گفتوگو با تنها تولیدکننده چادر مشکی در ایران
کیفیت چادر مشکی وارداتی را کنترل کنید تا تولید داخلی رونق گیرد
تنها تولیدکننده چادر مشکی در ایران معتقد است که راه حمایت از تولید چادر مشکی کنترل کیفیت کالای وارداتی است. به گفته وی در چنین شرایطی، صفر بودن تعرفه واردات نیز نمیتواند مشکلی برای تولید ایجاد کند.
اعتمادآنلاین| در ماههای گذشته بارها این سوال مطرح شده که چرا با وجود اینکه ایران یکی از بزرگترین مصرفکنندگان چادر مشکی در جهان است، همچنان برای تامین نیاز خود به واردات متوسل میشود؟ طبق گفته فعالان صنعت پوشاک، سالانه 70 تا 80 میلیون متر مربع چادر مشکی وارد میشود. این در حالی است که وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) اخیرا اعلام کرده که نیاز سالانه کشور حدود 40 میلیون متر است. با این وجود فقط هشت تا 10 میلیون متر از آن در داخل کشور تامین میشود.
برای دریافت پاسخ به این سوال که چرا ایران به عنوان یکی از بزرگترین مصرفکنندگان چادر مشکی در دنیا از تولید این محصول عقب مانده، به سراغ تنها تولیدکننده چادر مشکی در ایران رفتیم. میرمحمدتقی دانایی هوشیار، مدیرعامل و عضو هیئت مدیره شرکت نساجی حجاب شهرکرد، تنها شرکت تولید چادر مشکی در ایران و عضو هیئت مدیره جامعه متخصصین نساجی ایران است. وی ژ یکی از دلایل عقب ماندن ایران در تولید چادر مشکی را نبود متولی سیاستگذاری و اکتفا به شعار دادن میداند. او معتقد است که عمر پارچه چادر مشکی در ایران حدود 100 سال است، اما هیچ وقت تولید نشده، بلکه همیشه از طریق کانالهای خاصی وارد کشور شده و با سود بزرگی فروخته شده است.
جریانی که به دنبال جلوگیری از توفیق تولید چادر مشکی است
وی با بیان اینکه شرکتهایی که در زمینه تولید چادر مشکی رشد کردند قربانی سود بزرگ واردات شدند، تصریح کرد: نمیدانم میتوان این اتفاقات را تحت عنوان مافیا یا هر چیز دیگری نامگذاری کرد، ولی آنچه که مشهود است وجود جریانی برای جلوگیری از توفیق تولید داخلی است.
دانایی هوشیار همچنین با بیان اینکه اطلاعات دقیقی درباره اینکه واردات چادر مشکی توسط چند نفر انجام میشود وجود ندارد، گفت: راه اندازی خط تولید جدید چادر مشکی نیازمند ساخت تاسیسات، ایجاد زیرساختها، انتقال دانش فنی و در نهایت تولید آزمایشی است که مجموعا پروسه زمانبری است.
خط تولید واحدها مناسب تولید چادر مشکی نیست
وی یکی دیگر از دلایل عدم موفقیت شرکتهای تولیدکننده چادر مشکی را نامناسب بودن خط تولید واحدهای تولیدی برای این محصول خاص اعلام کرد و گفت: در مواردی هم شرکتها موفق عمل میکردند، اما بعد از مدتی به طریقی جلو حرکت آنها گرفته میشد. برای مثال در گذشته پارچههایی معروف به "چادر کیفی" که ارزان بود و بدون چروک شدن در کیف جا میشد دریکی از کارخانجات تولید شد ولی روند بازار به گونه ای پیش رفت که مجبور به توقف تولید این محصول و تغییر خط تولید خود شدند.
کیفیت کنترل شود، صفر شدن تعرفه واردات هم تولیدکنندگان را دچار مشکل نمیکند
دانایی هوشیار با بیان اینکه تعرفه واردات چادر مشکی در مقاطع مختلف بین 4 تا 67 درصد تغییر کرده است، تصریح کرد: مشکل اصلی این است که در مواردی واردکنندگان کالای مشابه تولید داخل با کیفیت پایینتر و ارزانتر وارد میکنند که باعث میشود تولیدکننده نیز مجبور به کاهش قیمت خود شود؛ تا جایی که تولید صرفه اقتصادی نداشته باشد و به کلی تعطیل شود.
وی راه حل این مشکل را کنترل کیفیت کالای وارداتی دانست و گفت که در چنین شرایطی، صفر بودن تعرفه واردات نیز نمیتواند مشکلی برای تولید ایجاد کند و در عوض تولیدکننده باید با کالای باکیفیت خارجی رقابت کند.
پیشتر در گزارشهایی این مسئله مطرح شده بود که شرکت حجاب محصولات خود را با عنوان برندهای خارجی عرضه میکند، اما به گفته دانایی هوشیار عناوین ذکر شده در گزارشها سبکهای چادرمشکی است و ربطی به برند آن ندارد.
این تولیدکننده تاکید کرد که شرکت نساجی حجاب شهرکرد به عنوان تنها شرکت تولیدکننده چادر مشکی درایران هیچ وقت کالای خود را تحت عنوان برندهای خارجی نفروخته است.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید