مریم حسینی، رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور:
رقمهای برنج «رش»، «تیسا» و «آنام» معرفی شد
مریم حسینی، رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور، اعلام کرد: رقمهای برنج «رش»، «تیسا» و «آنام» در سال 97 و 98 معرفی شده است.
اعتمادآنلاین| مریم حسینی، رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور، با بیان اینکه افزایش تولید برنج ایرانی به عنوان دومین غله مهم مصرفی در سبد غذایی مردم ایران، اهمیت ویژهای برای این موسسه دارد، گفت: تلاش شده ارقام جدید با کیفیت پخت مطلوب و افزایش عملکرد را به کشاورزان معرفی کنیم.
او با اشاره به اینکه در سالهای 97 و 98 رقمهای برنج «رش»، «تیسا» و «آنام» معرفی شدند، افزود: برای سال زراعی جاری، رقم رش و تیسا در بین کشاورزان توزیع شده است.
رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور با بیان اینکه برای ارائه سریعتر دستاوردها به عرصه، روند معرفی ارقام را تسریع کردهایم، گفت: علاوه بر معرفی ارقام جدید، ارقام محلی را نیز برای زمان کمآبی و خشکسالی اصلاح کردهایم تا کشاورزان در زمان کم آبی نیز محصول را با کمترین افت عملکرد برداشت کنند.
حسینی با اشاره به رقم «رش» و «تیسا» گفت: «رش» رقم جدیدی از برنج است که علاوه بر عطر و بوی فوقالعاده، دارای شش تا شش و نیم تن در هکتار، عمکرد در واحد سطح است و مشکل وِرس یا خوابیدگی در باران را ندارد. «تیسا» نیز بین هفت تا هفت و نیم تن در هکتار عملکرد در واحد سطح دارد و جزو ارقام دانه بلند، خوش کیفیت و زودرس است.
رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور ادامه داد: «انام» نیز رقم زودرسی است که با عملکردی در حدود 5.5 تا شش تن در هکتار، نسبت به ارقام برنج محلی، مرغوبیت بیشتری دارد؛ در حقیقت کیفیت این برنج همچون برنج دم سیاه، فوقالعاده است و برتری دیگر آن نسبت به سایر ارقام، در نیاز آبی کمتر است.
یارانه دولت برای خرید بذر گواهیشده
او با اشاره به اینکه رقم «انام» برای سال 99 در سطح وسیع کشت خواهد شد، ادامه داد: قیمت بذرهای گواهی شده با یارانه دولت، معمولا از قیمت بذر ارقام محلی کمتر است تا کشاورزان حمایت شوند و از این ارقام استقبال کنند.
رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور بر لزوم استفاده از ارقام اصلاح شده در گیلان و مازندران تاکید کرد و گفت: برای کشاورزان با سلیقههای مختلف ارقام با ویژگیهای متنوع معرفی شده تا در زمان کشت به راحتی بتوانند رقم مورد نظر خود را انتخاب کنند.
حسینی با بیان اینکه درصدد هستیم تا ارقام برنج با کیفیت بالا و کم آببر را توسعه دهیم، افزود: تحقیقات بر روی ارقام کم آببر در سالهای اخیر منتج به معرفی دو رقم متحمل به خشکی شده است.
او ادامه داد: تولید بذر در طبقات اولیه بذری الیت و سوپر الیت نسبت به سال گذشته، با توسعه چهار برابری همراه بوده و برای تولید بذر مادری و گواهی شده در کل کشور ظرفیت بالایی وجود دارد.
رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور گفت: این موسسه با تنوع دادن به ارقام، بررسی و ارائه بستههای بهزراعی و توسعه بذور طبقات بذری در تلاش است تا در سال رونق تولید موجب افزایش تولید برنج ایرانی شود که البته علاوه بر کمیت، کیفیت این محصول نیز بسیار ارزش دارد.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید