با بهره برداری از یک خط لوله امکانپذیر شد؛
انتقال مستقیم بنزین یورو 5 ستاره خلیج فارس به تهران
با راه اندازی خط لوله نایین - کاشان - ری امکان انتقال مستقیم بنزین یورو 5 ستاره خلیج فارس به تهران و کلان شهرهای نیمه شمالی کشور فراهم شد.
اعتمادآنلاین| مجتبی بشارتیان، مدیر خط لوله و نفت مخابرات منطقه تهران، امروز در نشست خبری با اشاره به بهره برداری خط لوله نایین - کاشان - ری به طول 415 کیلومتر، گفت: با راه اندازی این خط لوبه امکان انتقال مستقیم بنزین یورو 5 ستاره خلیج فارس به تهران و کلان شهرهای نیمه شمالی کشور فراهم شد.
وی درباره جزییات خط لوله نایین کاشان ری گفت: میزان سرمایه گذاری این طرح 606 میلیارد تومان براورد شده است.
وی با اشاره به ظرفیت این پروژه گفت: انتقال 200 هزار بشکه در روز از نایین به کاشان و تهران جزو برنامههای این پروژه است که برای این امر احداث 415 کیلومتر لوله بیست اینچ، 415 کیلومتر کابل فیبر نوری توسعه مرکز انتقال نفت، ولتر، برق 63.6 کیلو ولتر موجود و احداث 10 دستگاه مخزن جمعا به ظرفیت 300 میلیون لیتر در نایین و احداث مرکز انتقال نفت، ولتر برق 66.6 کیلو وات و هر کیلومتر خط انتقال برق 66 کیلو وات در کاشان و همچنین توسعه پایانه ریل جزو اهداف این پروژه است.
وی با بیان این که این خط لوله روزانه 170 هزار بشکه معادل 270 میلیون لیتر بنزین را که تولید ستاره خلیج فارس است منتقل میکند گفت: این خط لوله چهار ماه است که در سرویس بهره برداری قرار گرفته است.
او با اشاره به اقدامات شرکت خط لوله و مخابرات نفت ایران گفت: 14 هزار کیلومتر خط انتقال در سراسر کشور وجود دارد که در حقیقت نزدیک به 5000 کیلومتر نفت خام و 9000 کیلو متر آن خطوط فرآوردههای نفتی است. این 14 هزار کیلومتر در واقع 12 منطقه را تحت پوشش قرار میدهد و انتقال نفت خام و فرآودههای نفتی صورت میگیرد که یکی از این مناطق تهران است.
وی با بیان این که شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت در دو بخش انتقال نفت خام و فرآوردههای نفتی و همچنین مخابرات صنعتی فعالیت دارد ادامه داد: در سال 123 میلیارد لیتر توسط این 14 هزار کیلومتر انتقال صورت میگیرد.
او با بیان این که به طور کلی 8 خط ورودی و 16 خط خروجی در منطقه تهران فعال است گفت: تهران شاهرگ اصلی انتقال نفت خام و فرآورده به شمال کشور است.
وی تاکید کرد: انجام فرآیند انتقال نفت خام و فرآورده نفتی نیاز به سیستم مخابرات صنعتی قوی دارد که در حال حاضر می توانم صراحتا اعلام کنم که سیستم مخابرات صنعتی 99.99 درصد قابلیت اطمینان دارد و به طور کلی امکان قطعی ارتباط وجود ندارد.
وی با اشاره به انتقالات صورت گرفته در پنج ماه گذشته گفت: حدود 86 میلیون لیتر روزانه انتقال فرآورده نفتی داشتیم که میزان خروجی نیز همین مقدار بوده است. در بخش نفت خام 360 هزار بشکه معادل 57 میلیون لیتر انتقال صورت گرفته که از این میزان 19 میلیون برای پالایشگاه تبریز و مابقی به پالایشگاه تهران تحویل داده شده است.
به گفته وی مجموع نفت خام و فرآورده اکنون انتقال مییابد، بالای 145 میلیون لیتر است که این میزان معادل 5000 تانکر است و باید به این موضوع توجه کرد که این مسئله تاثیر زیادی در کاهش حجم آلودگیها دارد.
همچنین در این نشست میرسلطانی - مجری طرح خط لوله بیست اینچ فرآوردههای نفتی نایین، کاشان، ری و تاسیسات مربوط به آن - گفت: این پروژه یکی از پروژههای استراتژیکی است که در سال 92 استارت آن زده شد و در سال 97 فاز یک آن که در واقع احداث و راه اندازی خط لوله بود انجام شد.
وی با بیان این که با اجرای این طرح توانستیم تنگناهای موجود در ستاره خلیج فارس را حل کنیم گفت: از این طریق توانستیم بنزین یورو پنج و چهار را به میزان 30 میلیون لیتر انتقال دهیم. این خط لوله دارای دو تلمبه خانه در نایین و کاشان و یک ترمینال در ری است؛ این پروژه هم در فاز اول با 180 بشکه در روز و در فاز دوم با 250 بشکه در روز برای انتقال برنامه ریزی شد.
او با اشاره به اعتبار در نظر گرفته برای این پروژه گفت: سرمایه در نظر گرفته شده 606 میلیارد تومان بوده که به صورت ارزی و ریالی از محل منابع شرکت پالایش و پخش تامین شده است.
وی تصریح کرد: با توجه به مشکلات ایجاد شده به دلیل تحریمها و موانع موجود برای تامین منابع ملی تصمیم گرفتیم تا به صورت فاز بندی این پروژه را عملیاتی کنیم که فاز اول آن 4 ماه پیش راه اندازی شد.
وی با تاکید به این مسئله که این پروژه خط لوله 20 اینچ است گفت: 50 هزار تن وزن لولههای به کار برده شده در این پروژه است و باید گفت این پروژه اولین پروژه شرکت پالایش و پخش است که از پوشش سخت استفاده کرده است و ویژگی ممتاز آن هماهنگی بیشتر این لولهها با محیط زیست است.
وی با بیان این که استفاده از پوشش سخت علاوه بر مزایای محیط زیستی موجب افزایش عمر خطوط لوله نیز میشود تصریح کرد: یکی دیگر از ویژگیهای ممتاز این پروژه این است که پمپهای به کار برده شده در داخل کشور مونتاژ و تست شده است و تقریبا تمام تجهیزات اصلی در داخل کشور تولید شده است؛ البته برخی پشتیبانیها را از خارجیها دریافت کردهایم.
وی ادامه داد: برای اولین بار توانسته ایم بالای 80 درصد تجهیزات را در داخل کشور تولید کنیم که این مسئله یک افتخار برای پخش پالایش است.
به گفته وی زمان اجرای کار حدود 5 سال طول کشید که این میزان نسبت به زمان بندی عقب تر بود که دلیل این تاخیر تقدیم نقدیندگی و تاثیر تحریمها بوده است.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید