کاهش قیمت دلار ادامه دارد
برای سومین روز متوالی ارزش دلار کاهش یافت.
اعتمادآنلاین| رابرت کاپلان- مدیر دفتر منطقه ای بانک مرکزی آمریکا در دالاس- با ابراز نگرانی از افزایش محسوس نرخ تورم گفته است که این وضعیت می تواند انتظارات تورمی فعالان اقتصادی را به کلی تغییر دهد و در نتیجه کار را در آینده برای برقراری تعادل بین عرضه و تعادل دشوار خواهد ساخت. این مدیر ارشد بانکی با بیان اینکه بازگرداندن تورم به محدوده دو درصدی باید یک اولویت فوری سیاست گذاری باشد، افزوده است: باید هرچه سریع تر از برنامه فعلی عقب نشینی کنیم. میزان خرید اوراق توسط فدرال رزرو واقعا بیشتر از حد نیاز است.
به گزارش ایسنا، مقامات بانک مرکزی اروپا گفته اند که از ثبات ایجاد شده در بازارهای مالی منطقه یورو پس از افزایش شدت برنامه خرید اوراق بانک مرکزی رضایت دارند و به احتمال زیاد سیاست های فعلی تا زمان نشست بعدی در ماه ژوین به شکل فعلی حفظ خواهند شد. با این حال افزایش قابل توجه ارزش یورو مقابل دلار در ماه های اخیر باعث ایجاد نگرانی های شده که ممکن است در ادامه سال بانک مرکزی را مجاب به اتخاذ سیاست هایی برای معکوس کردن این روند و افت نسبی یورو مقابل اسکناس سبز کند.
نرخ تورم در اروپا هم مانند آمریکا در حال اوج گیری است. در آلمان تورم ماه آوریل به دو درصد رسید که بالاترین تورم ثبت شده این کشور در دو سال اخیر و 0.3 درصد بیشتر از تورم ماه قبل بوده است. در آمریکا هم هرچند گمانه زنی ها در خصوص احتمال پایان رویکرد فعلی بانک مرکزی تقویت شده اما ریچارد کلاریدا- قایم مقام رییس این نهاد- گفته با وجود رشد ضعیف اشتغال زایی و همچنین افزایش نرخ تورم، تغییری در رویکرد فدرال رزرو برای حفظ سیاست های فعلی ایجاد نشده است.
همزمان با پیشرفت برنامه های واکسیناسیون، امیدواری ها به احیای سریع تر اقتصاد اروپا شدت گرفته است. کمیسیون اروپا در گزارش بازبینی شده خود اعلام کرد پیش بینی از رشد اقتصادی منطقه یورو را از 3.8 درصد به 4.3 درصد افزایش داده است. انتظار می رود متوسط سطح تولید ناخالص داخلی کشورهای عضو اتحادیه اروپا تا پایان امسال به دوره قبل همه گیری بازگردد. به گفته این نهاد، تاکنون حدود یک تریلیون دلار از بودجه صندوق مشترک اروپا برای کاستن از تبعات کرونا روی بخش های اقتصادی هزینه شده است.
یوان و یورو روزهای خوبی را در برابر دلار تجربه می کنند. یوان پس از یک دوره بد در سال های 2015 تا 2017، از سال 2018 وارد مدار صعودی در برابر دلار شد و این مسیر را کم و بیش تاکنون حفظ کرده است. نرخ برابری فعلی، بالاترین ارزش ثبت شده ارزش یوان مقابل اسکناس سبز از سال 2018 تاکنون بوده است. شاخص سی اف ای تی که ارزش یوان را مقابل 23 ارز دیگر اندازه میگیرد به بالاترین سطح خود در سه سال اخیر رسیده است. یورو هم بالای 1.2 دلار ماندگار شده است.
دلار از ابتدای امسال تاکنون زیر فشار زیادی قرار داشته و ارزش آن مقابل بیشتر ارزهای مهم جهانی کاهش محسوسی را تجربه کرده است. دلایل زیادی برای نگرانی از وضعیت فعلی اقتصاد آمریکا وجود دارد که نرخ تورم و بیکاری اصلی ترین آن ها را تشکیل می دهد. در حال حاضر ارزش دلار مقابل 6 ارز مهم جهانی در پایین ترین سطح دو ماه اخیر خود قرار دارد که این وضعیت برای برخی از ارزها از این هم بدتر است برای مثال ارزش یوان مقابل دلار در بالاترین سطح ثبت شده خود از سال 2018 تاکنون قرار دارد.
برخی گزارشات حاکی از آن است گونه هندی جهش یافته ویروس کرونا به انگلیس و آلمان راه پیدا کرده است. شیوع این گونه در انگلیس و دیگر کشورهای اروپایی به ویژه حالا که بسیاری از آن ها کاهش مبتلایان روزانه را به ثبت رسانده اند خبر بدی خواهد بود. انگلیس پیشروترین کشور از نظر واکسیناسیون در اروپا است. در شرق اوضاع کماکان بحرانی است و به نظر می رسد بار اصلی رشد اقتصادی در اتحادیه اروپا و منطقه یورو در سه ماهه دوم امسال هم کماکان بر روی دوش کشورهای غربی و شمالی اروپا خواهد بود.
برخلاف انتظارات تحلیل گران بازار کار، نرخ بیکاری بزرگ ترین اقتصاد جهان تا پایان ماه آوریل افزایشی شد و طبق گفته وزارت بازرگانی، رقم 6.1 درصد را ثبت کرد. این نرخ بیکاری 0.1 درصد کمتر از ماه قبل بوده و بالاترین نرخ بیکاری این کشور در طول دو ماه اخیر است. از آوریل پارسال که نرخ بیکاری آمریکا با رسیدن به 14.8 درصد رکوردشکنی کرد، روند نزولی نرخ بیکاری آمریکا ادامه داشته است. طی این مدت شمار جمعیت بیکاران با افزایشی محسوس نسبت به ماه قبل به 9 میلیون و 810 هزار نفر افزایش پیدا کرده است.
در خبری خوب برای اقتصاد آمریکا به ویژه در زمانی که نرخ تورم وضعیت نگران کننده ای دارد، شمار متقاضیان دریافت مزایای بیکاری این کشور تا ابتدای ماه می با 49 هزار نفر کاهش نسبت به ماه قبل به 498 هزار نفر رسید که این رقم، پایین ترین رقم ثبت شده طی 12 ماه اخیر تاکنون محسوب می شود. طبق اعلام وزارت کار آمریکا، بیشترین میزان کاهش در تقاضای دریافت مزایای بیکاری مربوط به ایالت های نیویورک، فلوریدا، کالیفرنیا و تگزاس بوده است.
بانک مرکزی آمریکا در گزارشی اعلام کرد که همه گیری کرونا بیش از همه روی وضعیت معیشتی افراد با تحصیلات پایین و کسانی که مجبور به شیفت های کاری طولانی هستند، تاثیر منفی گذاشته است. جروم پاول- رییس فدرال رزرو- با بیان اینکه اقتصاد در مسیر احیا و بازگشت به شرایط قبل از آغاز همه گیری کرونا قرار دارد، نسبت به اشتغال زایی بیشتر با توجه به تقویت رشد اقتصادی ابراز امیدواری کرد. در پنج ماه اخیر نرخ بیکاری آمریکا در مسیر نزولی بوده و از نرخ های دورقمی مجددا فاصله گرفته است.
تاکنون بیش از 162 میلیون و 891 هزار و 712 مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین سه میلیون و 376 هزار و 579 نفر جان خود را از دست دادهاند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با 599 هزار و 341 نفر، برزیل با 432 هزار و 785 نفر، هند با 268 هزار و 521 نفر، مکزیک با 220 هزار و 159 نفر و انگلیس با 127 هزار و 675 نفر بوده است.
مازن عیسی - استراتژیست ارشد ارزی در موسسه تیدی سکیوریتیز - گفت: نگرانی از اوج گیری تورم یکی از اصلی ترین عواملی است که جلوی رشد بیشتر دلار را گرفته اما دلار در مقطع فصلی فعلی دارای پشتوانه های بنیادی خوبی برای صعودی شدن است. در صورتی که بازدهی اوراق قرضه روی مدار نزولی قرار گیرد، دلار حرف های زیادی برای گفتن در برابر ارزهای امن تر خواهد دشت. موضع فعلی بانک مرکزی ادامه سیاست های حمایتی است که در برابر رشد دلار عاملی بازدارنده محسوب می شود.
شاخص دلار
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه میگیرد، در معاملات امروز با 0.16 درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح 90.287 واحد بسته شد.
نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل 1.109 دلار اعلام شد. (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است.)
ارزهای اروپایی
در تازهترین دور از معاملات، پوند با 0.13 درصد افزایش نسبت به روز قبل خود و به ازای 1.409 دلار مبادله شد. یورو 0.15 درصد بالا رفت و با ماندن در کانال 1.21 به 1.214 دلار رسید.
ارزهای آسیایی
در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با 0.16 درصد کاهش به 109.365 ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای 1.285 دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل 6.437 یوان چین اعلام شد.
دیدگاه تان را بنویسید