محمود شکستهبند، مدیرعامل بازار متشکل ارزی، در گفتوگو با «اعتمادآنلاین»:
صرافیها را غربالگری میکنیم/ بازار متشکل ارزی قدرت بانک مرکزی را تقویت میکند/ راهاندازی بازار متشکل ارزی همچنان در دستور کار بانک مرکزی است/ با دلالان برخورد شود، نرخ ارز نمیتواند آسیبی به اقتصاد کشور وارد کند
آنطور که آگاهان اقتصادی میگویند به دلیل عملکرد ناقص بخشهای مولد اقتصادی، مردم برای حفظ معیشت خود به سرمایهگذاری در بازار ارز روی آوردهاند و تا زمانی که هجوم سرمایهگذاران به این بازار کنترل نشود، دولت نمیتواند درباره قیمت ارز تصمیم منطقی اتخاذ کند.
اعتمادآنلاین| فرشته بهروزینیک - قیمت ارز در ایران مانند چوب لای چرخ اقتصاد کشور گیر کرده است؛ دولت بلاتکیف مانده چه راهی در پیش گیرد؛ قید ارزش پولی ملی را بزند و برای توسعه صادرات نرخ ارز را افزایش دهد یا اینکه برای جلوگیری از بحران اقتصادی به شیوههای دستوری نرخ ارز را ثابت نگه دارد. دولت به دلایل مختلفی طی سالهای گذشته تاکنون در کنترل قیمتها در این بازار پرحاشیه ناکام مانده است.
آنطور که آگاهان اقتصادی میگویند به دلیل عملکرد ناقص بخشهای مولد اقتصادی، مردم برای حفظ معیشت خود به سرمایهگذاری در بازار ارز روی آوردهاند و تا زمانی که هجوم سرمایهگذاران به این بازار کنترل نشود، دولت نمیتواند درباره قیمت ارز تصمیم منطقی اتخاذ کند.
از فروردینماه سال 96 که قیمت ارز سه برابر شد قدرت خرید مردم، به خصوص اقشار ضعیف و کمدرآمد جامعه، بیش از 70 درصد کاهش پیدا کرده است.
معیشت مردم گوشه رینگ بحران ارزی گیر کرده و دولت در تلاش است تا راهی برای خروج از این بحران پیدا کند.
دولت تصمیم گرفته برای خروج از بحران ارزی، بازاری به نام «بازار متشکل ارزی» راهاندازی کند. محمود شکستهبند، مدیرعامل بازار متشکل ارزی، در این باره به اعتمادآنلاین گفت: با وجود چنین بازاری بانک مرکزی میتواند قدرت بیشتری برای کنترل قیمتها در بازار ارز داشته باشد.
صرافیها رصد میشوند
شکستهبند در این باره که بازار متشکل ارزی قرار است چه نقشی برای حل مشکلات ارزی در کشور ایفا کند توضیح داد: مساله اصلیای که در بازار متشکل ارزی به آن توجه خواهیم کرد غربالگری صرافیهاست، چراکه تجربه نشان داده صرافیهای غیرمجاز بیشترین تقصیر را در به وجود آمدن آشوبهای ارزی داشتهاند.
به گفته این مقام مسئول در بانک مرکزی: بر اساس آمار بانک مرکزی، تا پایان سال گذشته در حدود 700 صرافی غیرمجاز در کشور فعالیت داشتند که در این مدت تعداد محدودی از این غیرمجازها موفق به دریافت مجوز از سوی بانک مرکزی شدهاند.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه دولت شرایط سختی را برای فعالیت صرافیها در نظر گرفته است ادامه داد: به صرافیهای غیرمجاز اولتیماتوم دادهایم برای آنکه بتوانند فعالیت خود را ادامه دهند باید خود را با استانداردهای تعیینشده از سوی بانک مرکزی تطبیق دهند. در غیر این صورت از فعالیت آنها جلوگیری و با صاحبان آن صرافیها برخورد خواهد شد.
به گفته شکستهبند از ابتدای امسال بیش از 100 صرافی غیرمجاز پلمب شدهاند. مدیرعامل بازار متشکل ارزی بر این باور است که اگر با دلالان و اخلالگران برخورد شود، نرخ ارز نمیتواند آسیبی به اقتصاد کشور وارد کند.
شکستهبند همچنین درباره زمان آغاز فعالیت بازار متشکل ارزی توضیح داد: راهاندازی این بازار همچنان در دستور کار دولت و بانک مرکزی است، اما زمان راهاندازی این بازار بستگی به تصمیم سیاستگذار دارد.
به باور بسیاری از کارشناسان راهاندازی بازار متشکل ارزی در صورت کارکرد درست میتواند به جولان دلالان و سوداگران در بازار ارز پایان دهد و علاوه بر ثبات قیمتها، نرخها را نیز پایین بیاورد.
دیدگاه تان را بنویسید