علی مطیع جهانی، معاونت پشتیبانی، برنامهریزی و تحقیقات اتاق تعاون ایران:
اتاق تعاون وضعیت کسب و کار بخش ساختمان را منتشر میکند
معاونت پشتیبانی، برنامهریزی و تحقیقات اتاق تعاون ایران از محاسبه و انتشار شاخص مدیران خرید (شامخ) در بخش ساختمان توسط اتاق تعاون ایران از مهرماه خبر داد.
اعتمادآنلاین| شاخص شامخ (PMI) که وضعیت و شرایط کسبوکارها را در ماه نسبت به ماه قبل نشان میدهد و میتواند رونق یا رکود تولید در هر ماه و دورنمای وضعیت آن در ماههای آتی را نشان دهد در دستور کار مرکز آمار و بررسیهای اقتصادی اتاق ایران قرار گرفته است.
شاخص مدیران خرید (PMI) که از آن بهعنوان یکی از دقیقترین شاخصهای نشاندهنده وضعیت اقتصادی یک کشور نام میبرند یکی از مهمترین شاخصهای بیانکننده ویژگیهای اقتصاد، در بسیاری از کشورهای جهان است.
به گزارش روز دوشنبه اتاق تعاون ایران، «علی مطیع جهانی» اظهارداشت: شاخص مدیران خرید (شامخ) ساختمان یکی از مهمترین شاخصهای شناخته شده در دنیا برای بررسی وضعیت رشد این بخش مهم اقتصادی کشور است که اتاق تعاون ایران، محاسبه و انتشار آن را از مهر امسال به صورت ماهانه در دستور کار دارد.
به گفته وی، مطابق با ماده 4 قانون بهبود محیط و کسب و کار، یکی از وظایف مهم اتاق ها پایش ملی محیط کسب و کار و اطلاع سیاستگذاران از وضعیت محیط کسب و کار در کشور و سنجش و اعلام آن است.
مطیع جهانی افزود: مراکز آماری در اتاق های سه گانه ( تعاون، بازرگانی و اصناف) بر آن شدند تا با معرفی و تهیه شاخصهای آماری معتبر و مورد استفاده و قابل استناد در کشورها و سازمانهای بینالمللی مختلف، طرح آماری شاخص مدیران خرید (شامخ) یا PMI را به اجرا بگذارند.
معاونت پشتیبانی، برنامه ریزی و تحقیقات اتاق تعاون تصریح کرد: فاز ابتدایی شاخص مدیران خرید (شامخ) که به اختصار PMI نامیده میشود از مهر سال گذشته توسط اتاق بازرگانی با عنوان طرح شامخ صنعت به اجرا گذاشته شده است.
وی یادآور شد: از آنجایی که صنعت ساختمان به عنوان موتور محرک اقتصادی کشور بوده و بیش از 60 درصد صنایع کشور به آن وابسته است همچنین با توجه به اینکه اتاق تعاون ایران سابقه طولانی در بخش ساختمان دارد و دارای بانک اطلاعاتی و ظرفیتهای خوبی برای شناسایی جامعه آماری این حوزه دارد، فاز بعدی این طرح برای پوشش تمام فعالیتهای اقتصادی با عنوان طرح شامخ ساختمان توسط مرکز آمار اتاق تعاون ایران با طرح مطالعاتی گسترده و شناسایی واحدهای تولید موثر و فراگیر در این حوزه از تابستان امسال انجام شد.
وی با تاکید بر اهمیت و نقش شاخص شامخ، بیان داشت: یکی از مهمترین ویژگیهای PMI یا شاخص مدیران خرید، موضوع سفارشها بوده که پیش بینی فعالیت تولید در ماه های بعدی به واسطه آن امکانپذیر است. همچنین این مقیاس به عنوان یکی از ابزارهای تصمیمگیری در بورس اهمیت ویژهای دارد.
معاونت پشتیبانی، برنامه ریزی و تحقیقات اتاق تعاون افزود: شاخصهای سنجش موجودی کالا، روند قیمتها و آمار استخدامی درازمدت و سفارشات جدید از مشتریان را ارائه میکند و دولت و دستگاههای اجرایی مرتبط با بخش مسکن میتوانند با برنامهریزی در این حوزه نسبت به سیاستگذاری صحیح برای خروج از رکود بهترین تصمیمات را اتخاذ کند.
منبع: ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید