کد خبر: 434141
|
۱۳۹۹/۰۶/۳۱ ۱۱:۱۰:۳۶
| |

رئیس انجمن تولیدکنندگان کره گیاهی کشور:

مردم کره گیاهی را جایگزین کره حیوانی کرده‌اند/ ارز دولتی به کره گیاهی اختصاص یافت

رئیس انجمن تولیدکنندگان کره گیاهی کشور از جایگزین کره حیوانی خبر داد و گفت: با افزایش قیمت‌ها مردم کره گیاهی را جایگزین کره حیوانی کرده‌اند.

مردم کره گیاهی را جایگزین کره حیوانی کرده‌اند/ ارز دولتی به کره گیاهی اختصاص یافت
کد خبر: 434141
|
۱۳۹۹/۰۶/۳۱ ۱۱:۱۰:۳۶

اعتمادآنلاین| با توجه به افزایش 90 درصدی قیمت کره، به نظر می‌رسد کره گیاهی جایگزین کره حیوانی در سبد خانوار شده است.

البته چندی پیش برخی از فعالان بازار با انتشار این خبر« کره سهمیه بندی شد» از جایگزینی کره حیوانی خبر دادند اما شاید ذکر این نکته بد نباشد اکنون با توجه به مسائل پیش آمده در خصوص کره حیوانی علت باقی ماندن تخصیص ارز دولتی به این نوع محصول چیست؟

هرچند تولیدکنندگان کره ادعا دارند این محصول به طور مستقیم از ارز دولتی استفاده نمی‌کند و همچنین از ابتدای سال تاکنون افزایش قیمت چندانی نیز نداشته است اما به هر حال تخصیص ارز دولتی به تولیدکنندگان و واردکنندگان روغن یک بام و دو هوا را برای فعالان این صنعت ایجاد کرده است.

کره گیاهی هزار و 780 تومان است


در همین حال رئیس انجمن کارفرمایی کره گیاهی کشور درباره تولید کره‌های گیاهی به تجارت‌نیوز گفت: با افزایش قیمت کره حیوانی تقاضا برای خرید کره گیاهی افزایش یافته است؛ به طوری‌که مردم کره گیاهی را جایگزین کره حیوانی کرده‌اند. البته طبیعی است زمانی که قیمت کره حیوانی 90 درصد گران شود مردم سبد کالایی خود را تغییر می‌دهند و به سمت مصرف کره گیاهی روی می‌آورند.

حسن علیزاده در ادامه اظهار کرد: پس با توجه به افزایش قیمت کره حیوانی و رسیدن آن به نرخ هشت هزار تومان اما قیمت کره گیاهی از ابتدای سال تاکنون بین 10 تا 12 درصد گران شده است. اکنون قیمت کره 100 گرمی برای مصرف‌کننده نهایی هزار و 780 تومان است.

این فعال صنعتی در پاسخ به این پرسش که آیا تولیدکنندگان کره گیاهی همچنان ارز 4200 تومانی دریافت می‌کنند؟ پاسخ داد: ماده اصلی کره‌ گیاهی روغن‌های گیاهی است. روغن‌های گیاهی هم هنوز ارز دولتی می‌گیرند. بنابراین تولیدکنندگان کره به طور مستقیم ارز 4200 تومانی دریافت نمی‌کنند. به دلیل اختصاص ارز دولتی به کالای اساسی همچون روغن می‌توان بیان کرد که تولیدکنندگان کره گیاهی به طور غیرمستقیم از ارز دولتی استفاده می‌کنند.

تخصیص ارز دولتی به تولیدکنندگان شیرینی، شکلات و سس!


علیزاده در ادامه توضیح داد: با توجه به کمبود ارز هنوز ارزی به طور مستقیم به تولیدکنندگان کره‌های گیاهی اختصاص نیافته است. بانک مرکزی فعلا ارزی ندارد. ما یا باید روغن را از کشورهای دیگر وارد کنیم یا از کارخانه‌های تصفیه روغن این مواد را بخریم؛ این در حالی است که کارخانه تصفیه روغن بیشتر تمایل دارند که روغن‌های خوراکی را در قوطی‌ها پر و آنها را به مردم بفروشند.

این اظهارها نشان می‌دهد که فروش روغن از سوی صنایع روغنی به صرفه‌تر از فروش روغن خام به تولیدکنندگان دیگر مثل شکلات، شیرینی، سس و کره گیاهی است. با این شرایط به گفته رئیس انجمن کره گیاهی «علاوه بر تولیدکنندگان کره گیاهی تولیدکنندگان شیرینی، شکلات و سس نیز دریافت‌کننده ارز 4200 تومانی از دولت هستند.»

علیزاده درباره حذف ارز دولتی از کره این طور مدعی شد و گفت: زمانی ارز 4200 تومانی از کره گیاهی حذف می‌شود که این ارز به طور تمام و کمال از روغن حذف شود. ما معتقدیم هر صنعتی که از روغن مایع یا روغن خام وارداتی استفاده می‌کند، غیرمستقیم از ارز دولتی بهره می‌گیرد. امیدواریم امسال با حذف ارز 4200 تومانی بتوانیم با یک رقابت صحیح در کشور فعالیت کنیم.

رئیس انجمن کره گیاهی همچنین از تعطیلی دو واحد صنعتی خبر داد و گفت: دو کارخانه‌ تولید کره به دلیل کمبود روغن و مواد اولیه تعطیل شدند و برخی واحدهای صنعتی دیگر با کاهش ظرفیت رو به رو شدند.

حال در آینده باید دید که دولت تا به کی به رفتارهای پوپولیستی خود در زمینه اختصاص ارز دولتی به تولیدکنندگان ادامه خواهد داد؟ آنچه فعالان اقتصادی می‌گویند بی‌شک ادامه این نوع رفتارها فساد را در اقتصاد افزایش خواهد داد.

منبع: تجارت نیوز

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها