هزار توی حذف 4 صفر
کشوری که اقتصاد آن در چنبره دولت ، دولتی ها و شبه دولتی ها قرار دارد و بخش خصوصی آن به در حال احتضار است چه می داند تاثیرات 4 صفر و یا 6 صفر چیست . ما فقط می دانیم که نرخ ارز دولتی 42 هزار ریال و کمترین نرخ بازار ان 126 هزار ریال یعنی 4 برابرست که هرکس یتواند یک مشت دلار دولتی بدست آورد و آنرا با مشت دیگرش بفروشد خودبخود با یک مشت 84 هزار ریال یا به تعبیر بانک مرکزی 84 ریال نصیبش می شود.
اعتمادآنلاین| جلیل کاربخش، رئیس خانه صنعت استان کرمان در یادداشتی برای اعتماد آنلاین نوشت: در خبرها آمده است که دولت لایحه حذف 4 صفر از پول ملی را تصویب و عنقریب لایحه جهت تصویب نهائی تقدیم مجلس خواهد شد. یادم افتاد که از سال 1396 تا کنون لایحه ارزش افزوده قرار بوده با اصلاحات در مجلس بررسی و تصویب شود که تا کنون به تعویق افتاده و کسب و کارهای بسیاری بدلیل مقررات ابهام دراجرای قانون ارزش افزوده فعلی تعطیل یا در آستانه تعطیلی قرار گرفته اند که نه با حذف 4 صفر و نه با حذف 12 صفر دیگر قادر به ایستادن و ایستادگی برای تولید ، صنعت و کشاورزی نخواهند بود .
از روزگاریکه درس می خواندیم بما یاد دادند علم اقتصاد با عدد، رقم و نتیجه همراه است و هرکس می خواهد در اقتصاد سخن بگوید باید چند تا عدد و رقم درست حسابی ارائه کند که در عمل هم قابل مشاهده باشد. به همین علت گفته می شود علم اقتصاد بر خلاف سیاست و الهیات نه در مورد مسائل مربوط به عرش که در مورد مسائل به فرش ( زمینی ) صحبت می کند.
کشوری که اقتصاد آن در چنبره دولت ، دولتی ها و شبه دولتی ها قرار دارد و بخش خصوصی آن به در حال احتضار است چه می داند تاثیرات 4 صفر و یا 6 صفر چیست .
ما فقط می دانیم که نرخ ارز دولتی 42 هزار ریال و کمترین نرخ بازار ان 126 هزار ریال یعنی 4 برابرست که هرکس یتواند یک مشت دلار دولتی بدست آورد و آنرا با مشت دیگرش بفروشد خودبخود با یک مشت 84 هزار ریال یا به تعبیر بانک مرکزی 84 ریال نصیبش می شود.
در حالیکه اگر همه تجار صادر کننده پسته در استان کرمان موفق شوند کل محصول تولیدی امسال ( چون پارسال ، سال آفت تولید و حداکثر 50 هزار تن صادر شده بود) را به یکصدهزار تن رسانیده و با یک تحلیل خوش بینانه همه انها را کیلوئی 9 یورو با هزار مکافات صادر کنند ، عملا با هزاران مشت خانوارهای درگیر این تولید 900میلیون یورو نصیب انان خواهد شد که با کسر قیمت تمام شده 450 میلیون یورو سود در مشت دیگرشان باقی می ماند ( البته اگر سازمان مالیاتی و تامین اجتماعی و گمرک و بانکها اجازه دهند) .
یعنی در واقع شصت هزار خانوار کشاورز گرما زده و فلک زده کرمانی فارغ از بلایای آسمانی ، آفت و ..... معادل ارز تخصیصی حاج قربانعلی -آنهم از طریق تولید و فروش ونه رانت خواری، بدست خواهند آورد .با توصیف بالا برای صاحبان کسب و کاری که با پسته و صادرات (بعنوان اصلی ترین صادرات غیرنفتی و غیر معدنی ) سروکار دارند حذف اساسا یک صفر و چند صفر مهم نیست بلکه راهکارهای تسهیل کسب و کار و بهبود شاخص های تورم ، اشتغال وبیکاری ، زیست محیطی مهمترین موضوع حیاتی است بشرط اینکه در این رهگذر دچار مصیبت مالیات ارزش افزوده و علی الراس و تامین اجتماعی نشوند و یا معضلات وام های بانکی گریبان گیر آنان نشود.
بطور مشخص در امریکا بعنوان رقیب بازارهای پسته ایران 150 هزار هکتار اراضی زیر کشت یسته با متوسط تولید 250 هزار تن در سال در مقایسه با ایران که دارای 450 هزار هکتار اراضی زیر کشت پسته با متوسط برداشت سالانه 200 هزار تن پسته ، حکایت از تحقیق و توسعه ودر بهره وری خاک و بهینه سازی تولید پسته دارد که دولت امریکا در حمایت از صادرات پسته بکار بسته است، در حالیکه هنوز که هنوز است تولید و برداشت پسته در ایران بروش سنتی و فاقد حمایت های دولتی در زمینه تکنولوژی یا دانش تولید و برداشت نوین است لذا برای کسب و کارهای خصوصی انچه بیش از حذف چند صفر از پول ملی است ، حذف مقررات دست و پاگیر تولید و خدمات ، حذف واسطه های بیکارو عاطل و باطل ، حذف باند بازی ، حذف مشکلات تولیدو صادرات ، حذف موانع متعدد توسعه صادرات محور و... است .
زیرا اگر پسته پارسال کیلویی 1 میلیون ریال و امسال کیلوئی 2 میلیون ریال باشد نسیت افزایش ان با حذف 4 یا 6 صفز با نسبت فعلی ان هیچ تغییری نخواهد داشت و همان 100 درصد می باشد. صاحبان کسب و کار بخش خصوصی بیش از آنکه نگران حذف 4 یا 6 صفر باشند نگران شاخص هائی نظیر امنیت حقوق مالکیت ، افزایش فضای ایمنی محیط کارو سرمایه ، روان شدن قوانین و مقررات متضمن حذف مقررات مزاحم، سوگیری مالیاتی ، کوتاه شدن دوره اندازی هرگونه کسب و کار ، کاهش حوزه تصدی گری دولتی یا شبه دولتی و.. هستند که هیچیک از درون سیاست حذف 4 صفر دیده نشده اند.
دیدگاه تان را بنویسید