رئیس اتاق بازرگانی ایران:
ساختار فعلی تصمیمگیری اقتصادی در کشور دچار واگرایی است
غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه راهبری مسیر توسعه اقتصاد کشور نیازمند اصلاح و بازبینی است، عنوان کرد: ساختار فعلی تصمیمگیری اقتصادی کشور دچار واگرایی است.
اعتمادآنلاین| غلامحسین شافعی امروز در چهل و چهارمین نشست هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: شرایط پیش آمده در اقتصاد ایران بعد از تحریمهای سال 1385 و مجدداً خروج آمریکا از برجام، این واقعیت را پیش چشم همه فعالان اقتصادی قرار داد که مسیری که تحت عنوان توسعه در کشور پیموده شده، مسیری ناصحیح بوده است.
وی افزود: امروز کشور نیازمند یک اجماع هماهنگی در مورد این واقعیت است که در مسیر پیموده شده در اقتصاد کشور به علت عدم وجود دانش نظری کاربردی در میان تصمیمگیران کشور، به جز در چند برهه کوتاه و خاص، هیچگاه در مسیر توسعه کشور نبوده است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: آنچه امروز ضامن اصلاح، وضعیت اقتصاد کشور است، قبول این واقعیت است که تصمیمگیران به جز چند دوره کوتاه از دانش توسعه کافی جهت اداره اقتصاد کشور برخوردار نبودهاند.
شافعی افزود: همچنان که نقدهایی به همان دورههای کوتاه وجود دارد، اما باید بپذیریم که یا متوجه نبودهایم و یا بلد نبودهایم و یا دانش کافی را در توسعه اقتصاد کشور نداشتهایم و دارای ضعف دانش کاربردی در این باره هستیم.
وی گفت: بنابراین آنچه باید اقدام کنیم این است که از نخبگان و صاحبان دانش و تجربه که همان فعالان اقتصادی هستند، برای کاستن از خطاهای گذشته و عدم تکرار اشتباهات گذشته دعوت کنیم.
شافعی گفت: اگر بخواهیم به ریشه مشکلات امروز اقتصاد برگردیم، باید بگوییم، یکی از این ریشهها همین ضعف دانش کاربردی توسعه و عدم بهرهگیری از نخبگان و افراد دارای صلاحیت در تصمیمگیریهای اقتصادی کشور است.
وی افزود: ریشه مشکلات امروز اقتصاد کشور، تنها در یک مورد خلاصه نمیشود، بلکه ما با مجموعهای از عوامل روبهرو هستیم که وضعیت نامطلوب امروز را رقم زده است.
وی اظهار داشت: اثربخشی استفاده از نخبگان و افراد دارای صلاحیت، هنگامی در مرحله عمل مؤثر است که تصمیمسازی اقتصادی، از برآیند دانش و تجربه یک جمع حاصل شود، نه اینکه نخبگان به صورت انفرادی در گوشهای از اتاقهای خود به نتایجی رسیده و خواهان عملیاتی شدن آن باشند.
وی گفت: بنابراین موفقیت در امر دعوت از نخبگان و صاحبان دانش و تجربه به صور انفرادی نمیتواند موفقیت در اتخاذ تصمیمات صحیح و راهبردی در جهت توسعه کشور را ترمیم کند.
وی افزود: بلکه دعوت از نخبگان و افراد دارای صلاحیت حرفهای باید همراه با تمرکز آنها و اتخاذ تصمیم توسعهای کشور بر استفاده از جمع خردهدانشها و تجربیات آنها باشد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: امروز راهحل عبور از ساختار توسعهنیافتگی کشور صرفا با اصلاح یک مورد خاص به دست نمیآید، بلکه ما با مجموعهای از عوامل روبهرو هستیم که برآیند آنها نیازمند اصلاح است.
وی افزود: با صرف دعوت از نخبگان و افراد دارای صلاحیت حرفهای در پستهای تصمیمگیری و اتخاذ تصمیمات انفرادی از خروج از وضعیت توسعهنیافتگی کشور ممکن نیست.
شافعی گفت: ما برایند گزارشها و تجربیات این افراد را برای تصمیمگیری و مستقل بودن آنها از ذینفعان و گروههای ضدتوسعهای را نیازمند هستیم و با چنین ترکیبی است که میتوان امید به تجهیز تصمیمها به دانش توسعه بیشتر و عدم تکرار اشتباهات گذشته را داشت.
شافعی بیان داشت: ساختار فعلی تصمیمگیری اقتصادی کشور دچار واگرایی است و راهبری مسیر توسعه اقتصاد کشور نیازمند اصلاح و بازبینی است.
شافعی اظهار داشت: تا زمانی که نتوانیم اقتصاد را اصلاح و در مسیر توسعه واقعی قرار دهیم، باید بدانیم که امنیت ما نیز میتواند دستخوش مخاطراتی قرار گیرد و حتی پارامترهای اجتماعی آن نیز میتواند دچار افت و نزول شود.
منبع: فارس
دیدگاه تان را بنویسید