کد خبر: 289372
|
۱۳۹۸/۰۲/۰۹ ۱۵:۱۳:۲۸
| |

پیش بینی برداشت 400 هزار تن دانه روغنی کلزا از مزارع کشور

علیرضا مهاجر، مشاور وزیر جهاد کشاورزی و مجری طرح افزایش تولید دانه‌های روغنی عنوان کرد: با اینکه سیل امسال خساراتی به مزارع کلزا در کشور وارد کرد اما پیش‌بینی می‌شود حدود 400 هزار تن دانه روغنی کلزا از اراضی کشاورزی تحت پوشش این محصول برداشت شود.

پیش بینی برداشت 400 هزار تن دانه روغنی کلزا از مزارع کشور
کد خبر: 289372
|
۱۳۹۸/۰۲/۰۹ ۱۵:۱۳:۲۸

اعتمادآنلاین| علیرضا مهاجر، مشاور وزیر جهاد کشاورزی و مجری طرح افزایش تولید دانه‌های روغنی روز دوشنبه در حاشیه بازدید از مزرعه ترویجی- آموزشی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در شهرستان کرج که زیر پوشش کشت دانه روغنی کلزا قرار دارد، گفت: بیشترین وابستگی ما در محصولات کشاورزی به خارج از کشور در دانه های روغنی است.


وی اظهار داشت: به دستور رهبر معظم انقلاب اسلامی و دولت برای کاهش این وابستگی طرحی را تهیه کردیم تا براساس آن بتوانیم در یک دوره 10 ساله حداقل 70 درصد نیاز کشور به دانه های روغنی را در داخل کشور تامین کنیم.


مهاجر گفت: این طرح را از نیمه دوم سال 94 شروع کردیم که تولید کلزا را در آن سال که حدود 46 هزار تن بود با رشدی بی سابقه در سال 97 به 340 هزار تن رساندیم.


وی اظهار داشت: با اینکه امسال سیل در استان های گلستان، خوزستان، کرمانشاه، لرستان و مازندران که بیشترین سطح زیر کشت کلزا را داشته اند خساراتی وارد کرد اما باز هم رشد تولید این محصول ادامه پیدا کند.


مشاور وزیر جهاد کشاوری اضافه کرد که قبل از وقوع سیل امسال پیش بینی بر این بود که 450هزار تن برداشت محصول با افزایش 110 هزار تنی نسبت به مدت مشابه سال قبل را شاهد باشیم که متاسفانه این سیل بی سابقه خساراتی به محصولات کشاورزی از جمله مزارع کلزا وارد کرد.


مهاجر پیش بینی کرد که با وجود این خسارت ها شاهد افزایش تولید نسبت به سال گذشته باشیم.


وی در خصوص میزان خسارت وارده به اراضی کلزا، گفت: به این محصول خسارتی بالغ بر 100 هزار تن وارد شده که 50 هزار تن آن به صورت مستقیم در استان های خوزستان، گلستان، مازندران، کرمانشاه و لرستان خسارت دیده است.


مجری طرح افزایش تولید دانه های روغنی کشور ادامه داد: همچنین حدود50 هزار تندیگر نیز به صورت غیرمستقیم در اثر بارش‌های سنگینی که در استان های گلستان و مازندران شاهد بودیم، خسارت وارده شده اما این خسارت ها با بارندگی های خوبی که در تمام مناطق کشور شاهد بودیم قسمتی از آن جبران شده و حدود 400 هزار تن برداشت محصول خواهیم داشت.

وی اضافه کرد که بخش زیادی از خسارت کشاورزان نیز توسط دولت جبران خواهد شد.


افزایش سطح زیر کشت کلزا تا یک میلیون هکتار


مهاجر بیان داشت: با توجه به تحریم های ظالمانه ای که دشمنان بر ما تحمیل کردند، به دستور مقام معظم رهبری سطح زیر کشت کلزا را به صورت جهشی افزایش خواهیم داد.


وی گفت: بر همین اساس برنامه ریزی کردیم که حداقل در 2 تا سه سال آینده سطح زیر کشت را از 230 هزار هکتار به 700 تا یک میلیون هکتار برسانیم.


وی افزود: چنانچه امکانات پشتیبانی تهیه شود قسمت زیادی از وابستگی را کاهش خواهیم داد.


مشاور وزیر جهاد کشاورزی به دلایل اهمیت کشت دانه های روغنی اشاره کرد و بیان داشت: این دانه ها به سه دلیل عمده کشت می شوند که اول برای تامین روغن مورد نیاز کشور، دوم به منظور تامین کنجاله برای خوراک دام و طیور و سوم هم برای پایداری تولید غلات در کشور است.


وی اظهار داشت: کلزا به عنوان یک محصولی که در پاییز کشت می شود و از نزولات جوی استفاده می کند می تواند در تناوب محصول گندم و جو قرار بگیرد و موجب پایداری تولید گندم شود.


مهاجر گفت: تامین بخشی از تغذیه زنبورداری کشور و ایجاد نشاط در طبیعت و مزارع از دیگر ویژگی ها دانه روغنی کلزا در کشور است.


مشاور وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: برای توسعه این کشت تمام ظرفیت های موجود در کشور به خصوص بسیج اساتید و بسیج سازندگی به ما کمک می کنند که مزرعه دانه روغنی کلزا در اراضی کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی البرز حاصل تلاش این اقشار است.


تلاش برای فراهم شدن شرایط پایداری تولید در دانه های روغنی


مجری طرح افزایش دانه های روغنی کشور ادامه داد: تلاش ها بر این است که افزون بر توسعه کشت دانه های روغنی مانند کلزا ، سویا ، آفتابگردان، کنجد و گلرنگ ، کاشت محصولاتی مثل کتان را هم در دستور کارگیرد تا نیاز داخلی کشور دراین بخش تامین شود.


وی گفت: کلزا محصولی است که در پاییز کشت می کنیم و به دلیل کشور خشکی و کم آبی که داریم می تواند از نزولات جوی استفاده کند ولی بقیه محصولات ما مثل سویا، آفتابگردان و کنجد بهاره هستند.


وی ادامه داد: خوشبختانه هر سه این محصول، جزو محصولاتی هستند که به آب کمی نیاز دارند و با یک یا 2 بار آبیاری می توانیم هم محصول را برداشت کنیم و هم منجر به کمک درآمد کشاروزان شود.


مهاجر بیان داشت: در سال های گذشته توانستیم با کمک محققان کشت یک نوع محصول کنجدی را در داخل کشور توسعه بدهیم که امکان کشت مکانیزه آن فراهم است و کپسول های آن باز نمی شود.


مشاور وزیر جهاد کشاورزی گفت: کنجد از روغن زیادی برخوردار است یعنی حداقل 48تا 55 درصد از آن روغن استحصال می شود که از بهترین روغن های دارای امگا3 است و تلاش براین است کشت این محصول در ایران توسعه پیدا کند.

منبع: ایرنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها