نصراللهزاده، تولیدکننده لوازم خانگی تشریح کرد؛
ماجرای معطلی یک ساله مواد اولیه در گمرکات/ به کارگران بگویم مواد اولیه نیست برید خانه؟
امیر نصراللهزاده، تولیدکننده لوازم خانگی با اشاره به اینکه تولیدکننده ایرانی برای واردات مواد اولیه باید با دوندگی بسیار اثبات کند این کالا مشمول واردات است، عنوان کرد: مگر من میتوانم خط تولید را یک سال معطل قطعه کنم به کارگران بگویم قطعه نداریم بروید یک سال دیگر بیایید.
اعتمادآنلاین| امیر نصراللهزاده، تولیدکننده لوازم خانگی با اشاره به اینکه امروز مهمترین مشکل بخش تولید تأمین مواد اولیه است، اظهار داشت: امروز تولیدکننده سرمایه کافی برای ادامه فعالیت و حتی توسعه محصولات خود ندارد علاوه براین برای تولید روزانه خود نیز با مشکل خرید مواد اولیه داخلی و خارجی روبرو هستند.
وی با اعلام اینکه در اسفندماه سال 96 برای اجاق گازهای خود درصدد واردات بخشی از قطعات بودیم افزود: جالب اینجاست بعد از گذشت یک سال من در اسفندماه 97 توانستم این قطعات را از گمرک ترخیص کنم سوال اینجاست مگر من میتوانم خط تولید را یک سال معطل قطعه کنم به کارگران بگویم قطعه نداریم بروید یک سال دیگر بیایید.
این تولیدکننده لوازم خانگی با تأکید براینکه در کارخانجات خارجی خواب مواد اولیه وجود نداشته و ماشین آلات به محض دریافت مواد اولیه آنها را به خط تولید میرسانند، افزود: این موضوع را با تولیدکننده داخلی مقایسه کنید چگونه میتوانیم با آنها که به سرعت تولید میکنند رقابت کنیم ما باید دنبال مواد اولیه بدویم آنها به راحتی این مواد را به خط تولید خود میرسانند.
داستان رانت و وقت کشی در خرید مواد اولیه خارجی
نصراللهزاده با اشاره به اینکه تولیدکننده ایرانی برای واردات مواد اولیه باید با دوندگی بسیار اثبات کند این کالا مشمول واردات است، گفت: بعد از گذراندن این مرحله که البته هر بار باید تکرار شود و کسی سامانه جامع در این رابطه تهیه نمیکند باید ثابت شود به این مواد می تواند ارز تخصیص پیدا کند یا خیر.
وی در ادامه صحبتهای خود افزود: با گذشت یک ماه از گذراندن این دو مراحل بانک مرکزی اعلام میکند این تولیدکننده مشمول دریافت ارز است و باید به فلان صرافی برای دریافت ارز برود جالب اینجاست وقتی به صرافی مراجعه میکنید آنها آوردن ارز پتروشیمی ها را بهانه کرده و چندین ماه ما را برای دریافت ارز معطل میکنند من چگونه میتوانم با این شرایط تولید کنم.
این تولیدکننده لوازم خانگی با اشاره به اینکه در یکی از خریدهای خود بانک مرکزی ما را مشمول دریافت یورو قرار داده بود اما صراف میگفت من فقط میتوانم به شما یوان بدهم، تصریح کرد: در نهایت مجبوریم با پرداخت کارمزدهای بسیار به صراف روند تبدیل یورو به یوآن را انجام دهیم تا در نهایت بتوانیم مواد اولیه خود را وارد کنیم.
لابی گسترده رانت در توزیع مواد اولیه داخلی
وی با انتقاد از اینکه در برخی موارد وقتی پیگیر دریافت وضعیت خرید خود از صرافها هستیم آنها تحریم را بهانه کرده و میگویند این پروسه زمان بر است، اظهار داشت: به اعتقاد ما سوءمدیریتها باعث شده تا در این رابطه یک وقت کشی عظیمی اتفاق بیفتد که در نهایت این تولید کننده است که مواد اولیه را گرانتر تهیه کرده و براساس آن تولید میکند.
وی با اعلام اینکه این مشکلات عاملی شده تا برخی از تولیدکنندگان از فعالیت خود انصراف بدهند، گفت:جالبتر اینکه تأمین کنندگان مواد اولیه داخلی نیز سهمیه بندیهایی را برای تولیدکنندگان اعمال میکنند. به من ورق فولادی نمیدهند و میگویند سهمیه تو در خرداد ماه است. من به کارگران بگویم تا خرداد ماه به خانههایتان بروید! وقتی سهمیه بندی میشود و ما مجبوریم مواد را از بازار آزاد با دو هزار تومان گران تر بخریم مگر نمیگویید سهمیهای است چرا در بازار به وفور یافت میشود.
منبع: تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید