کد خبر: 271542
|
۱۳۹۷/۱۱/۲۹ ۱۵:۵۴:۰۰
| |

عضو کمیسیون صنایع مجلس:

تقویت بازارهای رسمی لازمه مقابله با جنگ اقتصادی است

حمید گرمابى عضو کمیسیون صنایع مجلس درخصوص کارکردهای بورس کالا در اقتصاد عنوان کرد: این روزها همه از شرایط خاص اقتصادی و تعبیر جنگ اقتصادی استفاده می‌کنند، به این معنا که اوضاع بازارها عادی نیست و فشارهای تحریمی از بیرون و برخی فشارها با نیت واسطه‌گری و کسب سود در داخل به اقتصاد وارد می‌شود.

تقویت بازارهای رسمی لازمه مقابله با جنگ اقتصادی است
کد خبر: 271542
|
۱۳۹۷/۱۱/۲۹ ۱۵:۵۴:۰۰

اعتمادآنلاین| حمید گرمابى گفت: بهترین روش برای نگهداشتن اقتصاد در یک شرایط عادی و به دور از التهاب، نظارت دقیق بر رفتارهای اقتصادی و دخالت نکردن در روند قیمت‌هاست.

عضو کمیسیون صنایع مجلس گفت: آنچه مسلم است در بازارهای غیررسمی امکان نظارت دقیق بر عملکرد شرکت‌ها و افراد وجود ندارد و در حوزه مبادلات کالاها، عرضه حداکثری محصولات اساسی و واسطه‌ای در بورس کالا به عنوان بازار رسمی کالای کشور توصیه می‌شود تا نهادهای نظارتی به راحتی بتوانند نحوه مبادلات یا آیتم‌های مختلف را نظارت و بررسی کنند.

گرمابی با بیان اینکه شفافیت خرید و فروش کالاها از مزیت‌های بورس کالا به شمار می‌رود، اظهار داشت: متاسفانه روابط ناسالم اقتصادی در برهه کنونی غیرقابل انکار است و هرچه بیشتر بتوانیم بازارهای رسمی همچون بورس کالا را تقویت کنیم، در مسیر سالم سازی اقتصاد قدم برداشته‌ایم.

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه در بحران اخیر ارزی شاهد اعطاى سهمیه‌هاى خاص و یارانه به افراد یا شرکت‌ها بدون نظارت بودیم که تبعات سنگینی برای اقتصاد کشور به همراه داشت، گفت: یک نسخه اشتباه در بحران اخیر، قیمت‌گذاری برای کالاها بود چراکه نرخ گذاری به معنای ایجاد دو نرخ دولتی و بازاری برای کالاها است که همین امر زمینه تشکیل رانت را فراهم می کند.

گرمابی تصریح کرد: این در شرایطی است که برای حمایت از فعالان اقتصادی از جمله مصرف‌کنندگان باید اجازه درج واقعی قیمت‌ها را بدهیم که با این کار امکان سفته‌بازی به حداقل می‌رسد. در مرحله بعد با اتخاذ شیوه‌ای شفاف باید اقدام به حمایت و پرداخت یارانه کرد.

عضو کمیسیون صنایع مجلس معتقد است که وقتی عمده تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان در بورس کالا حضور داشته باشند، به طور حتم با شکل‌گیری رقابت، قیمت‌های واقعی کشف می‌شود و ضریب اطمینان فعالان صنایع از فعالیت خود و پیش‌بینی آینده بالا می‌رود؛ از طرفی با کشف قیمت‌های واقعی، جذابیت سفته‌بازی در بازارهای غیررسمی نیز به حداقل می‌رسد و منابع به سمت تولید می‌رود.

منبع: ایلنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها