کد خبر: 257607
|
۱۳۹۷/۱۰/۱۴ ۱۴:۴۴:۰۰
| |

هوشنگ عشایری اعلام کرد:

اختصاص 45 هزار میلیارد ریال تسهیلات برای بازآفرینی شهری

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: 45 هزار میلیارد ریال در قالب تسهیلات 50 میلیون تومانی بدون سپرده‌گذاری با سود 9 درصد برای ساخت و ساز در محله‌های هدف طرح بازآفرینی شهری در کشور اختصاص یافته است.

اختصاص 45 هزار میلیارد ریال تسهیلات برای بازآفرینی شهری
کد خبر: 257607
|
۱۳۹۷/۱۰/۱۴ ۱۴:۴۴:۰۰

اعتمادآنلاین| هوشنگ عشایری مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در جلسه ستاد بازآفرینی شهری گناباد با بیان این مطلب اظهار داشت: دولت، شهرداری‌ها، بخش خصوصی و ساکنان محلات مورد نظر به عنوان چهار رکن اصلی این برنامه هستند و نیازهای هر محله توسط خود مردم تعیین خواهد شد.

وی افزود: در سال 1395 مقام معظم رهبری پنج مساله اصلی را به سران سه قوه اعلام کردند که یکی از آنها موضوع رسیدگی به مسائل و مشکلات ساکنان حاشیه شهرها و بافت‌های تاریخی و فرسوده بود. پس از آن مجلس شورای اسلامی به دولت تکلیف کرد که باید سالانه 270 محله توسط وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور و شهرداری‌ها بازآفرینی شود که سازمان برنامه و بودجه نیز ملزم به تأمین منابع مالی آن است.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه 270 محله برای بازآفرینی در سال جاری در کشور تعریف شده است، گفت: بر اساس این برنامه باید سالانه 350 هزار واحد مسکونی در مناطق هدف بازآفرینی شهری ساخته شود که با توجه به محدودیت منابع مالی و بانکی به سالی 100 هزار واحد تقلیل پیدا کرد.

عشایری عنوان کرد: همچنین مصوب شده که سالانه 350 میلیارد ریال بابت امتیازات آب، برق، توسط وزارت نیرو در محله‌هایی که بازآفرینی صورت می‌گیرد تخفیف اعمال شود؛ ضمنا تخفیفاتی که شامل بافت‌های فرسوده می‌شود برای محله‌های بازآفرینی در نظر گرفته شده و برای زوج‌های جوان نیز در محله‌های بازآفرینی تسهیلاتی با سود شش درصد و دوره 12 ساله بازپرداخت در نظر گرفته شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر استفاده از اراضی در اختیار مجموعه این وزارتخانه برای اجرای طرح‌های بازآفرینی شهری تصریح کرد: رئیس جمهور به طور خاص پیگیر اجرای این طرح در کشور بوده و اگر مدیری در این زمینه کوتاهی کرد، باید استانداران و فرمانداران به این موضوع رسیدگی کنند.

وی گفت: برای اولین بار در کشور تمام اختیارات در حوزه تصمیم‌گیری در اجرای این طرح به ستادهای بازآفرینی شهرستان‌ها و استان‌ها واگذار شده؛ چرا که معتقدم بزرگ‌ترین ظرفیت عملیاتی کردن این برنامه درون شهرها بوده و هر استان متناسب با مسائل، مشکلات و موقعیت مناطق نیازمند بازآفرینی شهری این اعتبارات را هزینه می‌کند.

85 درصد شهرداری‌ها با مشکلات مالی مواجه هستند

در ادامه حمید بنایی عضو کمیسیون عمران مجلس نیز بیان کرد: حدود 85 درصد شهرداری‌ها در کشور با مشکلات مالی در پرداخت معوقات پیمانکاران و حقوق کارکنان مواجه هستند. با تصویب مجلس شورای اسلامی قرار شده دولت 32 هزار میلیارد ریال به شهرداری‌ها مساعدت کند که این طرح از سوی شورای نگهبان برای انجام اصلاحات برگشت خورده است.

رئیس مجمع نمایندگان استان خراسان رضوی افزود: بودجه ستاد بازآفرینی در ابتدای کار حدود 1200 میلیارد ریال بوده که با کمک دولت و مجلس و تأکید مقام معظم رهبری و با روحیه اجرائی که در این ستاد وجود داشت، پیشرفت خوبی کرد و در سال جاری به 60 هزار میلیارد ریال رسیده است.

بنایی اظهار کرد: بر اساس برنامه ششم توسعه کشور باید سالانه 900 هزار واحد مسکونی در کشور ساخته شود که صد هزار واحد از این تعداد مربوط به طرح بازآفرینی شهری است.

نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی گفت: طرح مطالعاتی بحث گردشگری بر مبنای قنات در گناباد و بجستان به عنوان شریان‌های اصلی حیات در این دو شهر انجام و یا در حال انجام است که امیدواریم سریع‌تر تصویب و اجرائی شود.

منبع: ایبِنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها