معاون سازمان راهداری:
13 هزار کیلومتر از شبکه ارتباطی در اثر وقوع سیل آسیب دید/ 4000 میلیارد تومان؛ برآورد خسارت سیل به شبکه ارتباطی
خداداد مقبلی معاون برنامهریزی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با بیان اینکه در مجموع حدود 13 هزار کیلومتر از شبکه ارتباطی کشور در اثر وقوع سیل آسیب دیده است، اعلام کرد: برآورد میشود که حدود سه تا چهار هزار میلیارد تومان میزان خسارت شبکههای ارتباطی کشور باشد.
اعتمادآنلاین| خداداد مقبلی با اشاره به اینکه 13 استان کشور در اثر بارش باران و سیلاب دچار خسارت جدی شدهاند، گفت: وظایف سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای به حین بارش و سیلاب و نیز پس از بارش و فرونشست سیل تقسیم میشود و در این رابطه اقدامات مختلفی در راستای کمکرسانی به مردم سیلزده، کنترل جادهها و ابنیه فنی، اطلاعرسانی مسیر و کنترل ترافیک صورت گرفت.
وی ادامه داد: متأسفانه در مسیرهای بسیاری از 13 استان کشور دچار خسارت ناشی از سیل شدهایم که در استانهای گلستان، مازندران، ایلام، خوزستان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و فارس خسارتها بیشتر بوده و سیل بیشترین خسارت بر شبکههای ارتباطی را به استان لرستان متحمل کرده است.
معاون برنامهریزی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با اشاره به اینکه جمعاً 600 کیلومتر از جادههای اصلی، فرعی و روستایی استان لرستان دچار خسارت 100 درصدی شدهاند، اظهار کرد: 240 ابنیه فنی به طور کامل تخریب شده که 30 دستگاه از آن مربوط به پلهایی با دهانه 20 تا 60 متر است و 210 ابنیه فنی نیز از دو تا 20 متر به طور کامل با تخریب 100 درصدی مواجه شدهاند. همچنین در مجموع 800 دستگاه پل در حوزه استان لرستان، 50 تا 70 درصد آسیب دیدهاند.
مقبلی با بیان اینکه در برآورد اولیه به شبکههای ارتباطی استانهای لرستان و خوزستان به ترتیب 1250 و 255 میلیارد تومان خسارت وارد شده است، اظهار کرد: شبکههای ارتباطی استان ایلام 200، گلستان 270 و مازندران 267 میلیارد تومان آسیب دیدهاند و در ارتباط با استانهای چهارمحال و بختیاری، فارس، یاسوج و کهکیلویه و بویراحمد هنوز اطلاعات کاملی دریافت نکردهایم و کارشناسان در حال محاسبه خسارتها هستند که بلافاصله اطلاعرسانی خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه مشکل جدی در استان لرستان مربوط به ریزش و رانش پس از بازگشایی شبکههای ارتباطی است، گفت: متأسفانه پس از آنکه شبکه ارتباطی در استان لرستان بازگشایی میشود در مسیرهای کوهستانی شاهد رانش و ریزش هستیم که این مساله فعالیت را برای ما سختتر میکند.
معاون برنامهریزی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای همچنین به استانهای گلستان و خوزستان اشاره کرد و گفت: بالابودن سطح آب در استانهای گلستان و خوزستان از مشکلات عمده این دو استان است و باید صبر کنیم تا سطح آب پایین بیاید. در گلستان ریزش کوهستان هزینههای زیادی را ایجاد کرده است و در استان خوزستان نیز با مشکلات عدیدهای روبهرو هستیم.
وی در مورد میزان دقیق خسارتها و نیز مدت زمان بازسازی مناطق آسیبدیده، تصریح کرد: حدود 13 هزار کیلومتر از مسیرهای ارتباطی کشور آسیب دیدهاند و در حال حاضر برآوردها در مورد خسارتها در نقطه اولیه قرار دارد و باید منتظر ماند تا مشخص شود که میزان دقیق خسارتها چه مقدار است.
مقبلی در مورد مدت زمان بازسازی و ساخت مسیرهای آسیبدیده نیز، بیان کرد: این مساله به میزان اعتبارات تأمین شده باز میگردد و به نظر میرسد حدود سه تا چهار میلیارد تومان اعتبار جهت بازسازی شبکههای ارتباطی خسارت دیده نیاز است در صورت تأمین اعتبار به حداقل دو سال زمان نیاز است و زمان پرداخت این اعتبارات است مدت زمان ساخت را کاهش میدهد.
منبع: ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید