کد خبر: 282208
|
۱۳۹۸/۰۱/۱۷ ۱۴:۴۸:۰۰
| |

چرا اقتصاد کلید واژه عناوین سال‌ها شده است؟

کلید واژه «اقتصاد» در نامگذاری عناوین مربوط به سال ها از جمله موضوعات مورد تأکید مقام معظم رهبری بود به نوعی که غیر مستقیم توانست اهمیت اقتصاد درون زا و توجه به ظرفیت های داخلی را بیش از پیش در جامعه نشان دهد.

چرا اقتصاد کلید واژه عناوین سال‌ها شده است؟
کد خبر: 282208
|
۱۳۹۸/۰۱/۱۷ ۱۴:۴۸:۰۰

اعتمادآنلاین| جهاد اقتصادی، تولید ملی،حمایت از کار و سرمایه ی ایرانی، حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی، اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی، دولت و ملت،همدل و همزبانی،اقتصاد مقاومتی،اقدام و عمل،اقتصاد مقاومتی،تولید واشتغال،حمایت از کالای ایرانی و رونق تولید اسامی نامگذاری سال ها از سال 90تا سال 98 است.

سال 1378 با توجه به تقارن صدمین سالگرد ولادت بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی با طلیعه بهار، سال امام خمینی (ره) نام گرفت.

سال 1379، چون دو عید غدیر طی سال شمسی وجود داشت نام امام علی (ع) برای سال انتخاب شد.

سال 1380 یا توجه به اقدامات خصمانه و توسعه طلبانه جهان استکبار به سرکردگی آمریکا در منطقه غرب آسیا و همچنین ضرورت توجه مسئولان به امر اشتغال زایی و کارآفرینی در کشور، مقام معظم رهبری این سال را سال اقتدار ملی و اشتغال‌آفرینی نامیدند.

سال 1381 با توجه به تقارن ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان با آغاز سال شمسی، سال عزت و افتخار حسینی نام‌گذاری شد.

سال1382 به عنوان سال خدمت‌گذاری نام‌گذاری شد.

سال 1383 با توجه به اینکه سال آخر تصدی‌گری دولت هشتم محسوب می‌شد و ضرورت داشت دستگاه‌های دولتی گزارشی از عملکرد خود را تقدیم مردم کنند، مقام معظم رهبری این سال را سال پاسخگویی نامیدند.

سال1384 سال همبستگی ملی و مشارکت عمومی نام نهاده شد که این نامگذاری مبتنی بر در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری نهم و همچنین افزایش حجم تبلیغات منفی و غوغاسالاری غربی‌ها پیرامون برنامه صلح آمیز هسته‌ای کشورمان و ضرورت احتراز فعالان و کنشگران سیاسی و رسانه‌ای داخلی از مناقشات حزبی و جناحی بود.

سال 1385 با توجه به توهین برخی نشریات غربی به ساحت مقدس نبی‌اکرم (ص) و غلیان احساسات دینی مسلمانان سراسر جهان و انزجار آن‌ها از هتک حرمت‌کنندگان به ساحت مقدس نبوی، سال پیامبر اعظم صلی‌الله علیه و آله نام نهاده شد.

سال 1386 با توجه به تلاش همه‌جانبه و مذبوحانه دنیای استکبار برای ایجاد تفرقه در میان امت اسلام و ملت ایران، سال اتحاد ملی، انسجام اسلامی نامگذاری شد.

سال 1387 سال نوآوری و شکوفایی نام نهاده شد.

سال 1388 با توجه به سرانه بالای مصرف انرژی در کشور، سال اصلاح الگوی مصرف نام گذاری شد.

سال 1389 در شرایطی آغاز شد که کشور یک سال بحرانی را بواسطه فتنه‌گری‌ها و زیاده‌خواهی‌های برخی مردودین سیاسی سپری کرده بود و به نوعی اهداف کلان توسعه‌ای کشور مغفول مانده بود؛ از اینرو مقام معظم رهبری این سال را سال همت مضاعف و کار مضاعف نامیدند.

