رئیس سازمان چای کشور اعلام کرد:
روند صعودی تولید برگ سبز چای/ رشد 11 درصدی صادرات چای ایران/ فعالیت 200 هزار نفر در صنعت چای کشور/ پرداخت 18 هزار میلیارد تسهیلات به چایکاران شمال کشور
حبیب جهانساز رئیس سازمان چای کشور با اشاره به روند صعودی تولید چای، گفت: در سال گذشته شاهد رشد 11 درصدی صادرات چای ایران به 37 کشور دنیا بوده ایم.
اعتمادآنلاین| حبیب جهانساز عصر پنجشنبه در سومین کمیته تخصصی چای که در استانداری گیلان برگزار شد با اشاره به اهمیت چای از لحاظ اقتصادی، گفت: در حال حاضر 55 هزار خانوار در صنعت چای فعالیت میکنند که حدود 80 درصد از اقتصاد شهرستانهایی همانند املش وابسته به چای است.
وی با بیان اینکه 200 هزار نفر به صورت مستقیم و 178 کارخانه در صنعت چای مشغول به فعالیت هستند، گفت: چای تنها محصولی است که قابلیت کشت در اراضی شیب دار را دارد.
رئیس سازمان چای کشور با اشاره به اهمیت صنعت چای از لحاظ زیست محیطی و معیشتی، افزود: بهره وری چند منظوره از صنعت چای از طریق برعکس کردن شیب باغات چای، آبخیزداری، جذب گردشگران و نیز کاهش هزینه کارگر و مصرف آب از جمله اولویتهای سازمان چای کشور است.
جهانساز با بیان اینکه در ایران به دلیل شرایط اقلیمی شش ماه از سال امکان تولید و برداشت چای وجود دارد، ادامه داد: برای حفظ اشتغال، چایکاران نیازمند حمایت قانونی هستند تا توانایی رقابت با چای وارداتی را داشته باشیم.
رئیس سازمان چای کشور تصریح کرد: روند تولید برگ سبز چای سیر صعودی داشته و با کمی تغییرات تولید این محصول به اوج خود میرسد.
وی با اشاره به مجموع صادرات و واردات چای در سال 97، بیان کرد: مجموع صادرات چای در سال گذشته به 37 کشور دنیا حدود 16 هزار و 326 تن با ارز آوری بیش از 19 میلیون دلار بوده که از نظر میزان صادرات و همچنین ارز آوری در مقایسه با مدت مشابه در سال 96 به ترتیب شاهد رشد 11.4 و 2.3 درصدی هستیم.
جهانساز با اشاره به پرداخت تسهیلات بازسازی به 67 کارخانه در سال گذشته، افزود: 5 هزار و 329 هکتار باغات هرس را انجام داده و به چرخه تولید بازگشتهاند.
وی به اختصاص 18 هزار میلیارد تومان تسهیلات از صندوق تخصصی چای به چایکاران شمال کشور اشاره و بیان کرد: 70 درصد این تسهیلات به کشاورزان، 25 درصد در اختیار کارخانجات و 5 درصد به بازار اختصاص یافته است.
جهانساز در ادامه با اشاره به وجود چالشهای پیش روی زنجیره ارزش چای کشور در مجموعه باغ، کارخانه، بازار و سازمان، اظهار کرد: عدم پرداخت به موقع پول برگ سبز چای، افزایش اندک قیمت برگ سبز در مقایسه با سایر محصولات کشاورزی، بالا بودن هزینه تولید، عدم بهره برداری چایکاران از منابع حاصل از واردات چای سبب بی انگیزگی و عدم رغبت چایکاران برای ورود به باغات چای به رغم افزایش قیمت چای خشک شده است.
رئیس سازمان چای کشور تأمین اعتبار طرح ساماندهی و توسعه زنجیره ارزش از محل مابه تفاوت ارز دولتی و تخصیص آن به سازمان چای، تعامل و همفکری مؤثر شرکت آب منطقهای با سازمان در راستای صدور مجوز برای اجرای طرحهای توسعه آبیاری نوین و تأمین اعتبارات لازم جهت تغییر آرایش ردیفهای باغات چای را از جمله مشکلات و برنامههای سازمان چای کشور اعلام کرد.
منبع: مهر
دیدگاه تان را بنویسید