حسام عقبایی، نایبرئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران، در گفتوگو با «اعتمادآنلاین»:
کاهش قیمت مسکن در پاییز و زمستان هم ادامه دارد/ کاهش قیمت 40 درصدی آپارتمان در شمال تهران/ روند نزولی قیمت مسکن در جنوب تهران ادامه دارد/ رکود حاکم بر بازار طی 25 سال گذشته بیسابقه بود/ کاهش 80 درصدی معاملات مسکن در تابستان 98/ وضعیت مسکن در 6ماهه دوم سا
حسام عقبایی، نایبرئیس اول اتحادیه مشاوران املاک، گفت: برای فصل پاییز و زمستان هم پیشبینی میکنیم قیمت مسکن سیر نزولی پیدا کند
اعتمادآنلاین| الیاس جرجندی - حسام عقبایی، نایبرئیس اول اتحادیه مشاوران املاک، درباره وضعیت بازار مسکن به خبرنگار اقتصادی اعتمادآنلاین گفت: بازار مسکن در سال 98 نزدیک به 120 درصد افزایش قیمت پیدا کرده است که این موضوع موجب کاهش معاملات مسکن شد. این کاهش معاملات تا جایی پیش رفت که در تابستان 98 میزان معاملات در بخش مسکن تا سقف 80 درصد کاهش یافت.
نایبرئیس اول اتحادیه مشاوران املاک توضیح داد: کاهش حجم معاملات مسکن یکی از دلایل رکود عمیق در بازار مسکن است، به طوری که این رکود در 25 سال گذشته بیسابقه بود و عامل کاهش قیمت مسکن در بازار شده است. رکود در بازار و کاهش قیمتها تا آنجا بود که در تابستان 98 تا پایان شهریور، قیمت مسکن در تهران و شهرهای بزرگ تا مرز 30 درصد هم کاهش پیدا کرد.
عقبایی گفت: پیشبینی میکردیم کاهش قیمتها در واحدهای بالای 150 متر دیرتر از زمان فعلی رخ دهد، اما واحدهای بزرگ و کوچک متراژ کاهش قیمت پیدا کردند. برای فصل پاییز و زمستان هم پیشبینی میکنیم قیمت مسکن سیر نزولی پیدا کند. باید اعلام کنم که این کاهش قیمتها کاملاً واقعی است؛ بدان معنا که قیمت آپارتمانی که در شمال تهران به مرز 52 میلیون تومان برای هر مترمربع رسیده بود، در حال حاضر 30 تا 40 درصد کاهش قیمت یافته است.
او ادامه داد: در جنوب شهر تهران هم روند کاهش قیمت مسکن همچنان ادامه دارد و این روند مسیر کاهش قیمت مسکن تداوم خواهد داشت. 80 درصد از کسانی که در بازار مسکن حضور داشتهاند سرمایهگذارانی بودهاند که به دلیل رکود تمایلی به حضور در این بازار ندارند و 20 درصد آن مصرفکنندههایی هستند که قدرت خرید خود را از دست دادهاند. در 6 ماه دوم سال 98 وضعیت مسکن رکود عمیق توأم با کاهش قیمت خواهد بود.
این کارشناس بازار مسکن در پایان گفت: از دلایل کاهش قیمت مسکن میتوان به پایین آمدن قدرت خرید مردم، رشد نامتعارف قیمت مسکن، رکود حاکم بر بازار مسکن، نبودن تسهیلات به میزان کافی و همچنین رشد نیافتن تسهیلات متناسب با رشد قیمت مسکن اشاره کرد.
دیدگاه تان را بنویسید