلام کرده است امروز قیمت آن به بیش از 14 هزار تومان رسید. تشکل های بخش طیور قیمت اعلام شده از سوی ستاد تنظیم بازار را قبول ندارند و اعلام می کنند که افزایش اخیر قیمت مرغ نتیجه اختلالات ایجاد شده در تامین نهاده های دامی در دو ماه اخیر است و معتقدند دولت نباید برای کاهش قیمت فعلی مرغ تصمیمات یک شبه ای چون ممنوعیت صادرات و یا آزادسازی واردات را بگیرد.

دود اعتصاب کامیونداران، امروز به چشم خریداران مرغ می‌رود/ دولت برای تنظیم بازار مرغ تصمیم خلق الساعه نگیرد/ بازار مرغ به آرامش خواهد رسید؟
کد خبر: 253706
|
۱۳۹۷/۱۰/۰۲ ۱۵:۵۴:۰۰

اعتمادآنلاین| قیمت مرغ در روزهای اخیر دستخوش تغییرات جدی شده و روند صعودی به خود گرفته است. امروز مورخه 2 دی ماه 1397 اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی قیمت هر کیلوگرم مرغ گرم در تهران را 14 هزار و 300 تومان اعلام کرد. قیمت اعلامی امروز برای هر کیلوگرم مرغ گرم فاصله بسیار زیادی با قیمت اعلامی ستاد تنظیم بازار دارد. 9800 تومان (با در نظر گرفتن 5 در صد تغییرات) قیمتی است که کارگروه تنظیم بازار به تازگی و بر اساس هزینه های تولید برای این محصول تعیین کرده است.

البته در زمان اعلام نرخ ستاد تنظیم بازار برای قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ گرم، تشکل های بخش طیور به این نرخ اعتراض و طی نامه ای به رئیس جمهور اعلام کردند که این قیمت را قبول ندارند و قیمت 11 هزار و 500 تومان برای هر کیلوگرم مرغ گرم، قیمتی منطقی و کارشناسی شده است.

رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت که در مورخه 1 دی ماه 1397 در برنامه گفتگوی ویژه خبری حاضر شده بود در مورد اعتراض تشکل ها به قیمت ستاد تنظیم بازار و اختلاف قیمت مرغ در بازار با قیمت اعلامی ستاد تنظیم بازار، گفت: مشخصاً در مورد قیمت مرغ باید گفت، آن روزی که ستاد تنظیم بازار در مورد قیمت مرغ تصمیم گرفت و آن را تصویب کرد، همان روز خود تشکل ها هم حضور داشتند و این نرخ توافق شد. وی در ادامه صحبت های خود و در مورد راهکارهای گذار از این افزایش قیمت مرغ نیز گفت: ما دو پیشنهاد به وزارت جهاد کشاورزی ارائه داده ایم که یکی باز کردن درب انبارهای ذخایر نهاده های دامی است و دیگری ممنوعیت صادرات می باشد.

این صحبت های وزیر صمت در حالی انجام شد که غلامعلی فارغی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران و رئیس انجمن صنایع طیور ایران بیان نمود: قیمتی که در سازمان حمایت تعیین و تصویب شد بدون حضور تولیدکنندگان صورت گرفت.

وی ادامه داد: چگونه می شود در حالی که قیمت تمام شده هر کیلوگرم مرغ ده هزار تومان می باشد، قیمت فروش آن 9800 تومان در نظر گرفته شود؟ قیمت اعلام شده از سوی ستاد تنظیم بازار قیمتی غیرواقعی است و قیمت فروش هر کیلوگرم مرغ باید حدود 11 هزار و 500 تومان با در نظر گرفتن 5 درصد تغییرات اعلام شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران افزود: البته باید بگوییم ما با هر نرخ دستوری مخالفیم چرا که این نرخ های دستوری تاکنون کاربردی نداشته اند و از پس نیز کاربردی نخواهند داشت و این نرخ ها جز ایجاد هزینه برای دو طرف مصرف کننده و تولیدکننده و ایجاد دردسر برای سازمان های نظارتی عایدی نخواهند داشت.

فارغی در پاسخ به این سئوال که دلایل افزایش قیمت مرغ در روزهای اخیر چیست و آیا این قیمت ثابت خواهد ماند یا خیر، گفت: اینکه قیمت هم اکنون به بیش از 14 هزار تومان رسیده است یک موضوع مقطعی و گذراست و جای نگرانی ندارد و دلیل آن نیز این است که در یک مقطعی حمل نهاده ها از بنادر به دلیل اعتصاب کامیوندارها به کندی انجام شد و همین عامل باعث شد تا برخی مرغداری ها با کمبود مواد غذایی مواجه شدند. در نتیجه پاره ای از مرغداری ها زود کشتار کردند و یا رشد طیورشان عقب افتاد. نتیجه آن شد که تولید کاهش پیدا کرد و این کاهش تولید همان گونه که عنوان شد ناشی از یک عامل ثانویه غیرمرتبط بود.

وی افزود: تولید جوجه حدود 110 میلیون قطعه می باشد و یک تولید کاملا نرمال و قابل قبولی است. تولید گوشت مرغ هم قابل قبول است. بنابراین این مقطع به لحاظ قیمت مرغ خیلی قیمت پایداری نیست.

رئیس انجمن صنایع طیور ایران گفت: قیمت مرغ تا پایان سال کاهش خواهد یافت مشروط بر اینکه نهادهای مورد نیاز چون ذرت، سویا، دارو و واکسن دچار اختلال نشوند. دولت باید این نهاده ها را برای پایداری تولید گوشت مرغ تامین کند. اگر اینها تامین شود ما تا آخر سال به لحاظ تولید هیچ مشکلی نخواهیم داشت.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران در پایان صحبت های خود نیز دو پیشنهاد برای حل این مشکلات ایجاد شده ارائه داد.

وی گفت: پیشنهاد اول ما برای دولت، سازمان حمایت و ستاد تنظیم بازار این است که قیمت گذاری را به تشکل های مرتبط واگذار کنند و خود نقش نظارتی را برعهده بگیرند. دلیل این پیشنهاد این است که با توجه به اینکه این روزها قیمت شاخص تولیدکننده مرتب در حال نوسان است تشکل ها می توانند با دادن قیمت های ماه به ماه چه افزایشی و چه کاهشی یک قیمت انعطاف پذیر به بازار ارائه بدهند. پیشنهاد دوم نیز این است که دولت بخاطر نوسانات مقطعی قیمت به سرعت تصمیم گیری نکند و به عبارت بهتر تصمیمات خلق الساعه نگیرد. یعنی مانع صادرات نشود و یا اقدام بر واردات نکند.

منبع: تابناک

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها