گزارش سالانه بورسهای مشتقه جهان منتشر شد
فدراسیون جهانی بورسها سالانه پرسشنامهای را با هدف بررسی عملکرد بورسهای مشتقه در میان اعضـــای اصلی و وابسته خــود توزیع می کند. در تهیه گزارش سال 2018 تعداد چهل و هشت بورس از نقاط مختلف جهان مشارکت کردند.
اعتمادآنلاین| سال 2018 در بازارهای مالی با نوسانات فراوانی همراه بود و تا حدودی بازار های با ثبات سال 2017 را متحول کرد. این دگرگونی ها در سال گذشته با افت رشـــد جهانی اقتصاد، درگیریهای ژئوپلتیک و تجاری بین قدرتها، نگرانی از سیاست های پولی انقباضی و فراز و فرودهای نرخ ارز های مختلف همراه بود. در بازارهای سرمایه، با وجود شروع بسیار خوب در سال گذشته، ارزش بازار بورسهای مختلف در پایان سال، شاهد کاهش چشمگیر بود. با این وجود، در بازارهای مشتقه ارزش و حجم مبادلات به ترتیب بیش از 15 و 11 درصد نسبت به سال 2017 رشد داشت.
برای نخستین بار از سال 2005 میلادی، مجموع حجم قرارداد های مبادله شده در بازار های مشتقه از عدد 30 میلیارد عبور کرد و حتی نسبت به سال 2017 هم رشدی 21 درصدی را تجربه کرد. این رشد در تمام نقاط و مناطق تحت بررسی فدراسیون جهانی بورس ها قابل مشاهده بود.
به طوری که در آمریکا آسیا ـ اقیانوسیه . اروپاـ خاورمیانه ـ آفریقا به ترتیب با 24، 27 و 5 درصد رشد سالانه روبرو بودیم. تقریبا تمام انواع مشتقات از جمله سهمی، شاخصی، ارزی، نرخ بهره و کالایی با افزایش حجم معاملات در سال 2018 به کار خود پایان دادند.
حجم مبادلات اوراق مشتق سهمی در سال 2018 به بیش از 13 و نیم میلیارد قرارداد رسید که حدود 34 درصد از سال 2017 پیشی گرفت. در این میان، معاملات آتی و اختیار معامله تک سهم و شاخصی سهم به سزایی در این روند داشتند.
بر اساس نظر سنجی به عمل آمده در سال 2018، قرارداد های آتی و اختیار معامله شاخص سهمی به عنوان پر معامله ترین ابزار در بیش از 30 بورس مشارکت کننده در مطالعه داد و ستد می شوند.
پس از این دو محصول، اختیار معــامله تک سهم، قراردادهای آتی کالایی و آتـــی تک سهم از مهـمترین و متداول ترین محصولات مشتقه بورس های دنیا به حساب می آیند. در میان بورس های کشورها و مناطق مختلف، بورس اروپایی یورکس و بورس ژوهانسبورگ با 15 نوع ابزار مختلف متنوع ترین بازار های مشتقه جهان در سال 2017 نامیده شدند.
منبع: فارس
دیدگاه تان را بنویسید