معاون اسبق وزارت اقتصادی و دارایی مطرح کرد؛
رونق تولید با تغییر سیاست پولی/ نقدینگی به 2 هزار تریلیون تومان رسید/ ترکیب نقدینگی کشور باید به نفع سرمایهگذاری تغییر کند
حیدر مستخدمین حسینی معاون اسبق وزارت اقتصادی و دارایی با تاکید بر تغییر سیاستهای پولی و مالی برای رونق تولید عنوان کرد: به پیمانهای پولی و کالایی منطقهای هم باید توجه شود.
اعتمادآنلاین| حیدر مستخدمین حسینی درباره چگونگی رونق تولید در شرایط فعلی اقتصاد گفت: توجه به چند نکته الزامی است و یکی از این الزامات آن است که فضای کسب و کار از تمام محدودیتهایی که دولت در طول سالهای گذشته وضع و مجلس مصوب کرده خارج شود.
این کارشناس اقتصادی اظهار داشت: به عبارتی باید فضای کسب و کار از هر محدودیتی خارج شود تا نسل جوان ما که آماده کار در تمام حوزههاست بتواند با خلاص شدن از محدودیتهای فضای کسب و کار آزادانه فعالیت کند.
معاون اسبق وزیر اقتصاد و دارایی افزود: موضوع دوم که برای رونق تولید باید به آن توجه کرد اصلاح اعطای تسهیلات توسط نظام بانکی است.
نقدینگی کشور 2 هزار هزار میلیارد تومان است
وی با بیان اینکه هنوز میزان نقدینگی کشور تا پایان سال 97 بصورت رسمی و از طریق بانک مرکزی اعلام نشده است، بیان داشت: براساس پیشبینیها و محاسبات انجام شده غیر رسمی میزان نقدینگی کشور تا پایان اسفند سال 97 به حدود 20 هزار هزار میلیارد تومان رسیده است که معادل همین میزان نقدینگی سپرده نزد بانکها وجود دارد.
مستخدمین حسینی بیان داشت: با انجام کار کارشناسی میتوان برآورد کرد که 10 درصد از این نقدینگی در اختیار 90 درصد آحاد جامعه و 90 درصد از آن در اختیار کمتر از 10 درصد آحاد جامعه است.
مستخدمین حسینی اظهار داشت: این بدان معناست که سپردههایی که در نظام بانکی وجود دارد به کسانی داده میشود که طیف کوچکی از جامعه هستند اما بیش از 90 درصد منابع را در اختیار دارند.
ترکیب نقدینگی کشور باید به نفع سرمایهگذاری تغییر کند
وی با تاکید بر اینکه اگر به رونق تولید اعتقاد داریم باید این مدل کار تغییر کند، بیان داشت: برای فرصت دادن به جوانها و برای رونق تولید با تغییر سیاستهای پولی باید آرام آرام این نقدینگیها در اختیار تعداد بیشتری از مردم قرار گیرد تا امکان سرمایهگذاری برای آنها فراهم شود.
این کارشناس اقتصادی بیان داشت: در حوزه سیاست مالی هم باید به مباحث مالیاتی توجه کرد تا پساندازهایی که در قالب سپرده نزد بانکها وجود دارد در اختیار حفظ تولید قرار گیرد.
وی با بیان اینکه برای رسیدن به رونق تولید در مرحله اول باید تولید فعلی را حفظ کرد، بیان داشت: سپس باید برای افزایش و رونق تولید باید روشهای جدیدی را در نظر گرفت که یکی از آنها قرار دادن منابع در اختیار صنایع است.
مستخدمین حسینی گفت: با رونق تولید نسل جوان ما هم به صادرات گرایش مییابد.
توجه به ایجاد پیمانهای منطقهای برای رونق تولید
وی با اشاره به ایجاد پیمانهای منطقهای با کشورهای دوست و همسایه، گفت: ایجاد پیمانهای منطقهای در قالب پیمانهای کالایی و پولی در شرایطی که ما در تحریم قرار داریم نیازهای دو طرف را تامین کند.
این کارشناس اقتصادی اظهار داشت: اگرچه ایجاد پیمانهای منطقهای میتواند منجر به رونق تولید شود اما در این زمینه کار جدی انجام نشده است.
نامگذاری سال در فاصله بررسی بودجه سالانه کشور اعلام شود
وی همچنین با تاکید بر ارزشمند بودن نامگذاری سالها گفت: به عنوان یک کارشناس اقتصادی و شهروند پیشنهادم در راستای تحقق نماد هر سال این است که نامگذاری سال در فاصله بررسی بودجه سالانه کشور اعلام شود.
معاون اسبق وزارت اقتصاد و دارایی افزود: در صورت اعلام نماد هر سال در زمان بررسی بودجه سالانه، دولت و مجلس میتوانند زمینههای اجرا شدن آن نام را در زمان بررسی بودجه لحاظ کنند و بنابراین اقدامات اجرایی در راستای تحقق شعار هر سال از ابتدای هر سال و با شروع سال مالی امکان پذیر خواهد بود.
وی اظهار داشت: با پایان یافتن بررسی بودجه در پایان سال و پس از طی مراحل قانونی آن در شورای نگهبان و ابلاغ آن از طریق دولت به دستگاههای مختلف دیگر امکان بودجهریزی برای تحقق شعار سال وجود نخواهد داشت.
مستخدمین حسینی بیان داشت: بنابراین اگر مقام معظم رهبری شعار هر سال را در فاصله بررسی بودجه اعلام فرمایند آنگاه هیچ بهانهای برای اجرای توسط دولت و مجلس وجود نخواهد داشت زیرا بودجه در قالب شعار سال بررسی میشود و برای تحقق آن زمینههای عملیاتی منظور میگردد و جامعه هم اثرات کاربردی نماد سال را خواهد دید.
وی گفت: امکان دادن فرامین اجرایی به دستگاههای اجرایی پس از مصوب شدن بودجه برای تحقق شعار سال وجود ندارد.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه در سالهای اخیر نام هر سال با یک شعار اقتصادی از جمله حمایت از تولید داخلی و رونق تولید و ... نامگذاری شده است، گفت: تولید میتواند زمینه اشتغال و صادرات را در کشور فراهم کند اما زمانی این نمادهای زیبا میتوانند حرکت، پویایی و اشتغال زایی و سرمایهگذاری فراهم کنند که زمینه اجرایی شدن آن در بودجه فراهم شده باشد.
معاون اسبق وزارت اقتصاد با تاکید بر اینکه برای رونق تولید اقدامات زیادی باید انجام شود، گفت: یکی از این اقدامات سیاستگذاری واردات و دیگری سیاستگذاری پولی از جمله بحث نرخهای سودهای بانکی است.
وی اظهار داشت: با توجه به مطرح بودن اصلاح ساختار بودجه امسال این فرصت استثنایی وجود دارد تا الزامات رونق تولید در قالب اصلاح بودجه شکل اجرایی پیدا کند.
منبع: فارس
دیدگاه تان را بنویسید