رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار:
علت به تعویق افتادن تشکیل بازار متشکل ارزی/ نقدینگی به سمت بازارهای سرمایه سوق پیدا کرده است
شاپور محمدی، رئیس سازمان بورس اوراق بهادار گفت: بازدهی بازار سرمایه از ابتدای امسال مطلوب بوده است. او ادامه داد: یکی از دلایلی که منجر به رشد بازار سرمایه در سال های اخیر به ویژه امسال شد، اشباع بازارهای رقیب نسبت به بورس بود؛ چرا که این بازارها دیگر توانایی کافی برای بازدهی سود مناسب به سرمایه گذاران خود را نداشتند، به همین دلیل تعداد کمی از سرمایه گذاران برای امر سرمایه گذاری به آنها رجوع می کردند.
اعتمادآنلاین| شاپور محمدی، رئیس بورس اوراق بهادار به تشریح نقش بورس در بازار متشکل ارزی و دلایل تاخیر در راهاندازی این بازارپولی پرداخت.
محمدی گفت: بازدهی بازار سرمایه از ابتدای امسال مطلوب بوده است. او ادامه داد: یکی از دلایلی که منجر به رشد بازار سرمایه در سال های اخیر به ویژه امسال شد، اشباع بازارهای رقیب نسبت به بورس بود؛ چرا که این بازارها دیگر توانایی کافی برای بازدهی سود مناسب به سرمایه گذاران خود را نداشتند، به همین دلیل تعداد کمی از سرمایه گذاران برای امر سرمایه گذاری به آنها رجوع می کردند.
این مقام مسئول بیان کرد: در نتیجه حجم قابل توجهی از نقدینگی راه خود را پیدا کرده و به بازار سرمایه سوق پیدا کرده است. بازار سرمایه نیز همواره با اطلاع رسانی های مستمر شرایط حضور در بورس را برای مخاطبان عام شرح داده است.
محمدی بیان کرد: همواره به مشتریان این هشدار را داده ایم که برای حضور در بازار سرمایه عملکرد چندین شرکت را مورد تحلیل و ارزیابی قرار دهند سپس برای سرمایه گذاری شرکت های متعددی را انتخاب کنند تا با تنوع سودهی همراه شوند. مخاطبان بازار سرمایه همواره باید از شایعات و سیگنال فروشی ها بپرهیزند و در دوره های مختلف آموزشی بازار سرمایه شرکت کنند تا سرمایه گذاری موفقی را در بورس داشته باشند.
معاون وزیر اقتصاد تاکید کرد: هیچگاه برای کسب سود در بازار سرمایه به حالت شعارگونه از مردم دعوت نکرده ایم بلکه با دلیل و منطق اقتصادی نسبت به مجاب شدن جامعه تلاش کرده ایم، طبیعی است که بدانیم بازار سرمایه بر پتانسیل سودآوری شرکت ها استوار است و با رشد میزان سود آوری این شرکت ها، سفره مردم پر بار تر و صادرات و تولید رونق پیدا خواهد کرد.
او در پاسخ به این سوال که علت نوسانات بورس در هفته های مختلف سال چیست؟ گفت: بازار سرمایه تحت تاثیر عوامل مختلف و خاصی قرار می گیرد؛ در نتیجه نمی توانیم دلیل رشد و افول در یک روز را تنها یک عامل تلقی کنیم. عواملی همانند تغییر قیمت های جهانی، سود آوری شرکت ها، انتقال منابع بین بازارها، فرصت های سرمایه گذاری و خوشبینی نسبت به آینده از آن دسته ادله هایی هستند که بر شاخص بورس تاثیر مستقیم دارند.
محمدی در پاسخ به این سوال که آیا سرمایه گذاران می توانند انتظار داشته باشند که روند رو به رشد بورس ادامه دار خواهد بود؟ تصریح کرد: باید روند کلی سودآوری شرکت ها را مد نظر قرار دهیم و نسبت به همین تحلیل ها راجع هر شرکت اظهار نظر قطعی داشته باشیم.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: از حمایتهای دولت از بازار سرمایه بسیار تشکر میکنم. پارسال شورای عالی هماهنگی اقتصادی مصوبهای را بر مبنای افزایش سرمایه بورس صادر و مالیات شرکت های بورسی را از 0.5 درصد به 0.1 درصد تقلیل داد که این امر عاملی قوی برای رشد پر قدرت بورس شد.
او اضافه کرد: سازمان بورس در سالهای گذشته با معرفی ابزارهای اسلامی و کلاسیک از جمله معرفی اوراق اختیار خرید و فروش، اوراق آتی روی سبد سهام و بحث نهادهای مالی توانست پیشرفت خوبی را رقم بزند.کاهش تعداد توقف نمادهای معاملاتی و اصلاح مقررات مربوط به پذیرش، بازار سرمایه را به یک بازار امن تبدیل کرده است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار همچنین به آخرین همکاری های این نهاد با بانک مرکزی و صرافی ها برای راه اندازی بازار متشکل ارزی اشاره کرده و بیان کرد: سازمان بورس با تمام قوا آمادگی خود را برای فراهم آوری ابزارهای لازم برای راه اندازی این بازار اعلام کرده است. اما این بین سازمان بورس متولی اجرای این بازار نیست و بانک مرکزی مسئول مستقیم آن است.
علت به تعویق افتادن تشکیل بازار متشکل ارزی
او در پاسخ به این سوال که آیا تعلل در راه اندازی این بازار مربوط به سازمان بورس و اوراق بهادار است، گفت: خیر، سازمان بورس مسئولیت نرم افزاری این نهاد عهده دار نیست و تنها در مرحله پایانی نقش نهاد پذیرش عرضه را برعهده دارد. دلایل متخلفی برای تاخیر در راه اندازی بازار متشکل ارزی وجود دارد که عمده ترین آن چینش و برنامه ریزی دقیق بانک مرکزی برای صحیح تر عملیاتی شدن این بازار پولی است.
محمدی ادامه داد: قطعا بانک مرکزی برای بازار متشکل ارزی، استراتژیک دقیق و بازیگران متناسب با شرایط بازار کشور را انتخاب خواهد کرد تا موفقیت قابل توجهی را رقم بزند، ما آماده ایم تا تجربیات، قوانین و دستورالعمل های بازار سرمایه را دراختیار آن ها قرار دهیم.سازمان بورس و شرکت فرابورس ایران به عنوان کمک فکری و مشورتی در این موضوع ورود خواهند کرد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
دیدگاه تان را بنویسید