یک تحلیلگر بازار سرمایه:
بازار سرمایه زیر نظر بازار پول حرکت میکند/ سازمان بورس شأن خود را حفظ کند!
یک تحلیلگر بازار سرمایه ضمن انتقاد نبود برنامه مدون درمورد آینده بازار سرمایه، اظهار کرد که بازار سرمایه زیر نظر بازار پول حرکت میکند و بهتر است سازمان بورس با انجام وظایف خود یعنی حفظ نقدشوندگی و شفافیت اطلاعات در بازار سرمایه، شأن خود را حفظ کند.
اعتمادآنلاین| فردین آقابزرگی با اشاره به بازگشت دامنه نوسان به حالت متقارن، اظهار کرد: این اتفاق تا حدودی به نقدشوندگی بازار کمک کرده است. اما همچنان در دومین روز اعمال این قانون (یکشنبه هفته جاری)، در اواخر ساعت معاملات حدود 390 شرکت که اصلاح قیمت نداشتند به میزان بالغ بر 5000 میلیارد تومان در مدار اصلاح قرار گرفتند.
آینده کوتاه مدت بورس
به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: عواملی از جمله افزایش نرخ بهره، نرخ تسهیلات بانکی که بخشی از آن را به طور مشهود در قالب انجام معاملات اوراق در بورس شاهد هستیم، احتمال کاهش نسبی و قابل توجه نرخ ارز که گفته می شود بین 15 تا 16 هزار تومان قرار بگیرد به صورت بنیادی می توانند تا حدودی بازار سرمایه را تحت تاثیر منفی قرار دهد و در صورت همزمانی این متغیرهای اثرگذار با اصلاح قیمتی برای شرکت هایی که تا کنون در مدار اصلاح قرار نگرفته بودند، پیش بینی می شود در آینده کوتاه مدت نمی توان انتظار رشد شارپی را از بازار سرمایه داشت. در این شرایط ایجاد تعادل در بورس ایده آل ترین شرایط است.
فرصت استفاده از بورس برای رفع مشکلات کوتاه مدت
این تحلیلگر بازار سرمایه تاکید کرد: تا زمانی که نهاد ناظر بازار سرمایه، یعنی سازمان بورس و شورای عالی بورس برنامه مدون و جامع استراتژیک مبنی بر تعیین سیاست های بلندمدت بازار سرمایه نداشته باشند، این فرصت خود به خود برای مسئولان اقتصادی و دولت این فرصت فراهم می شود که از نهادی به عنوان سازمان بورس و ابزاری به نام بازار سرمایه در جهت رفع مشکلات کوتاه مدت خود استفاده کنند.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به وضعیت این بازار در شش ماه دوم سال گذشته، اظهار کرد: در شش ماه دوم سال 1399 که همچنان بازار در همان شرایط قرار دارد، تامین نقدینگی از طریق فروش اوراق به نام انجام عملیات بازار باز به منظور کاهش نرخ بهره انجام شد، درحالی که نرخ بهره درحال افزایش است و این برداشت پیش می آید که بازار سرمایه زیر نظر بازار پول حرکت خود را انجام میدهد و از مدار اصلی خود که نقدشوندگی و افزایش شفافیت در انتشار اطلاعات برای ذینفعان بازار است، خارج شده است.
آقابزرگی با بیان اینکه سازمان بورس به عنوان متولی ذینفعانی که تعداد آن ها از پنج میلیون به 50 میلیون نفر رسیده است، نباید تحت تاثیر تغییرات مقطعی قرار بگیرد، گفت: در سال گذشته سه رئیس سازمان جا به جا شدند که این موضوع نشان دهنده تضادی است که بین سیاست های داخلی سازمان و انتظاراتی که از خارج از سازمان است، وجود دارد.
بازار سرمایه از مدار اصلی خود خارج شده است
وی با تاکید بر اینکه بازار سرمایه از مدار اصلی خود که نقدشوندگی و شفافیت اطلاعات است خارج شده است و دست به وضع قوانین متعدد می کند، توضیح داد: برای مثال در شش ماه گذشته تغییرات در ترکیب دارایی صندوق با درآمد ثابت، تغییر در ضریب اعتباری صنعت کارگزاری، تغییر در زیرساخت و ایین نامه معاملات اعم از دامنه نوسان و حجم مبنا اعمال شده است.
این تحلیلگر بازار سرمایه ادامه داد: مکمل برگشت به دامنه متقارن، رفع گره معاملاتی است که باید در اسرع وقت به جریان بیوفتد. در غیر این صورت مانند 20 هزار میلیارد تومان که از سوی صندوق ها و نهادهای مالی بزرگ طی سه تا چهار ماه گذشته صرف کنترل و جلوگیری از افت قیمت سهام شد، هدر میرود. به طور کلی انتظار میرود سامان بورس شان خود را به عنوان مقام بی طرف درخصوص تغییرات قیمت و پرداختن به افزایش نقدشوندگی حفظ کند.
دیدگاه تان را بنویسید