مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اعلام کرد؛
ناوگان دریایی ایران در فهرست سفید ایمنی دریانوردی دنیا
محمد راستاد مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی عنوان کرد: مجموعه اقدامات انجام شده برای حفظ و ارتقای ایمنی دریانوردی موجب شده است تا ناوگان دریایی ایران از لحاظ استاندارد و ایمنی دریانوردی، درفهرست سفید سازمان بینالمللی دریانوردی قرار گیرد.
اعتمادآنلاین| محمد راستاد با اشاره به اینکه یکی از وظایف مهم سازمان بنادر تامین ایمنی دریانوردی است، گفت: با توجه به اینکه آبراهههای منتهی به بنادر کشور نیازمند عمق ایمن برای پذیرش کشتیها هستند، بنابراین یکی از اقداماتی که منجر به ارتقای ایمنی دریانوردی میشود، تهیه نقشههای هیدروگرافی آبراههای بنادر و انجام لایروبی است.
وی ادامه داد: یکی دیگر از وظایف مرتبط با تامین ایمنی دریانوردی توسط سازمان بنادر و دریانوردی، استقرار علائم کمک ناوبری در ورودی های بنادر و آبراهههای تحت مسئولیت این سازمان است و در عین حال باید به صورت مستمر علائم کمک ناوبری برای سرویسدهی منظم و شبانه روزی مدنظر قرار گیرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه ایجاد ناوگان جست و جو نجات دریایی یکی دیگر از اقدامات انجام شده برای تامین ایمنی دریانوردی است، گفت: بر اساس طرح عملیاتی جستجو و نجات دریایی، ناوگان سازمان بنادر در نقاط مختلف ساحلی شمال و جنوب مستقر میشوند و مراکز هماهنگی جست و جو و نجات دریایی موظف به برنامهریزی و اقدام برای واکنش در شرایط اضطراری در دریا هستند که خوشبختانه از طریق این ناوگان، سالانه تعداد زیادی از دریانوردان که دچار حادثه در دریا میشوند از خطر جدی نجات مییابند.
بازرسی مستمر فنی و ایمنی از انواع شناورها
راستاد افزود: همچنین به منظور تامین و ارتقای ایمنی دریانوردی، بازرسی مستمر فنی و ایمنی از انواع کشتی ها و شناورها در دستور کار سازمان بنادر و دریانوردی قرار دارد و یکی از وظایف افسران کنترل بازرسی فنی و ایمنی سازمان این است که مطمئن شوند شناورهای وارد شده به بنادر کشور دارای استانداردهای ایمنی لازم هستند و اگر کشتی یا شناوری فاقد استانداردهای لازم بود از تردد آن ممانعت بهعمل آید.
وی با بیان اینکه آموزش و صدور گواهینامه های شایستگی برای دریانوردان دیگر اقدام انجام شده در راستای افزایش ارتقای ایمنی دریانوردی است، اضافه کرد: در این راستا همه مراکز آموزشی دریایی باید از سازمان بنادر و دریانوردی مجوز کسب کنند.
به گفته مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی متعاقب گواهینامههایی که برای کارآموزان صادر میشود، ارائه گواهینامه شایستگی نهایی نیز اجازه خواهد داد تا اشخاص در سمتهای مختلف روی ناوگان تجاری دریایی فعالیت کنند که این مورد نیز توسط سازمان بنادر و دریانوردی و بر اساس کنوانسیون مربوطه سازمان بین المللیدریانوردی صادر میشود.
هدایت شبانهروزی شناورها از سوی مراکز کنترل ترافیک دریایی سازمان بنادر
راستاد با تاکید بر اینکه سازمان بنادر و دریانوردی در ارتباط با ایمنی دریانوردی به صورت مستمر و منظم اقدامات مختلفی را در دستور کار قرار میدهد، گفت: مراکز کنترل ترافیک دریایی سازمان بنادر در همه بنادر کشور به صورت شبانه روزی وظیفه هدایت ایمن کشتیها را بر عهده دارند و راهنمایانی به کشتیها اعزام میکنند تا از مسیری ایمن وارد، بنادر شده و یا از بنادر خارج میشوند.
استفاده از سیستم مدیریت ترافیک کشتیها در راستای تامین ایمنی دریانوردی
وی اضافه کرد: سیستم مدیریت ترافیک کشتیها که آبراهههای بنادر را تحت پوشش قرار میدهد در راستای تامین ایمنی دریانوردی مورد استفاده قرار میگیرد.
وی اضافه کرد: علاوه بر این ارائه گواهینامه و پروانه بهره برداری شناورها که متعاقب صدور گواهینامه های ایمنی توسط موسسات رده بندری ادارات ثبت و بازرسی شناورهای سازمان بنادر و دریانوردی صادر میشود دیگر اقدامی است که باید به آن اشاره داشت.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: مجموعه اقداماتی که سازمان بنادر و دریانوردی برای حفظ و ارتقای ایمنی دریانوردی انجام میدهد موجب شده است جمهوری اسلامی ایران از لحاظ وجود ناوگان استاندارد و ایمن جز کشورهای برتر دنیا محسوب شود.
وی اضافه کرد: این مسئله موجب شده است که ناوگان دریایی کشور در فهرست سفید کنوانسیونهای بین المللی مرتبط با ایمنی دریانوردی در سازمان بین المللی دریانوردی قرار گیرد.
استاندارد نبودن شناورها، سرمایه و جان آدمی را به خطر میاندازد
راستاد ادامه داد: بنابر نظر دبیرکل سازمان بین المللی دریانوردی، سازمان بنادر و دریانوردی و جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از موثرترین اعضای سازمان بین المللی دریانوردی محسوب میشود که امیدوار هستیم با تداوم روند ارتقای ایمنی دریانوردی شاهد تردد هرچه ایمن تر کشتیها و انواع شناورها به بنادر و آبراه های کشور باشیم و از دریاهای پاک و فاقد آلودگی در راستای معاهده نامههای بین المللی حفاظت از محیط زیست دریایی برخوردار شویم.
وی با اعلام اینکه بیشترین میزان جابهجایی کالا از طریق حمل و نقل دریایی انجام می شود و با توجه به اینکه ناوگان مسافری و گردشگری در بین بنادر و جزایر داخلی و کشورهای همسایه تردد میکنند، تاکید کرد: مسئله ایمنی در دریا از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و چنانچه کشتی ها فاقد استانداردهای لازم مرتبط با ایمنی دریانوردی باشند، طبیعتا سرمایه و جان انسان ها را به مخاطره میاندازند.
اجرا و ارتقای ایمنی دریانوردی مطابق با معاهده نامه SOLAS
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه یکی از مهم ترین معاهدهنامههایی که توسط سازمان بین المللی دریانوردی مدنظر قرار گرفته شده، معاهده نامه بین المللی ایمنی جان اشخاص در دریا (SOLAS) است، اظهار کرد: سازمان بنادر و دریانوردی نیز در راستای این معاهده نامه، همه الزامات جهت اجرا و ارتقای ایمنی دریانوردی را در دستور کار خود قرار داده است.
منبع: فارس
دیدگاه تان را بنویسید