فردا با حضور رئیس جمهور انجام میشود؛
افتتاح 39 طرح در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور
39 طرح با سرمایه گذاری 5 هزار و 800 میلیارد تومانی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور روز پنجشنبه (فردا) باحضور رئیس جمهور بصورت ویدئو کنفرانس به بهرهبرداری میرسد.
اعتمادآنلاین| در نخستین پنجشنبه سال 1400 نوبت به مناطق آزاد و ویژه اقتصادی رسید تا پروژهها و طرحهای بزرگ اقتصادی در این مناطق به بهرهبرداری برسد و گام دیگری در تحقق توسعه اقتصادی کشور برداشته شود.
به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا؛ در همین راستا شهریورماه سال گذشته و در ایستگاه اولِ مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، با بهرهبرداری از 58 پروژه به ارزش سرمایهگذاری 4 هزار و 800 میلیارد تومان و 438 میلیون یورو، برای 4 هزارو 412 نفر اشتغال پایدار ایجاد شد.
دی ماه سال 99 نیز در دومین ایستگاهِ افتتاح طرح های این مناطق، با بهرهبرداری از 60 پروژه بزرگ و سرمایهگذاری 9 هزار و 600 میلیارد تومانی، برای بیش از3 هزارو 200 نفر اشتغالزایی شد.
ارزش سرمایهگذاری این طرحها در بخشهای تولیدی، صنعتی، تجاری و زیرساختی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی افزون بر سه هزار 100 میلیارد تومان، 260 میلیون دلار و 13 میلیون یورو (در مجموع 9 هزار و 200 میلیارد تومان) است و برای سه هزار و 223 نفر ایجاد اشتغال میکند.
پنجم فروردین ماه در ایستگاه سوم افتتاح طرحهای بزرگ ملی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، در مجموع 39 طرح با سرمایهگذاری 5 هزار و 800 میلیارد تومان و اشتغالزایی برای حدود 5042 نفر به بهرهبرداری میرسد.
این طرح ها در شمال غربی کشور و در منطقه آزاد ارس، در جنوب کشور و در منطقه آزاد کیش و قشم و در مرکز کشور و در منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان به بهره برداری می رسند و زمینه مناسبی را برای توسعه صنعتی و معیشتی این مناطق بوجود خواهند آورد.
به گزارش ایرنا؛ مناطق آزاد محدودههای جغرافیایی هستند که با هدف حمایت از صنعت داخلی و تسهیل واردات، صادرات و ترانزیت کالا که بیشتر در نزدیکی مرزها و مبادی گمرکی ایجاد شده و قوانین محدودتر و تشریفات گمرکی سادهتری نسبت به سرزمین اصلی دارند و به سبب تسهیلات، امکانات، معافیتها و امتیازهای درنظر گرفته شده برای این مناطق، میتوانند بستر مناسبی برای تولیدکنندگان کالاهای صادراتی، بازرگانان و فعالان صنعت ترانزیت ایجاد کنند.
طبق آمارها، از سال 1392 تا 1398 سرمایه داخلی جذب شده در مجموع مناطق آزاد و ویژه کشور 85 هزار میلیارد تومان بهعلاوه 25 میلیارد دلار بوده است. ضمن اینکه نزدیک به 5.5 میلیارد دلار در این سالها سرمایه خارجی در مناطق آزاد و ویژه جذب شده است.
البته اشتغال ایجاد شده در این مناطق، طی هفت سال گذشته 180 هزار نفر بوده و اکنون 512 هزار نفر بهطور مستقیم در بخشهای غیردولتی مستقر در مناطق مشغول به کارند.
تمرکز اصلی در توسعه این مناطق، بر تشویق صادرات کالاهای صنعتی و تبدیلی، جذب سرمایه و فناوریهای خارجی و تقویت کانالهای ترانزیتی متمرکز است. کیش، قشم، چابهار، ارس، انزلی، اروند، ماکو و شهر فرودگاهی امام خمینی (ره)، در حال حاضر هشت منطقه آزاد تجاری- صنعتی ایران را تشکیل میدهند.
دیدگاه تان را بنویسید