کد خبر: 273586
|
۱۳۹۷/۱۲/۰۶ ۱۵:۴۰:۰۰
| |

ماموریت وزارت ارتباطات برای تقویت و توسعه شبکه اینترنتی در روستاها و مناطق دورافتاده؛

آنچه که توسعه اینترنت در روستاها رقم می‌زند

رشد و توسعه اینترنت در مناطق دور افتاده و روستاها و در کنار آن دسترسی آزاد به اطلاعات و اینترنت نه به عنوان یک عامل اصلی و تعیین‌کننده بلکه به عنوان یک محرک و یک بازوی کمکی سبب رشد و افزایش سطح علمی و آگاهی شهروندان می‌شود و در صورت سرمایه‌گذاری هدفمند و حمایت از طرح‌های اشتغالی و اقتصادی آغاز یک تحول مهم را در روستاها رقم می‌زند.

آنچه که توسعه اینترنت در روستاها رقم می‌زند
کد خبر: 273586
|
۱۳۹۷/۱۲/۰۶ ۱۵:۴۰:۰۰

اعتمادآنلاین| توسعه اینترنت در مناطق محروم و روستاها می‌توان یک گام مهم و موثر باشد. آن هم در دورانی که سطح و نحوه زندگی و رفتار شهروندان در جوامع مختلف وابستگی زیادی به تکنولوژی و صنایع پیدا کرده است. شاید اگر تا دیروز دسترسی به تلوزیون و رادیو و روزنامه‌های سراسری یک ضرورت انکار ناپذیر ارتباطی برای شهروندان در نقاط دور و نزدیک کشور بود؛ امروز نیاز به اطلاعات و دسترسی آسان به آن شکل دیگری به خود گرفته است و اینترنت عضو لاینفک این ضرورت است.

شاید زمانی داشتن تلفن همراه یا کامپیوتر یک امتیاز لوکس و رفاهی محسوب می‌شد ولی امروز در هر شهر و روستایی اقشار مختلف جامعه در گروه‌های سنی مختلف ارتباطات و اطلاعات خود را در مجاری مختلف درگیر با اینترنت تامین می‌کنند. این اطلاعات ممکن است گاهی در شبکه‌های مجازی و گاهی در سایت‌ها و کانال‌های خبری و گاهی در مقالات و برنامه‌های آموزشی و علمی فراهم شود.

بدیهی است که دسترسی هرچه آسان‌تر به این امکانات به مرور زمینه و بستر آن را فراهم می‌کند که زمینه آگاهی و اطلاع‌رسانی در مناطق مختلف اعم از روستاها و شهرها توسعه پیدا کند. برای مثال تصور کنید که در منطقه‌ای همچنان نوع کشاورزی یا برداشت محصول برگرفته از همان سنن گذشته باشد و یا دامداری با همان متودهای گذشته اجرایی می‌شود. اما علم روز چنین امکانی را در اختیار کشاورزان و دامداران قرار می‌دهد که شما با صرف یک سری ملاحظات در میزان هزینه‌ها و همین طور به مدد برخی اصلاحات و تغییرات بهره‌برداری بیشتری از محصولات کشاورزی یا دامپروری خود داشته باشید.

این اتفاق در گام اول باعث آن شده که شما درآمد و سودآوری بیشتری از تغییرات صورت گرفته کسب کنید و در وهله دوم این اتفاقات چنانچه مستمر باشد و فراگیر شود، آبادانی روستا یا آن شهر را رقم می‌زند. طبق آمار اعلام شده چیزی کمتر از 7 میلیون از جمعیت کشور مربوط به ساکنان روستایی است. آن هم در شرایطی که تقریبا 4 دهه قبلتر این آمار نزدیک به نیمی از جمعیت کل کشور بود و طی این دوران مهاجرت روستاییان به شهرها باعث شد که امروز شاهد چنین نسبت نگران‌کننده‌ای بین شهرها و روستاها باشیم.

صاحب‌نظران و کارشناسان اعتقاد دارند که عدم توسعه پایدار در روستاها یکی از مهمترین علل و عوامل این ماجراست. اینکه در روستاها مشاغل و تسهیلات نمی‌توانند شرایط اقتصادی و معیشتی روستاییان را برطرف کند تا در نهایت آنان مجاب شوند که برای رشد خواه اقتصادی یا خواه اجتماعی و علمی راهی شهر شوند.

اما رشد و توسعه اینترنت در مناطق دور افتاده و روستاها و در کنار آن دسترسی آزاد به اطلاعات و اینترنت نه به عنوان یک عامل اصلی و تعیین‌کننده بلکه به عنوان یک محرک و یک بازوی کمکی سبب رشد و افزایش سطح علمی و آگاهی شهروندان می‌شود و در صورت سرمایه‌گذاری هدفمند و حمایت از طرح‌های اشتغالی و اقتصادی آغاز یک تحول مهم را در روستاها رقم می‌زند؛ تحولی که چنانچه در بستر یک توسعه پایدار معنا و محقق شود، شاید در آینده نه چندان دور مقدمات مهاجرت معکوس را رقم بزند.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها