کد خبر: 484495
|
۱۴۰۰/۰۲/۲۰ ۰۹:۱۵:۲۵
| |

لزوم استفاده از ظرفیت تعاونی‌های توسعه عمران شهری و روستایی

عضو هیات رئیسه و معاون پشتیبانی، تحقیقات و برنامه‌ریزی اتاق تعاون ایران بر لزوم برنامه ریزی و استفاده از ظرفیت تعاونی‌های توسعه عمران شهری و روستایی تاکید کرد.

لزوم استفاده از ظرفیت تعاونی‌های توسعه عمران شهری و روستایی
کد خبر: 484495
|
۱۴۰۰/۰۲/۲۰ ۰۹:۱۵:۲۵

اعتمادآنلاین| علی مطیع جهانی عضو هیات رئیسه و معاون پشتیبانی، تحقیقات و برنامه‌ریزی اتاق تعاون ایران یادداشتی در مورد لزوم استفاده از ظرفیت تعاونی‌های توسعه شهری و روستایی نوشت.

به گزارش خبرگزاری فارس، در معنای عام، توسعه، مفهومی کیفی و فرآیند تحولی پیچیده و همه جانبه است که در زندگی اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی یک جامعه رخ می‌دهد و آن را از وضع موجود به وضع مطلوب توسعه یافتگی هدایت می‌کند و در آن کنش منطقی، حسابگری و برنامه‌ریزی نهفته است.

در واقع هنگامی که بحث توسعه کشور ها به میان می آید، یکی از مهم ترین جهات آن و شاید اولین جهتی که ذهن شنونده را به خود جلب می‌کند توسعه اقتصادی کشور هاست، اما در اکثر مواقع به دلیل نقش و جایگاه مهمی که رشد اقتصادی در فرآیند توسعه کشور ها دارد، این دو به صورت مترادف به کار می‌رود. برنامه‌ها برای مقاصد متنوعی تنظیم می‌شوند به فراخور هر وضعیت به گونه‌ای متناسب با آن شکل می‌گیرند، با توجه به لزوم تدوین سند برنامه هفتم توسعه اقتصادی کشور و نگاه عمیق به حل مشکلات اقتصادی، توجه به نقش و جایگاه تعاونی ها و واگذاری بسیاری از امور به آنها می تواند سرآغاز مشارکت های مردمی در اقتصاد کشور بوده و تعاونی ها به لحاظ جایگاه مردمی نقش محرکی در رونق کسب و کار ایفا می‌کنند.

کشور ها و مناطق مختلف جهان متناسب با شرایط و اولویت ها، رویکردها و استراتژی های توسعه‌ای متفاوتی را در پیش گرفته‌اند و چون اشتغال زایی و کارآفرینی در فضایی مستعد رخ می‌دهد، بدون وجود آن فضا عملاً نمی‌توان متوقع موفقیتی پایدار بود، لذا تعاونی‌ها می‌توانند رویکردها و استراتژی‌های توسعه ای را به خوبی مدیریت نموده و پایه های اقتصادی در مراکز روستایی و شهری، بسط ترویج سرمایه‌گذاری‌های کوچک و ایجاد اشتغال غیر کشاورزی برای جامعه هدف بیکار یا نیمه بیکار در یک منطقه را توسعه بخشیده و با توجه به رشد و سرعت توسعه یافتگی شهرها و مناطق شهری و مناطقی از جمله روستاها را کمتر دست خوش این تغییرات قرار دهند.

با نگاهی به توسعه روستایی، اگر چه روستا و زندگی روستایی با فعالیت‌های کشاورزی عجین شده‌اند، ولی در سه دهه گذشته نقش فعالیت‌های اشتغال زایی مرسوم به فعالیت های خارج از مزرعه به عنوان فرصت‌های تکمیلی اشتغال تولید و افزایش درآمد خانوارهای روستایی مورد توجه سیاست‌گذاران و برنامه ریزان توسعه قرار گرفته است و ایجاد و توسعه تعاونی های توسعه و عمران شهری و روستایی در فرآیند تغییرات اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و افزایش اشتغال و درآمد، ایجاد شبکه ارتباطی منظم و پایدار برای جامعه هدف نقش بی بدیلی ایفا می‌کند.

با توجه به این که تامین آسایش و فقرزدایی از جوامع و حفظ و پایداری روستاها از جمله اهداف توسعه اقتصادی در دهه های اخیر در نظر گرفته شده است می توان به منظور نیل به پویایی و رفاه ساکنان، حضور تکنولوژی های نوین در زندگی روستاییان مورد بررسی واقع شود.

حضور تعاونی‌های توسعه و عمران می تواند در توسعه و پیشبرد lCT در روستاها و تاثیر آن بر توسعه پایدار تمرکز داشته و درک تاثیر آن بر توسعه روستایی و ارتباط گیری مجدد میان افراد و ایجاد شبکه زنجیره‌ای کسب و کار و دست یابی به فرصت ها را به نحو مطلوبی برنامه‌ریزی نمود.

در بررسی ابعاد اقتصادی و لزوم تدوین برنامه هفتم توسعه کشور، نقش مهم تعاون در فرآیند توسعه جوامع نیز معطوف به توسعه اقتصادی جامعه می‌شود و آثار تاکید بر جایگاه و ویژگی‌های اقتصادی شرکت های تعاونی در اشتغال زایی، تولید، توزیع و سرمایه‌گذاری‌های مولد می‌تواند زمینه ساز برنامه‌ریزی در توسعه اقتصادی کشور باشد.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها