رایزن بازرگانی ایران در عراق خبر داد
افزایش 40 درصدی سهم ایران در بازار عراق
رایزن بازرگانی ایران در عراق گفت: سهم ایران در بازار عراق طی 3 ماهه نخست سال جاری 21 درصد بر آورد میشود که در مقایسه با سهم 15 درصدی دوره مشابه در سال 97 رشد 40 درصدی داشته است.
اعتمادآنلاین| ناصر بهزاد با بیان اینکه سهم ایران در بازار عراق طی 3 ماهه نخست سال جاری 21 درصد بر آورد میشود که در مقایسه با سهم 15 درصدی دوره مشابه در سال 97 رشد 40 درصدی داشته است اظهار کرد: در سه ماهه اول سال جاری صادرات ایران به عراق 2 میلیون و 383 هزار دلار بوده که در مقایسه با ارزش صادرات یک میلیون و 762 هزار دلار در سال 96، بیانگر رشد 35 درصدی است.
وی افزود: بر اساس ارزیابی خالص صادرات ایران به مقاصد مختلف، پس از کسر واردات، عراق همچنان رتبه اول صادرات ایران را به خود اختصاص داده است.
رایزن بازرگانی ایران در عراق گفت: طی سه ماهه نخست سالجاری ارزش هر تن کالای صادراتی ایران 500 دلار بوده است که نسبت به میانگین هر تن کالای صادراتی به سایر کشورها تقریبا 4.1 برابر و نشانگر ارزش افزوده مناسب کالاهای صادراتی ایران به عراق است.
بهزاد بیان کرد: بررسیها نشان میدهد مجموعا بیش از 60 درصد صادرات غیر نفتی ایران به 3 کشور چین، عراق و کره انجام شده است و این موضوع میتواند ظرفیت بالای تقاضا در این کشور را نشان دهد.
وی گفت: در بین کشورهای صادر کننده به عراق در ماههای فروردین، اردیبهشت و خرداد ایران با 2 میلیون و 300 هزار دلار صادرات، اولین کشور صادرکننده به عراق است و این جایگاه را از سال گذشته به صورت پیوسته حفظ کرده است. پس از کشورمان، چین با 2 میلیون و 100 هزار دلار صادرات دومین کشور و ترکیه 2000 میلیون دلار صادرات سومین کشور صادرکننده به عراق است.
رایزن بازرگانی ایران در عراق همچنین به استمرار صادرات برق و گاز طی 3 ماهه اول سال جاری از ایران به عراق خبر داد و افزود: عمدهترین کالاهای غیر نفتی صادراتی ایران به عراق در این دوره شامل انواع کولر آبی خانگی، انواع صیفی جات، لوازم خانه داری و محصولات پلاستیکی، میلههای آهنی فولادی پروفیل، کف پوش و فرش ماشینی، رب گوجه فرنگی، شیرینی و شکلات و بیسکویت، محصولات آهنی حاصل از احیای مستقیم کلوخههایهای معدنی آهن، محصولات مختلف لبنی، انواع نان وخمیر مایه، آرد گندم مخلوط با چاودار، پریفرم، سیمان سفید، مفتول از مس تصفیه شده، پودر شستشو و پاکیزگی دستی و ماشینی، کارتن، ترشیجات و سایر مواد غذایی و ملزومات و ماشین آلات صنعتی، محصولات چرمی و تجهیزات برقی بوده است.
منبع: میزان
دیدگاه تان را بنویسید