مشاور معاونت اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه :
طرح اصلاحات ساختاری بودجه در 4 محور پایهریزی شد/ چابکسازی و کوچکسازی دولت مورد تاکید است
مدنیزاده مشاور معاونت اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه گفت: اقدامی که باید برای ثبات اقتصاد کلان در شرایط تحریمی انجام دهیم، مدیریت منابع و مصارف کشور و قطع وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی و نیز اجرای اصلاحات ریشهای است.
اعتمادآنلاین| روابط عمومی و امور بینالملل سازمان برنامه و بودجه کشور، سیدعلی مدنیزاده در برنامه گردهمایی روسای سازمان مدیریت و برنامهریزی استانها، با اشاره به اصلاحات ساختاری بودجه با رویکرد قطع وابستگی مستقیم به نفت اظهار داشت: امکان اداره مناسب اقتصادی کشور در آینده با استمرار رویههای جاری وجود ندارد و نیز باید تهدیدها به فرصتهای اقتصادی تبدیل کرد.
وی افزود: ما به دو دلیل با ادامه رویههای موجود اداره کشور، دیگر امکان اداره مدیریت بودجه وجود ندارد. یکی، مربوط به تحریمها و دوم، مربوط به انباشت چالشهای اقتصادی است که خود موجب افزایش کسری بودجه است. بر این اساس، اگر تغییری در نحوه مدیریت بودجه اعمال نکنیم، عملا امکان اداره مناسب اقتصادی کشور را نخواهیم داشت و تورم افزایش و رکود اقتصادی تشدید میشود.
مشاور معاونت اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه عنوان کرد: جهت این تغییر رویه در بودجه کشور آسیبشناسیهایی صورت گرفته است و براساس مبانی نظری و تجربی راهکارها طراحی شدهاند.
مدنیزاده با اشاره به دلایل بنیادین و تاریخی ناترازی بودجه، تصریح کرد: اقدامی که باید برای ثبات اقتصاد کلان انجام دهیم، این است که باید در شرایط تحریمی کسری بودجه را کاهش دهیم. همچنین وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی قطع و نیز اجرای اصلاحات ریشهای صورت گیرد.
وی متذکر شد: لازم است استراتژی عملکردی در این خصوص داشته باشیم. در افق کوتاهمدت، در سال 98 باید درآمدهای دولت از منابعی که کمترین آسیب را به عموم مردم برساند، در کنار سیاست بازتوزیعی برای کاهش فشار اقتصادی و اجتماعی بالا رود. همچنین باید عدم کاهش شدید هزینهها برای جلوگیری از تشدید رکود اقتصادی، مدیریت کسری بودجه بدون دستاندازی مستقیم به منابع بانک مرکزی و نیز افزایش سرمایهگذاری عمومی برای جبران کاهش سرمایهگذاری خصوصی و مقابله با رکود مورد توجه قرار گیرد.
مشاور معاونت اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه گفت: در افق میانمدت، میتوان گفت ایجاد درآمدهای پایدار از طریق اصلاح نظام مالیاتی و نظام یارانهای کوچکسازی و بهینهسازی مخارج دولت و بخش عمومی مطرح است.
مدنیزاده اظهار داشت: در این راستا طرح اصلاحات ساختاری بودجه در 4 محور درآمدزایی پایدار، هزینهکرد کارا، ثباتسازی اقتصاد کلان و توسعه پایدار و تقویت نهادی بودجه پایهریزی شد.
وی افزود: در حوزه درآمدزایی پایدار برای سال 98 منابعی که در سریعترین حالت به وجود میآید، اصلاح نظام یارانه کالاهای اساسی و انرژی در کنار تامین حداقل معیشت مردم است. این به توزیع عادلانهتر یارانهها کمک میکند. در حال حاضر دهکهای پایین به دلیل نظام قیمتگذاری در حوزه انرژی، کمتر از این یارانه بهرهمند میشوند. این یکی از مهمترین منابع درآمدزایی دولت در سال 98 میتواند باشد.
مشاور معاونت اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه عنوان کرد: منبع درآمدی دیگر دولت، کاهش معافیتها و افزایش پایه و پوشش مالیاتی است. در سال 98 با سازمان امور مالیاتی درصدد هستیم که درآمدهای مالیاتی قابل تحقق باشد. البته برنامه این است که عمده اقشار جامعه را تحتتاثیر قرار ندهد، بلکه گروهی که همیشه از پرداخت مالیات فرار میکردند و اقشار ثروتمند مالیات پرداخت کنند.
مدنیزاده با اشاره به کاهش هزینههای دولت، تصریح کرد: در خصوص کاهش هزینهها، بحث اهرم کردن منابع بودجه برای رونق تولید، انتشار اوراق به همراه عملیات بازار باز برای سرمایهگذاریهای عمرانی و زیرساختی و اصلاح اساسنامه صندوق توسعه ملی مطرح است.
وی با اشاره به برنامههای میانمدت، متذکر شد: اصلاح نظام مالیه نفت و گاز در کشور، مدیریت داراییهای مالی دولت و نیز چابکسازی و کوچکسازی دولت نیز مورد تاکید است.
منبع: ایلنا
دیدگاه تان را بنویسید