آغاز جهاد اقتصادی با طرح هدفمندی یارانه ها

با اوج گیری تحریم های اقتصادی و بکارگیری شیوه ها و اهرم های مختلف فشار از سوی دشمنان طرح هدفمندی یارانه ها به عنوان نسخه ای به منظور التیام زخم های اقتصادی مطرح گردید که این موضوع همزمان با آغاز سال 1390 بود و از این رو رهبر معظم انقلاب اسلامی این سال را با عنوان «جهاد اقتصادی» نامگذاری کردند.

سال 1390 با توجه به تحولات رخ داده در عرصه اقتصادی و فزونی یافتن اقدامات خصمانه غربی‌ها در تحریم کشور، این سال جهاد اقتصادی نام گرفت.

سال 1391 سال تولید ملى و حمایت از کار و سرمایه ایرانى نام گرفت که علت این نامگذاری، تحریم‌های اِعمال شده لجام‌گسیخته از جانب غرب و همچنین برخی سوء مدیریت‌ها از جانب مسئولان در عرصه اقتصادی بود.

سال 1392 با توجه به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و همچنین ضرورت عزم راسخ مسئولان برای عبور از معضلات اقتصادی، سال حماسه‌ی سیاسی و حماسه‌ی اقتصادی نام نهاده شد.

سال 1393 همچون سه سال گذشته، مقوله اقتصاد در نامگذاری سالیانه جای داشت؛ البته در این سال مقوله فرهنگ نیز مورد توجه قرار گرفت و مقام معظم رهبری این سال را سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نامیدند.

سال 1394 نیز سال دولت و ملت، همدلی و همزبانی نام نهاده شد.

سال 1395 از سوی رهبر فرزانه انقلاب سال اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل نام نهاده شد؛ بیست و نهم بهمن سال 92، مقام معظم رهبری سیاست‌های کلی «اقتصاد مقاومتی» را ابلاغ کردند. این سیاست‌ها که داری 24 بند است بر اساس بند یک اصل 110 قانون اساسی پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام، از سوی معظم‌له تعیین و ابلاغ شد.

سال 1396 سال اقتصاد مقاومتی: تولید- اشتغال نام‌گذاری شد. رهبر انقلاب در نامگذاری این سال نیز همچون سال پیش از آن، با توجه به نیاز کشور به اقتصاد مولد و درون‌زا و دندان تیز کردن‌های دشمن در جنگ تحمیلی اقتصادی، شعار سال را با محوریت اقتصاد مقاومتی تعیین فرمودند. سال 1397 از سوی مقام معظم رهبری با عنوان سال حمایت از کالای ایرانی نامگذاری شد. این نامگذاری نشان از اولویت اهمیت به کار و سرمایه و فعالیت اقتصادی و ذهن و ابتکار ایرانی بود.

سال 1397 «حمایت از کالای ایرانی» نام گذاری شد.مسئله‌ی اقتصاد، فرهنگ و مسائل گوناگون همه مطرح است لکن مسئله‌ی اصلی ما، امسال هم مسئله‌ی اقتصاد و معیشت مردمی است. همه باید تلاش کنند، همه باید کار کنند و محور هم عبارت است از تولید ملی؛ یعنی اگر چنانچه تولید ملی را. بسیاری از مشکلات اقتصادی، مشکلات معیشتیِ مردم ــ هم مسئله‌ی اشتغال، هم مسئله‌ی سرمایه‌گذاری و بقیه‌ی چیزها ــ حل خواهد شد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال 1398، اولویت اصلی کشور را همچنان مسأله‌ی اقتصاد دانستند و با تاکید بر محوریت مسأله‌ی «تولید ملی»، شعار سال1398 را «رونق تولید» نامگذاری شد.

تقریباً از سال 90 تا سال 98 امام خامنه ای با نگاه اقتصادی عناوین مربوط به سال ها را نامگذاری کردند که بیش از هرچیزی توجه به عنصر اقتصاد را شاه کلیدی برای حل مشکلات کشور دانستند.

کلید واژه «اقتصاد» در نامگذاری عناوین مربوط به سال ها از جمله موضوعات مورد تأکید مقام معظم رهبری بود به نوعی که غیر مستقیم توانست اهمیت اقتصاد درون زا و توجه به ظرفیت های داخلی را بیش از پیش در جامعه نشان دهد.

منبع: تسنیم

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها