پوراندخت نیرومند، کارشناس اقتصادی در حوزه اشتغال:
مدیریت نرخ ارز، تولیدکنندگان را امیدوار کرد
پوراندخت نیرومند، کارشناس مسایل اقتصادی گفت: مدیریت نرخ ارز توسط دولت موجب احساس اطمینان در بخش تولید شد و این کاهش نگرانیهای ارزی نسبت به سال گذشته، تولیدکنندگان را امیدوار کرد.
اعتمادآنلاین| براساس آخرین آمار اعلامی مرکز آمار کشور، نرخ بیکاری در تابستان امسال 10.5 درصد بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش 1.7 درصدی داشته است و در یک سال منتهی به تابستان 1398 در حدود 455 هزار نفر از جمعیت بیکار کشور کاسته شده است. البته بسیاری این کاهش نرخ بیکاری را ملموس نمیدانند و مدعی هستند که در نرخهای اعلامی ابهام دارد.
در این زمینه با «پوراندخت نیرومند» کارشناس اقتصادی در حوزه اشتغال گفت و گو کردیم و نظر وی در این خصوص و راهکار پیشنهادیاش پرسیدیم.
وی گفت: مدیریت نرخ ارز توسط دولت موجب احساس اطمینان در بخش تولید شد و این کاهش نگرانیهای ارزی نسبت به سال گذشته تولیدکنندگان را امیدوار کرد.
نیرومند افزود: مشاهدات میدانی نشان میدهد که امسال در مقایسه با سالهای گذشته ریزش و تعدیل نیروی کار نسبت به قبل کاهش یافته است، البته در این میان افزایش بارندگی و رونق کشاورزی نیز دخیل بوده است.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: البته حضور استارتآپها در بازار کار و جذب دانشجویانی که در این زمینه مهارت دارند نیز در کاهش نرخ بیکاری بی تاثیر نیست.
وی درباره ابهام در آمارهای نرخ بیکاری گفت: مرکز آمار در دورههای مختلف نرخ بیکاری و اشتغال را با توجه به شاخصهای بینالمللی اعلام میکند که این ارقام از صحت و اعتبار لازم برخوردار است.
پورمند تاکید کرد: اما برای مقایسه نرخ بیکاری در دورانهای مختلف نیازمند نظام جامع اطلاعات بازار کار هستیم که وضعیت بازار کار، تعداد اشتغالهای ایجاد شده، مشاغل رسمی و غیررسمی و بسیاری آمار مربوطه را در اختیار ما قرار دهد.
وی تصریح کرد: تا زمانی که این اقدام انجام نشود، نمیتوانیم در مورد نیروی بازار کار و میزان اشتغال و بیکاری اظهارنظر کارشناسی داشته باشیم.
این کارشناس اقتصادی درباره عملی شدن این طرح، گفت: دولت با محوریت فراتر از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی میتواند در این زمینه وارد عمل شود، البته باید مجلس شورای اسلامی و دستگاههای دیر نیز وارد عمل شوند.
نیرومند اظهارداشت: ایالات متحده آمریکا، استرالیا، کانادا و بسیاری از کشورهای دیگر نیز در سالهای گذشته چنین نظام آماری را تشکیل دادند و اطلاعات افراد را از حیث مهارتی، سن اقتصادی و اینکه در چه مشاغلی میتوانند فعالیت کنند استخراج و طبقهبندی کردند.
وی افزود: برای نمونه در ژاپن آزمونهای استعدادسنجی شغلی برگزار میشود که کارفرما و متقاضی میتوانند ثبتنام کنند، علاوه بر آن وضعیت اقتصادی و آینده شغلی را نیز تعیین میکند و در اختیار سیاستگذاران در این عرصه قرار میدهد.
منبع: ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید