کد خبر: 344685
|
۱۳۹۸/۰۷/۰۳ ۱۳:۳۲:۳۰
| |

فرشته دست‌پاک، رئیس مرکز ملی فرش کشور:

صنعت فرش دستباف کشور زیر مجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت باشد

فرشته دست‌پاک، رئیس مرکز ملی فرش کشور، با بیان اینکه به دلیل برنامه ریزی نکردن درست ،شاهد الحاق صنعت فرش به وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی هستیم، گفت: فرش باید به وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین حوزه بازرگانی که خانه اول آن به شمار می آید بازگردانده شود.

صنعت فرش دستباف کشور زیر مجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت باشد
کد خبر: 344685
|
۱۳۹۸/۰۷/۰۳ ۱۳:۳۲:۳۰

اعتمادآنلاین| فرشته دست‌پاک، رئیس مرکز ملی فرش کشور، روز چهارشنبه درجلسه کارگروه فرش قم درتالار امام جواد (ع) استانداری گفت: دردولت نهم و دهم صنایع دستی به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری انتقال داده شد و روزهای بد صنایع دستی را مشاهده کردیم.

وی با اشاره به تشکیل وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیان داشت: درحال حاضر نیز موضوع ملحق شدن صنعت فرش به این وزارتخانه در حال انجام است، که برنامه ریزی دقیقی برای آن صورت نگرفته است.

وی گفت: یکی از مشکلات حوزه فرش این است که برخی فکر میکنند چون این صنعت برای سالیان طولانی به شکل سنتی توسط تولید کنندگان اداره شده نیازی به کمکهای دولتی نیست.

دست‌پاک اضافه کرد: درشرایطی که صنایع زیان ده و غیرمرتبط با فرهنگ و هنر کشور از سوی دولت حمایت می‌شود، به صنعت فرش توجهی صورت نمی‌گیرد.

وی همچنین ظرفیتهای فرش دستباف قم را مورد توجه قرار داد و افزود: متاسفانه سال گذشته از نشانهای تجاری فرش قم در نمایشگاه دموتکس آلمان که بزرگترین نمایشگاه کفپوش جهان است، نمونه ای وجود نداشت.

رئیس مرکز ملی فرش تصریح کرد: متناسب با جایگاه فرش دستباف قم سرمایه گذاری کافی انجام نمی‌شود و ما به عنوان دولت باید همکاری لازم را داشته باشیم.

وی با بیان اینکه فرش دستباف قم 20 درصد از صادرات کشور را تشکیل می دهد، افزود: توجه به فرش قم علاوه بر تاثیری که بر ارتقاء جایگاه کشور در نمایشگاه های جهانی دارد، موجب رونق استان می‌شود.

دست‌پاک با اشاره به فاصله عمیق موجود بین حمایتها از فرش دستباف قم و همچنین حمایتهایی که سایر کشورها از فرش دستباف انجام نیز دهند، افزود: فرش دستباف اعتبار قم است، از این رو استانداری یارانه ای را برای حضور تولید کنندگان این کالا در نمایشگاه های جهانی در نظر بگیرد.

وی یادآور شد: آسیب و تهدیدی که دیگر کشورها مانند ترکیه و پاکستان و بویژه افغانستان برای فرش دستباف ایران دارند، بسیار زیاد است.

وی افغانستان را به دلیل نزدیکی که به لحاظ فرهنگی با ایران دارد یک خطر جدی برای فرش دستباف قم دانست و افزود: این کشور با حمایتهای فعالان فرش در منطقه در نمایشگاه های بین المللی حضور پیدا می‌کند.

وی گفت: بهترین کار برای اشتغال زایی در افغانستان توسعه صنعت فرش است، و به همین علت دولت این کشور برای دور کردن مردم از جنگ طلبی با کمک شرکت های بزرگ آمریکایی سرمایه گذاری قابل توجهی را در این زمینه انجام داده است.

محمود سیجانی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم نیز در این جلسه گفت: سازمان صنایع کوچک کشور ظرفیتهای زیادی را برای کمک به تولید کنندگان فرش برای حضور در نمایشگاه های جهانی دارد، و این کار باید از طریق انعقاد یک تفاهم نامه بین مرکز ملی فرش و سازمان یاد شده تحقق پیدا کند.

منبع: ایرنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها