پرداخت 11 هزار میلیارد تومان تسهیلات اشتغال روستایی/ایجاد 197 هزار شغل جدید طی 2 سال
معاون اشتغال وزارت کار با بیان اینکه طی دو سال گذشته 197 هزار شغل جدید و خالص در راستای طرح اشتغال روستایی ایجاد شد گفت: هدفگذار ی برای ایجاد شغل 230 هزار شغل بود که برخی طرح ها تاکنون تکمیل نشدهاند.
اعتمادآنلاین| عیسی منصوری معاون اشتغال وزیر کار در بازدید طرحهای اشتغال روستایی استان خراسان رضوی با اشاره به اینکه نزدیک به دو سال از اجرای طرح اشتغال روستایی و عشایری میگذرد گفت: اولویت ما در اجرای این طرح ایجاد اشتغال در روستاها و شهرهای کوچک بود.
وی ادامه داد: در این طرح حمایت از واحدهای کوچک و بنگاههای کوچک را در دستور کار داشتیم. چرا که ظرفیت ایجاد اشتغال در بنگاههای کوچک بسیار بیشتر از واحدهای صنعتی بزرگ است.
معاون وزیر کار با بیان اینکه ابتدای سال 96 تا کنون حدود 11 هزار میلیارد تومان تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری در اختیار فعالان اقتصادی قرار گرفته و این میزان تسهیلات برای حدود 120 هزار واحد کسب و کار بوده است.
وی با بیان اینکه در اهداف طرح اشتغال روستایی ایجاد 230 هزار شغل خالص را در دستور کار داشتیم گفت: تاکنون حدود 197 هزار شغل جدید و خالص ایجاد شده است. در سال 97 و 98 سهم اشتغال روستاها افزایش یافته است. همچنین نرخ بیکاری در روستاها کاهش یافته است. به عبارت دیگر سهم اشتغال در طرح اشتغال روستایی نسبت به سایر طرحها بیشتر بوده است.
معاون وزیر کار با بیان اینکه مطابق نمونهبرداری آماری مرکز آمار در یک سال منتهی به پاییز 98، حدود 427 هزار شغل در راستای طرح اشتغال روستایی ایجاد شده است گفت: آمار وزارت کار با آمار مرکز آمار متفاوت است. چرا که مرکز امار بر اساس نمونهبرداری آماری این میزان را تهیه کرده است اما بر اساس تمام شماری دادههای ثبتی وزارت کار در راستای طرح اشتغال روستایی 475 هزار شغل ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه رشد اشتغال فراگیر و پایدار هدف اصلی ایجاد شغل در طرح اشتغال روستایی بوده است گفت: در اجرای این طرح اولویتهای هر استان مشخص و بر اساس آن اولویتها رستههایی که زمینه ایجاد شغل را داشتند شناسایی کردیم. ایجاد شغل در رستههای مختلف مانند کشاورزی، صنایع دستی، فرآوری، آی تی و خدمات شناسایی شد.
وی ادامه داد: در اجرای این طرح به طور مثال به فرش تسهیلاتی پرداخت نشد چرا که زمانی حدود 5 هزار تن صادرات فرش داشتیم این میزان در حال حاضر به 15 تن رسیده است این نشان میدهد که صنعت فرض در حال حاضر ظرفیت ایجاد اشتغال ندارد و تا زمانی که این ظرفیت ایجاد نشود امکان اشتغالزایی وجود ندارد.
منصوری با تاکید بر اینکه 31 رسته در کل کشور برای ایجاد اشتغال پایدار شناسایی شدند گفت: به طور مثال برای دام و پرورش دام به شکل سنتی تسهیلاتی پرداخت نشد چرا که ظرفیت ایجاد اشتغال در این بخش محدود بود. ما تلاش کردیم در رستههایی فعالیت کنیم که ظرفیت ایجاد اشتغال داشته باشند.
وی با بیان اینکه یکی از شاخصهای اشتغال پایدار بیمه کردن نیروی کار بود گفت: به افرادی که در زمینه اشتغال روستایی فعالیت میکردند تاکید کردیم که نیروی کار یا باید بیمه تامین اجتماعی و یا بیمه صندوق روستائیان و عشایر شود. طبق بررسیهای سال گذشته 70 درصد نیروی شاغل در طرح اشتغال روستایی بیمه نبودند که با تاکید وزارت کار مقرر شد که این نظام بیمهای طراحی شود و در صورتی که کافرما اعلام کند که نیروی کار خود را بیمه نکرده است نرخ سود تسهیلات دریافتی را به جای 6 درصد باید 18 درصد پرداخت کند. پیشبینی میکنیم تا پایان سال 100 هزار نفر بیمه شوند.
منصوری بیان کرد: برای ایجاد یک جریان اشتغال پایدار و فراگیر تاکید کردیم اشتغالزایی در بخشهایی باشد که ریسک کمتری در بازار کار دارد. به منظور کاهش ریسک تمهیداتی را هم در نظر گرفتیم به طور مثال اقدامات توسعهای را انجام دادیم که چند مجموعه کوچک زیرمجموعه یک واحد بزرگ فعالیت کنند و تسهیلات را به آن واحد مرکزی پرداخت کردیم تا بتواند با توزیع در واحدهای زیرمجموعه اشتغالی پایدار و موفق داشته باشد.
منبع: تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید