مهدی پازوکی، کارشناس اقتصادی:
نرخ بنزین حداقل نصف قیمت آب باشد/ بهترین فرصت برای حرکت به سمت اقتصاد منهای نفت است/ یارانه تنها میان افراد کمیته امداد و بهزیستی توزیع شود
مهدی پازوکی، کارشناس اقتصادی عنوان کرد: امروز قیمت نیم لیتر آب 1500 تومان است یعنی لیتری 3 هزار تومان، در حالیکه یک لیتر بنزین هزار تومان است و به نظرم نرخ بنزین باید حداقل نصف قیمت آب باشد که دولت میتواند پنجاه درصد درآمد حاصل از آن را صرف مناطق سیل زده و پنجاه درصد را به خزانه واریز کند.
اعتمادآنلاین| مهدی پازوکی در مورد راهکارهای جایگزین برای کاهش درآمدهای نفتی کشور گفت: به نظر میرسد در برابر دشمنی برخی کشورهای مرتجع منطقه و آمریکا دو کار مهم در زمینه بودجه کشور باید انجام داد و بنده راه سومی برای آن نمیدانم. راهکار نخست معطوف به بخش منابع درآمدی دولت است که از طریق نفت و مالیات تامین میشود. درآمدهای نفتی دولت به دلیل تحریمها کاهش یافته است و به نظر این بهترین فرصت برای حرکت کشور به سمت اقتصاد منهای نفت است که لازمه آن بهبود فضای کسبوکار برای فعالیتهای تولیدی و کمک به بخش خصوصی جهت ارتقای سرمایهگذاری کشور است و این در نهایت موجب افزایش درآمدهای مالیاتی نیز میشود.
وی ادامه داد: البته بنده در شرایط کنونی به دلیل تاثیرات رکودی با افزایش نرخ مالیات مخالف هستم و باور بنده شناسایی پایههای مالیاتی جدید در کشور، کاهش معافیتهای مالیاتی تا حد امکان و از همه مهمتر جلوگیری از فرار مالیاتی است. سازمان مالیاتی میتواند در این راستا از تجارب جوامع پیشرفته و تکنولوژی روز استفاده کند و با طراحی یک سیستم مالیاتی کارا مانع فرار مالیاتی بویژه در بخش دلالی، واسطهگری و تجارت شود.
پازوکی تصریح کرد: اگر بتوانیم قانون مالیاتی را بصورت صحیح اجرا کنیم میتوان انتظار داشت که نسبت مالیات بر تولید ناخالص داخلی که 7.5 درصد است به 20 درصد نیز برسد. البته نباید فراموش کرد که ادعای داشتن یک سیستم مالیاتی کارا در گرو مبارزه با پولشویی و فساد است و دلیل اینکه بنده همیشه موافق پیوستن کشور به FATF هستم نیز همین موضوع است.
پازوکی تصریح کرد: ما باید مانع ورود پول کثیف به اقتصاد شویم و همانطور که ذکر کردم آن نیز نیازمند سیستم مالیاتی کارا است و امیدوارم وزیر محترم اقتصاد و دارایی با سازماندهی مناسب سازمان مالیاتی این کار را عملی کنند که البته بخشی از رسالت وزیر اقتصاد نیز طراحی همین سیستم مالیاتی است.
وی تاکید کرد: کشورهای اسکاندیناوی از طریق درآمدهای مالیاتی کشور را اداره میکنند و کشوری مانند نروژ از محل فروش نفت خود بیش از هزار میلیارد دلار ذخیره ارزی دارد و در شاخص رفاه نیز همیشه اول یا دوم است.
این کارشناس اقتصادی راهکار دوم در برابر کاهش درآمدهای نفتی را صرفهجویی هزینهها دانست و افزود: مجموعه حاکمیت باید صرفهجویی بودجهای را در دستور کار قرار دهند و تا جایی که امکان دارد هزینههای غیرضروری خود را کاهش دهند. مثلا در بخش یارانهای نزدیک به 78 میلیون نفر از جمعیت 81 میلیونی کشور یارانه دریافت میکنند که نباید اینگونه باشد، دولت باید یارانه را تنها میان افراد عضو کمیته امداد و بهزیستی توزیع و رقم آن را نیز افزایش دهد و اگر کسی استحقاق آن را دارد میتواند عضو این نهادها شود.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به نرخ بنزین گفت: یکی از اقدامات دولت باید واقعی کردن نرخ بنزین باشد، در واقع با در نظر گرفتن متوسط تورم بیست درصدی در پنج سال اخیر، قیمت واقعی بنزین کاهش یافته است که حداقل باید نصف تورم تعدیل میشد. در حال حاضر قیمت نیم لیتر آب 1500 تومان است یعنی لیتری 3 هزار تومان، در حالیکه یک لیتر بنزین هزار تومان است و به نظرم نرخ بنزین حداقل نصف قیمت آب باشد، دولت میتواند پنجاه درصد درآمد حاصل از آن را صرف مناطق سیل زده و پنجاه درصد را به خزانه دولت واریز کند. البته بنده مخالف افزایش یکباره قیمت هستم و باید این کار بصورت تدریجی صورت بگیرد.
منبع: ایلنا
دیدگاه تان را بنویسید