رییس کمیسیون پول و سرمایه اتاق بازرگانی:
اقتصاد را فدای سیاست کردهایم/ طبقه متوسط به سمت فقر میرود/ مردم جرات سرمایهگذاریهای بلندمدت را ندارند
فریال مستوفی، رییس کمیسیون پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: در صورتی که روند افزایش اختلاف طبقاتی ادامه پیدا کند مشکلات اجتماعی پیش خواهد آمد، مردم تا حدی این وضعیت را تحمل خواهند کرد. ایران با این میزان از ثروت و پتانسیل در حال تبدیل شدن به یک کشور عقبمانده است.
اعتمادآنلاین| فریال مستوفی در مورد رسیدن ضریب جینی کشور به رقم 0.4 اظهار کرد: ضریب جینی، رقمی بین صفر و یک است که میزان اختلاف طبقاتی و ناعادلانه بودن اقتصاد را نشان میدهد. شاهد این هستیم که فقر در جامعه افزایش یافته و طبقه متوسط هم به سمت فقر میرود. بعضی آمارها میگویند از 80 میلیون ایرانی حدود 60 میلیون نفر زیر خط فقر هستند.
به گزارش ایلنا، وی با تاکید بر نقش تورم گفت: یکی از مشکلات اساسی تورم گسترده در کشور است، تورمی که نتوانستیم آن را حل کنیم در حالی که بسیاری از کشورهای عقب افتاده موفق به کنترل آن شدند اما ما نتوانستیم. هر میزان که تورم بیشتر باشد اختلاف طبقاتی نیز بیشتر میشود و بخشی از طبقه متوسط به طبقه کمدرآمد میپیوندند.
مستوفی در ادامه تصریح کرد: در وضعیت فعلی ثبات و رشد اقتصادی نداریم و تولید ضعیف است. مردم جرات سرمایهگذاریهای بلندمدت را ندارند و وضعیت اشتغال شرایط مطلوبی ندارد. در چنین شرایطی و در فقدان ثبات و رشد اقتصادی و در نبود اشتغال، مشخصا شکاف طبقاتی افزایش مییابد.
رییس کمیسیون پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر تبعات ادامه افزایش اختلاف طبقاتی بیان کرد: در صورتی که روند افزایش اختلاف طبقاتی ادامه پیدا کند مشکلات اجتماعی پیش خواهد آمد، مردم تا حدی این وضعیت را تحمل خواهند کرد. ایران با این میزان از ثروت و پتانسیل در حال تبدیل شدن به یک کشور عقبمانده است.
مستوفی خاطرنشان کرد: اینها اشکالات سیاستگذاری و اقتصاد ما است، اقتصاد را فدای سیاست میکنیم و تبعات چنین چیزی مشکلات اجتماعی است.
وی اضافه کرد: وقتی اقتصاد بر مبنای ثبات نباشد، وضعیت به همین شکل میشود. تورم و نقدینگی شکاف ایجاد میکنند و ارزش پول مردم کم و کمتر میشود. ما جنگهای جناحی و مشکلات بین المللی داریم، باید برای بهبود وضعیت با دنیا تعامل داشته باشیم.
این فعال بخش خصوصی تصریح کرد: حتی با سیستم بانکی دنیا کار نمیکنیم و حتی حاضر نیستیم به استانداردهایی مانند FATF بپیوندیم در حالی که این موضوع کاملا اقتصادی است اما آن را سیاسی کردهایم. هرچه این دست از کارها ادامه پیدا کند وضعیت بدتر میشود، چند سال است که رشد اقتصادی کشور منفی است؟ طبیعتا در چنین شرایطی فقر، فساد، نقدینگی، تورم و به تبع آنها اختلاف طبقاتی افزایش مییابد.
دیدگاه تان را بنویسید