در ۱۱ ماه نخست سال ۹۷؛
سرمایه گذاری 2.2 میلیارد دلاری ایمیدرو 4 هزار نفر را مشغول بهکار کرد
سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معنی ایران (ایمیدرو) با مشارکت بخش خصوصی در 11 ماه نخست سال 97 نزدیک به 2 میلیارد و 200 میلیون دلار پروژه در حوزه معدن و صنایع معدنی وارد مدار تولید کرد.
اعتمادآنلاین| ایمیدرو در 11 ماه سال 97 تعداد 14 پروژه را وارد مدار تولید کرد و سه طرح نیز در بخش زیرساخت ها راه اندازی کرد. طرح های یاد شده اشتغالزایی برای چهار هزار و 650 نفر را به دنبال داشته است.
همچنین تعدادی از این طرح ها آماده افتتاح است که از آن جمله می توان به آلومینیوم جاجرم اشاره کرد. برپایه این گزارش، ارزش صادرات بخش معدن و صنایع معدنی تا پایان بهمن ماه سال 97 بیش از هفت میلیارد و 500 میلیون دلار بود.
توسعه فعالیتهای اکتشافی
ایمیدرو با توجه به رسالت توسعه ای خود، برنامه های اکتشافی وسیعی را به منظور جبران عقب ماندگی تاریخی اکتشاف در کشور آغاز کرده است.
اجرای عملیات اکتشافی در قالب پهنه هایی با وسعت 300 هزارکیلومتر مربع در مناطق مرزی شرق و غرب کشور و مناطق محروم به منظور ایجاد اشتغال در مناطق کمتر توسعه یافته و بکارگیری فناوری های نوین اکتشافی نظیر اجرای عملیات ژئوفیزیک هوایی برای کشف ذخایر پنهان، بخشی از این عملیات است.
اکنون اکتشاف پهنه ها در فازهای شناسایی و پی جویی در 25 استان شامل 53 پهنه در بیش از 300 هزار کیلومتر مربع در حال اجراست و نتایج حاصل از اکتشاف پهنه های مذکور، شناسایی بیش از 400 محدوده امید بخش معدنی جدید در کشور است.
با شناسایی این تعداد ظرفیت جدید معدنی، اکنون 74 پروژه اکتشافی در فازهای اکتشاف عمومی، تفصیلی و تکمیلی در مناطق مختلف کشور بر روی مواد معدنی مختلف نظیر آهن، زغال سنگ، پلی متال، طلا، مس، آنتیموان، سرب و روی، کرومیت، تیتان، نیکل، مولیبدن، باریت، فسفات، بوکسیت و شورابه ها ( پتاس ، منیزیم ، لیتیم و غیره) در دست اجراست و در سال آینده نیز پیگیری خواهد شد.
نتایج اکتشاف
در بخش اکتشافات تکمیلی، اکنون در همه معادنِ دارای پروانه بهره برداری، عملیات اکتشاف تکمیلی در دست اجرا است و ادامه خواهد یافت.
در این حوزه، نتایج بسیار امیدوارکننده و مناسبی حاصل شده است؛ تنها در پروژه اکتشاف تکمیلی طلای زرشوران 50 درصد به ذخایر این معدن اضافه شده و در اکتشاف بوکسیت، ذخایر قطعی کشور از 14 میلیون تن به 35 میلیون تن افزایش یافته است.
افزون بر این، برنامه های اکتشافی آینده ایمیدرو شامل چهار بخش «تهیه و پیاده سازی بانک اطلاعاتی مکان محور جی.آی.اس (GIS) برای حفظ داده ها»، «اکتشاف ذخایر پنهان و عمیق با استفاده از روش های نوین»، «اکتشاف و فرآوری عناصر کمیاب و نادر خاکی با فناوری های ویژه» و نیز «جلب مشارکت بخش خصوصی در فعالیت های اکتشافی» است.
معادن کوچک و متوسط
ایمیدرو در فعال سازی معادن کوچک و متوسط با وزارت صنعت، معدن و تجارت همکاری نزدیکی دارد. در این طرح ایمیدور و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی به منظور ساماندهی و فعال کردن معادن این بخش اقداماتی انجام داده اند. در این زمینه تفاهمنامه با شرکت های بزرگ منعقد شده است.
همچنین اجرای برنامه های آموزش و پژوهش و توسعه زیرساخت ها از طریق شناسایی معادن کوچک و متوسط و اتصال آنها به بازارهای مصرف با هدف تولید پایدار از دیگر اقدام هایی است که در این طرح اجرایی و پیگیری می شوند.
ایمیدرو متولی راهبری توسعه، توانمندسازی و رقابت پذیری بخش معدن و صنایع معدنی و تبدیل منابع و محصولات این بخش به ثروت پایدار کشور است.
منبع: ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید