کد خبر: 329819
|
۱۳۹۸/۰۵/۲۰ ۱۷:۲۲:۰۰
| |

حسین شیرزاد، مدیرعامل سازمان تعاون روستایی، خبر داد؛

ورود قرض‌الحسنه‌ها به بخش کشاورزی

حسین شیرزاد، مدیرعامل سازمان تعاون روستایی، از ورود بانکهای فعال در حوزه قرض‌الحسنه در نظام بانکی به بخش کشاورزی خبر داد و گفت: نیازهای این بخش با تامین مالی اسلامی، رفع خواهد شد.

ورود قرض‌الحسنه‌ها به بخش کشاورزی
کد خبر: 329819
|
۱۳۹۸/۰۵/۲۰ ۱۷:۲۲:۰۰

اعتمادآنلاین| حسین شیرزاد، مدیرعامل سازمان تعاون روستایی، در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران با نظام بانکی اظهار داشت: این تفاهم نامه به منظور تامین مالی اتحادیه های کشاورزی و روستایی کشور انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه یکی از چالش های حوزه کشاورزی این است که موسسات مالی بزرگ تمایلی به تامین مالی خود ندارند، گفت: از طرف دیگر نرخ تسهیلات این موسسات نیز با حوزه کشاورزی همخوانی ندارد.

شیرزاد با اشاره به اینکه تفاهم نامه مذکور، بویژه برای تامین مالی خرد اتحادیه های بخش کشاورزی انجام می‌شود، افزود: ما برای تامین مالی اتحادیه ها و تشکل های بخش کشاورزی راهکارهای زیادی را در نظر گرفته ایم که یکی از آنها تامین مالی اسلامی و در رأس شان تامین مالی قرض الحسنه است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: اعضای 5 میلیونی اتحادیه های مابعد از مشورت های طولانی به این نتیجه رسیدند که این تفاهم نامه می تواند بخشی از نیازهای مالی حوزه کشاورزی بویژه در زمینه نهاده هایی مثل کود، سم و بذر را برطرف کند.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی اضافه کرد: همچنین وظایف جدیدی در حوزه خرید توافقی به این سازمان محول شده که در حوزه تامین مالی خود قرار می گیرند؛ ضمن اینکه امیدواریم همکاری ما با این بانک در سالهای آتی رشد قابل توجهی داشته باشد و بتوانیم در زمینه های جدید از جمله استارتاپ های بخش کشاورزی نیز از این تامین مالی بهنگام استفاده کنیم.

شیرزاد اضافه کرد: این تسهیلات به همه اتحادیه های بخش کشاورزی و اعضای انها در حوزه کسب و کارهای خرد تعلق می گیرد.

وی تصریح کرد: تسهیلات عمدتا در حوزه سموم بخش کشاورزی، خرید بذور با اولویت بذر دانه های روغنی انجام می‌شود و همه اعضا می توانند بدون محدودیت از آن استفاده کنند.

در ادامه این مراسم مرتضی اکبری نیز با اشاره به اینکه امیدوار هستیم این تفاهم نامه بستری برای تامین مالی خرد بخش کشاورزی با کارمزد حداقل باشد گفت: در واقع این بانک با این تفاهم نامه جامعه هدف خود را گسترش می دهد البته ما در سالهای گذشته در بحث اشتغال روستایی و خانه های روستایی نیز ورود کرده بودیم.

این مقام مسئول در نظام بانکی، با بیان اینکه این بانک با مشارکت 10 بانک بزرگ کشور و با سرمایه ای بالغ بر 2 هزار و 700 میلیارد تومان تاسیس شده است، اظهار داشت: جامعه هدف ما در تفاهم نامه فعلی اتحادیه های تعاونی و روستایی هستند که قشر مظلومی به شمار می رود و این جامعه از پس سودهای 18 تا 24 درصد بر نمی آید.

به گفته اکبری در این تفاهم نامه 14 اتحادیه کشاورزی با این بانک تعامل می کنند و همه کارمزدها نیز تا 4 درصد خواهد بود و کارمزدی بالاتر از این رقم لحاظ نخواهد شد.

وی توضیح داد: ما در این تفاهم نامه یک مدل مشارکتی داریم که در این مدل با مشارکت اتحادیه مربوط تا 200 میلیون تومان تسهیلات با سود 4 درصد ارائه می کنیم. همچنین در مدل دوم اگر اتحادیه ها حساب جاری شان را نزد بانک ما متمرکز کنند بین 30 تا 50 میلیون تومان تسهیلات با کارمزد صفر تا 4 درصد در اختیار اعضا قرار می دهیم.

وی تصریح کرد: بنده می توانم این قول را بدهم به محض اینکه اولین گردش حساب ایجاد شود اعطای وام های ما نیز آغاز خواهد شد.

اکبری گفت: در کنار این موضوع اگر بیمه ای هم وارد شود و این تفاهم نامه سه جانبه باشد می تواند کمک بیشتری کند.

وی مدت این تفاهم نامه را 2 ساله اعلام کرد و درباره بازپرداخت تسهیلات نیز گفت : این مسئله بر اساس توافق ما با اتحادیه های مربوطه انجام می‌شود وبرای بانک هر مدال بازپرداختی در قالب 60 ماه قابل تعریف است.

تفاهم نامه همکاری برای حمایت از تعاونی ها و تشکل های حوزه های کشاورزی و روستایی با پرداخت تسهیلات قرض الحسنه میان حسین شیرزاد مدیرعامل سازمان تعاون روستایی ایران و مرتضی اکبری مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران امضا شد.

منبع: مهر

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها