کد خبر: 288059
|
۱۳۹۸/۰۲/۰۵ ۱۹:۰۳:۳۸
| |

وزیر امور اقتصادی و دارایی خبر داد؛

آمادگی ایران برای واگذاری50میلیارد دلارپروژه زیربنایی به خارجی‌ها

فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی با اعلام همکاری ایران در اجرای طرح کمربند –راه (BRI) از آمادگی ایران برای واگذاری 50 میلیارد دلار پروژه عمرانی جهت سرمایه‌گذاری خارجی در این چارچوب خبر داد.

آمادگی ایران برای واگذاری50میلیارد دلارپروژه زیربنایی به خارجی‌ها
کد خبر: 288059
|
۱۳۹۸/۰۲/۰۵ ۱۹:۰۳:۳۸

اعتمادآنلاین| فرهاد دژپسند که در رأس هیأتی جهت شرکت در دومین اجلاس بین المللی «ابتکار کمربند_راه» به پکن سفر کرده است، طی سخنانی در پنل تخصصی هماهنگی در سیاستگذاری‌های این اجلاس، بر مباحثی چون «پیوند و تعمیق همکاری‌های اقتصادی و سرمایه گذاری کشورهای مسیر جاده ابریشم» در قالب طرح «کمربند _ راه» و استوار بودن آن بر پایه‌هایی چون، هماهنگی در سیاستگذاری‌های اقتصادی، تسهیل ارتباطات و اتصالات بین کشورها، برقراری تجارت فی مابین کشورها بدون مانع، یکپارچگی مالی و بانکی و همچنین تسهیل تماس مردم با مردم را از جمله عواملی عنوان کرد که باعث شده، این طرح، همواره مورد استقبال جمهوری اسلامی قرار داشته باشد.

وی گفت: از دیدگاه جمهوری اسلامی ایران، اجرای برنامه ابتکار کمربند - راه، نقش مهم و سازنده‌ای در راستای توسعه‌جهانی و مناسبات کشورها خواهد داشت.

دژپسند افزود: اجرای طرح «کمربند _ راه» سبب همگرایی هر چه بیشتر در بین کشورهای مسیر جاده ابریشم شده و در نتیجه عامل ایجاد و تحکیم امنیت پایدار و صلح جهانی خواهد بود.

وی گفت: در این راستا کشورها می‌توانند با استفاده از ابتکار «کمربند -راه»، به برقراری ارتباطات بین المللی در زمینه‌های مختلف، ارتقای سطح همکاری در زمینه تجارت و سرمایه گذاری و پیشبرد همکاری در صنایع تولیدی با یکدیگر بپردازند. در حقیقت، با اجرای این طرح، همکاری و همبستگی فراوانی میان دولت‌ها و ملت‌ها ایجاد خواهد شد.

دژپسند افزود: اعتماد، کلید موفقیت است و بدون اعتماد، مبادلات بین انسان‌ها و کشورها میسر نمی‌شود. کشورهای امتداد جاده ابریشم در مبادلات بیش از دو هزار ساله به اعتماد، دوستی و همکاری دست یافته‌اند.

وزیر اقتصاد کشورمان تصریح کرد: معتقدم گفتگو و تبادل نظر مستمر در خصوص راهبردها، برنامه‌ها و سیاست‌های توسعه دو و چندجانبه عمده و تهیه و امضای اسناد همکاری بلند مدت میان کشورهای عضو با محوریت چین می‌تواند نقش مؤثری در زمینه افزایش اعتماد ایفا نماید.

وی یادآور شد: حمایت از ملاحظات اصولی کشورهای عضو، دومین عامل جهت افزایش هماهنگی در سیاست‌ها است که سبب ایجاد اجماع نظر بیشتر شده و پایه محکم‌تری را برای همکاری‌ها ایجاد می‌کند.

به گفته دژپسند همچنین حمایت و همکاری‌های چندجانبه در سازمان‌ها و نهادهای بین المللی از جمله سازمان همکاری شانگهای و سازمان ملل متحد سبب تقویت روابط و هماهنگی در سیاست‌ها شده و محتوای روابط راهبردی را غنی‌تر خواهد ساخت.

وزیر اقتصاد ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری اثرگذار و مهم در جاده ابریشم باستانی، همواره خود را مرتبط با ابتکار کمربند - راه می‌داند و از ابتدا در این برنامه مشارکت فعال داشته است.

وی گفت: چشم انداز دولت جمهوری اسلامی ایران همکاری و هماهنگی بسیار نزدیک با دولت جمهوری خلق چین، برای رسیدن به هدف والای این طرح عظیم است که تأثیر گذاری بسزایی در امنیت پایدار منطقه‌ای و جهانی خواهد داشت.

وزیر اقتصاد کشورمان تصریح کرد: موقعیت ژئوپلتیک و ژئواستراتژیک ایران به عنوان یکی از امن ترین کشورهای منطقه، همسایگی با 15 کشور در یک منطقه راهبردی از جهان، که می‌توان از آن به عنوان مرکز تبادل تجارت منطقه‌ای یاد کرد، ذخایر عظیم انرژی و وجود ظرفیت‌های سرشار در حوزه‌های حمل و نقل اعم از ریلی، دریایی و ترانزیت، گردشگری و سلامت، زمینه‌هایی است که کشورهای مشمول ابتکار کمربند- راه، با محوریت این طرح عظیم، می‌توانند از این فرصت به خوبی استفاده کرده و باعث شکوفایی اقتصاد کشورهای عضو و جهان شوند.

وی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران نگاه همکاری بلند مدت با جمهوری خلق چین داشته و در حال تهیه برنامه بلند مدت برای همکاری با آن کشور در قالب ابتکار «کمربند - راه» است و از تمامی امکانات خود برای پیشبرد این طرح استفاده خواهد نمود.

وزیر اقتصاد کشورمان یادآور شد: همچنین در این زمینه از همکاری تمامی کشورهای مرتبط با طرح به طور ویژه استقبال می‌کنیم.

دژپسند در بخش دیگری از سخنان خود، زیربنای همکاری‌های اقتصادی در عصر جدید را، همکاری‌های مالی و بانکی خواند و گفت: در این راستا، جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد بیش از 50 میلیارد دلار طرح و پروژه در بخش‌های مختلف را جهت سرمایه گذاری و تأمین مالی آن تحت چارچوب ابتکار کمربند-راه، به کشورهای علاقمند به حضور در ایران واگذار کند.

وی اظهار داشت: در این زمینه می‌توان با استفاده از ظرفیت و پتانسیل بانک سرمایه گذاری زیرساخت آسیا (AIIB) و منابع صندوق جاده ابریشم (Silk Road Fund) به عنوان بازوهای تأمین مالی پروژه‌های کشورهای در مسیر جاده ابریشم و همچنین با حسن نظر و ایفای نقش مؤثر دولت چین، کشورها را در تحقق اهدافشان یاری کرد.

منبع: مهر

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها