محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات:
ماهی دو میلیارد تومان از جیب مردم به حساب اپراتورها و تیمهای فوتبال واریز میشود
محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات، در حاشیه دیدار از شتابدهنده کودکآنلاین در خصوص بازار وس گفت: اپراتور اول کشور سه سال قبل حامی مالی تیمهای پایتخت بوده است، هنوز تقریبا ماهی 2 میلیارد تومان از حساب مردم کسر و به حساب اپراتورها و تیمهای فوتبال واریز میشود. نمیتوانم فردای قیامت در یک وجب گوری بخوابم که حقوق مردم به گردنم باشد. حالا باز از فردا شروع کنند به فحش دادن به من که جهرمی شاخ دارد، گاز میگیرد، با هواپیما رفته یا میخواهد رئیس جمهوری شود. من جلوی این را میگیرم.
اعتمادآنلاین| محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات، دقیقا 15 روز قبل درباره پایان وس صحبت کرد. پس از آن موج حملاتی به او شکل گرفت. در حاشیه دیدار کودکآنلاین محمدجواد آذری جهرمی در پاسخ به این سوال که عدهای میگویند شما خودتان ایده وس را راهاندازی کردید و حالا قصد دارید به آن پایان بدهید، گفت: چیزی که شما میگویید مستندی ندارد. اگر سندی وجود دارد که میگوید ایده پرداز «وس»-خدمات ارزش افزوده- من هستم، ارائه دهید. البته اشکالی ندارد اگر میگویند من ایده پرداز وس هستم، دوست دارم آن را تعطیل کنم. بگذارید فردا بگویند جهرمی شاخ دارد، جهرمی آدم میخورد. اما از حقالناسی که به گردن من است، کوتاه نمیآیم.
او در پاسخ خبرنگار دیگری، به مسائل مربوط به حواشی مدیرعامل رایتل اشاره کرد و گفت: در رابطه با اظهارنظرها چیزی نشنیدهام اما اگر مطلبی درباره این وجود دارد، حتما آن را پیگیری کنند.
او در مورد پایان دادن به خدمات ارزش افزوده اعلام کرد: فعالان بخش ارزش افزوده برای کارشان از نهادهای مختلف مجوز دریافت کردهاند. تمامی فعالیتهایشان نیز غیرقانونی نیست اما راه درآمدزاییشان غیر قانونی است. اولین چیزی که از دوستان تنظیم مقررات خواستم، این بود که برای پایان دادن به وس شفاف سازی کنند و حتما لیست شرکتها و آن بخش از فعالیتهایشان که درآمد نادرست از این راه است را منتشر کنند.
خدمات ارزش افزوده در حال حاضر برای این که برخی شرکتها پرداخت خدماتیشان را از طریق اپراتورها انجام بدهند، مثلا شرکتی مانند کافه بازار که اپلیکیشن میفروشد پولش را از طریق اپراتورها جمع آوری میکند، برای این که در نظام بانکی شیوه راحتی برای جمعآوری پول ندارد.
او اشاره کرد: برخی این را جزو ارزش افزوده دستهبندی میکنند که دستهبندی ما به این شکل نیست. اینها باید شفاف شوند چرا که در فضای غبارآلود نمیتوان تصمیم گرفت. برای تعطیل کردن اینها باید مراحل قانونی طی شود، ما الان در حال ارزیابی هستیم و هر قدر در این ارزیابی پیش میرویم، بیشتر مصمم میشویم که این شرکتها را تعطیل کنیم.
وزیر ارتباطات اضافه کرد: یک مثال دیگر در خصوص این شرکتها بزنم. اپراتور اول کشور ما سه سال قبل حامی استقلال و پرسپولیس بوده است. سه سال از این ماجرا گذشته اما هنوز نزدیک ماهی 2 میلیارد تومان به حساب باشگاههای فوتبال میآورد. ستاره سی نود تمام شده است. من نمیتوانم فردای قیامت در یک وجب گوری بخوابم که حقوق مردم گردنم باشد. حالا هر روز شروع کنند به فحش دادن به من که شاخ دارد، گاز میگیرد، با هواپیما رفته است یا جهرمی میخواهد رئیس جمهوری شود. ما جلوی این را میگیریم.
او در پاسخ به وضعیت اینترنت در عراق گفت: اپراتورهای عراقی برای آن بخشی که به مشکلات عراق مربوط است، زحمت زیادی میکشند. اتفاقی که در اربعین رخ میدهد، بی نظیر است. افراد زیادی در مدت زمان اندک در فضای محدود دور هم جمع میشوند. پوشش دادن این ارتباط سختیهای مهندسی خاص خودش را دارد. همکاران ما در بازدیدی که هفته گذشته از عراق داشتند، به این مسئله رسیدند که اپراتورهای این کشور، ظرفیت خود را دو برابر افزایش دادهاند اما ممکن است جمعیت امسال بیشتر شود و با تمام اینها هنوز با وضعیت ایدهآل فاصله داشته باشیم. سال گذشته نسبت به سال قبل ارتقاء خوبی داشتند و امیدواریم امسال نسبت به سال قبل هم بهتر باشد.
او در خصوص ارتباطات در مرزهای زمینی که به سمت عراق است، گفت تمهیدات به صورت کامل دیده شده و تمام مسیر به 3جی و 4 جی متصل و با فعال شدن وای فای در لب مرز تقریبا خدمات کامل است.
آذری جهرمی در خصوص برگزار شدن نمایشگاه تلکام که قبلا اعلام شده بود به دلیل عدم حضور وزارت ارتباطات برگزار نمیشود، گفت: طی چهار سال اخیر وضعیت بازدیدهای عمومی مردم از تلکام رو به کاهش است. جنس ارتباطاتی که برقرار میشود نیز بیشتر ارتباطات شرکتها با یکدیگر است. نمایشگاه تلکام یکی از کلیدیترین نمایشگاههایی است که در کشور داریم. دستاورد تلکام بخش بزرگی از فعالیت ما را پوشش میدهد و ما نیز باید در آن حضور پررنگ داشته باشیم. نگاه ما به تلکام دقیقا همین است که میگویم.
وی افزود: اما واقعیت این است که همکاران من در سازمان تنظیم مقررات، ارتباطات زیرساخت، پست و... مطرح کردند که ما به جای این که تلکام را مانند نمایشگاه الکامپ برای بازدید عموم برگزار کنیم، فضایی مانند نمایشگاهها برای تبادل نظر و گفت و گو برای شرکتهای تولیدکننده نرمافزار، سخت افزار و مصرفکنندهها ترتیب دهیم. با این روش هم مدیریت هزینهها به شکل درست پیش میرود، هم نتیجه بهتری حاصل خواهد شد.
آذری جهرمی اضافه کرد: پیشنهاد این بود که این نمایشگاه با وقفه 45 روزه انجام شود. این را با سندیکای مخابرات و انجمن تولیدکنندگان مطرح کردند و آنها نیز همین نظر را داشتند. اپراتورها نیز برای پیش رفتن در این چارچوب اعلام آمادگی کردند. برگزاری تلکام به شیوه جدید و با حضور وزارت ارتباطات به قوت خود باقی است. گلایه دوستان ما در وزارت صمت نیز بجاست، چرا که تلکام یک نمایشگاه تقویم دار است و آنها در حال برنامهریزی هستند. من انتقادشان را میپذیرم که مجموعه سازمان تنظیم مقررات و تصمیمگیران باید سریعتر عمل میکردند، اما اطمینان داشته باشید این نمایشگاه با قدرت و جدیت برگزار میشود.
منبع: ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید