دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی پاسخ داد؛
چرا بانکمرکزی به «ایرلاینهای خارجی» ارز «دولتی» پرداخت کرد؟
مقصود اسعدی سامانی، دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی علت تخصیص ارز 4200 تومانی و نیمایی به شرکتهای هواپیمایی خارجی از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران را توضیح داد.
اعتمادآنلاین| مقصود اسعدی سامانی، دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی در مورد علت تخصیص ارز 4200 تومانی و نیز ارز نیمایی به شرکتهای هواپیمایی خارجی از جمله امارات متحده عربی، قطر، اتریش، فرانسه، ترکیه، روسیه و آلمان، گفت: این روال از زمان حضور شرکتهای هواپیمایی خارجی که به ایران پرواز دارند و در داخل کشور بلیتفروشی میکنند وجود داشته و موضوع غیرقانونی نیست، چرا که این شرکتها باید درآمد حاصل از فروش بلیت خود را با نرخ رسمی که بانک مرکزی اعلام میکند محاسبه کرده تا آن را به خارج از کشور منتقل کنند.
وی ادامه داد: شرکتهای هواپیمایی خارجی در ایران بلیتفروشی کرده و آنها باید درآمد حاصل از فروش خود را با نرخی که بانک مرکزی تعیین میکند محاسبه کنند و پس از تبدیل آن به دلار، یورو و هر ارز دیگری که مورد نظر آنهاست، درآمد مازاد خود را به مقاصد مورد نظر حواله نمایند. اتفاقی که پس از کسر هزینهها برای این شرکتهای هواپیمایی و تأیید سازمان هواپیمایی کشوری نهایی میشود.
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی با بیان اینکه درآمد ریالی شرکتهای هواپیمایی خارجی با رقم مورد نظر و رسمی اعلام شده از سوی بانک مرکزی به یورو، دلار یا سایر ارزهای مورد نظر به این شرکتهای هواپیمایی تبدیل میشود، گفت: پس از این اتفاق درآمدهای حاصله از سوی شرکتهای هواپیمایی خارجی از طریق بانک مرکزی به مقاصد مورد نظر حواله میشود.
وی افزود: در مقطع زمانی که دولت ارز 4200 تومانی را به عنوان نرخ رسمی اعلام کرد مبنای محاسبه این رقم بود، چرا که نرخ ارز دیگری در کشور وجود نداشت و محاسبات باید بر این اساس انجام میشد. بنابراین در آن مقطع زمانی درآمدهای شرکتهای هواپیمایی خارجی بر اساس ارز 4200 تومانی تسعیر و به مقاصد مورد نظر شرکتهای هواپیمایی حواله شد.
اسعدی سامانی ادامه داد: پس از تغییر سیاستهای ارزی دولت از مردادماه سال 1397 و اعلام نرخ نیمایی، مبنای محاسبهی درآمدها ارز نیمایی اعلام شد و بر همین اساس محاسبات صورت گرفت و در نهایت با تأیید بانک مرکزی و سازمان هواپیمایی کشوری حوالهها انجام شد.
وی با اشاره به اینکه برخی از شرکتهای هواپیمایی در حال حاضر مدعی هستند که نتوانستند بسیاری از درآمدهای حاصل از فروش بلیت خود را به خارج ایران منتقل کنند، اظهار کرد: این مساله باید با پیگیری از طریق سازمان هواپیمایی کشوری و بانک مرکزی مدنظر قرار گیرد تا شرکتهای هواپیمایی خارجی بتوانند ارز خود را به خارج کشور منتقل کنند.
14 اردیبهشتماه سال جاری بود که بانک مرکزی فهرست ارز بگیران دولتی و نیمایی را منتشر کرد که در این فهرست لیست نام برخی از شرکتهای هواپیمایی خارجی از کشورهای اتریش، فرانسه، ترکیه، روسیه، آلمان، قطر و امارات متحده عربی وجود داشت و این پرسش را در ذهن متبادر کرد که به چه علت باید به شرکتهای هواپیمایی خارجی ارز 4200 و ارز نیمایی تعلق گیرد.
به طور مثال شرکت هواپیمایی امارات در یک فقره معادل دو میلیون و 400 هزار و در یک فقره دیگر 600 درهم امارات دریافت کرده است، هم چنین هواپیمایی قطر طی یک فقره 51 میلیون و 946 هزار و 955 یوان چین و در یک فقره دیگر، یک میلیارد و 432 میلیون و 755 هزار و362 روبل جدید روسیه را با نرخ ارز 4200 تومانی تبدیل کرده تا بتواند درآمد ارزی خود را حواله کند.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید