یحیی آلاسحاق، وزیر اسبق بازرگانی، در گفتوگو با «اعتمادآنلاین»:
دولت نمیتواند به ریال دستمزد بدهد و به دلار برای مردم هزینه بتراشد/ دستمزدها هم باید اصلاح شود/ دولت مردم را از مزایای افزایش قیمت بنزین آگاه کند
یحیی آلاسحاق، که در حال حاضر رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق است، با بررسی تاثیر افزایش قیمت بنزین بر بخشهای مختلف اقتصادی کشور گفت: بیشترین تاثیر مثبت افزایش قیمت بنزین بر زندگی آن دسته از اقشار جامعه است که سالها بدون اینکه خودرو داشته باشند به نوعی یارانه انرژی پرداخت میکردند.
اعتمادآنلاین| «سوبسیدی که دولت تا به امروز برای یارانه انرژی پرداخت کرده 2 برابر بودجه عمرانی کشور است.» وزیر اسبق بازرگانی با بیان این اظهارنظر معتقد است اصلاح قیمت بنزین باید سالها پیش در کشور صورت میگرفت.
یحیی آلاسحاق، که در حال حاضر رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق است، در گفتوگو با اعتمادآنلاین با بررسی تاثیر افزایش قیمت بنزین بر بخشهای مختلف اقتصادی کشور گفت: بیشترین تاثیر مثبت افزایش قیمت بنزین بر زندگی آن دسته از اقشار جامعه است که سالها بدون اینکه خودرو داشته باشند به نوعی یارانه انرژی پرداخت میکردند.
آلاسحاق با این توضیح که حجم مصرف بنزین در ایران 2 برابر دیگر کشورها حتی کشورهای همسایه است، گفت: پایین ماندن قیمت بنزین طی سالهای گذشته تاکنون موجب شکاف هرچه بیشتر فقر و ثروت در کشور شده است.
وزیر اسبق بازرگانی در عین حال که از سیاست نظام در افزایش قیمت بنزین دفاع کرد خطاب به سیاستگذاران اقتصادی گفت: اگر منظورتان از افزایش قیمت بنزینْ اصلاح ساختار اقتصادی است، باید به مساله مهم اصلاح دستمزد کارگران که 70 درصد جامعه را تشکیل میدهند نیز توجه شود.
این مقام سابق در وزارت بازرگانی تاکید کرد: نمیتوان به گونهای در اقتصاد برنامهریزی کرد که دستمزدها به ریال باشد و هزینهها به دلار، در این صورت بیاعتمادی مردم به سیاستهای اقتصادی دولت بیشتر میشود.
به عقیده این آگاه اقتصادی: هرچند در نظر گرفتن برخی از شاخصهای دیگر برای اجرای گام جدید اصلاح قیمت بنزین امکانپذیر بود، اما حالا تمام دستگاهها باید تلاش کنند این تصمیم به بهترین شکل ممکن اجرایی شود.
او به دولت پیشنهاد کرد که با مردم صادقانه درباره مزایای افزایش قیمت بنزین صحبت کند: دولت باید برای مردم بگوید با این شیوه چگونه دست دلالان از قاچاق سوخت کوتاه خواهد شد.
به گفته آلاسحاق، بالا بودن میزان قاچاق بنزین و خارج کردن غیرقانونی ثروت ملی از کشور سالها به معضلی جدی برای اقتصاد ایران تبدیل شده است.
این دستاندرکار اقتصادی گفت: متاسفانه از سالهای قبل که امکان افزایش تدریجی قیمت بنزین مهیا بود، تصمیمی در رابطه با آن گرفته نشد و سرانجام قرار بر آن شد که در ایام فعلی قیمت بنزین افزایش پیدا کند.
آلاسحاق با اشاره به اینکه نحوه تخصیص درآمد حاصل از اصلاح قیمت بنزین بر اقشار کمدرآمد جامعه اهمیت زیادی دارد توضیح داد: تجربه نشان میدهد پس از افزایش قیمت بنزین یک تورم انتظاری شکل میگیرد و برای حل کردن این مشکل باید نگرانی مردم در زمان افزایش قیمت حاملهای انرژی را برطرف کرد که اصلیترین آن چگونگی تامین و توزیع کالاهای مورد نیاز آنهاست.
او صحبتهای خود را اینطور پایان داد: دولت فراموش نکند که مردم تحت فشار هستند و در صورت اجرایی نشدن درست سیاستهای اصلاح ساختار اقتصادی احتمال بروز مشکلات جدید در این زمینه نیز وجود خواهد داشت.
دیدگاه تان را بنویسید