کد خبر: 488205
|
۱۴۰۰/۰۳/۰۱ ۰۸:۳۵:۲۷
| |

خط و نشان دلار برای رقبا در معاملات خارجی

ارزش دلار مقابل همه ارزهای مهم افزایش یافت.

خط و نشان دلار برای رقبا در معاملات خارجی
کد خبر: 488205
|
۱۴۰۰/۰۳/۰۱ ۰۸:۳۵:۲۷

اعتمادآنلاین| واکسیناسیون در جهان کماکان رو به پیشرفت است اما میزان واکسیناسیون در کشورهای مختلف با یکدیگر تفاوتی جدی دارد. صندوق بین المللی پول در گزارشی با اشاره به اینکه در حال حاضر تنها 9.5 درصد از جمعیت جهان در برابر ویروس کرونا واکسینه شده اند، پیش بینی خود از متوسط رشد اقتصادی امسال جهان را 6 درصد اعلام کرد و از کشورهای جهان خواست با افزایش بودجه واکسیناسیون، به هدف واکسینه شدن 40 درصد مردم جهان تا پایان امسال دست پیدا کنند. تحقق چنین هدفی نیازمند چیزی در حدود 50 میلیارد دلار بودجه است.

به گزارش ایسنا، در حالی که میزان صادرات رقبای اصلی آمریکا از جمله چین، اتحادیه اروپا و ژاپن رو به بهبود بوده، بزرگ ترین اقتصاد جهان کماکان با وضعیت کسری حساب تجاری مواجه بوده است. در ژاپن که اقتصاد آن وابستگی زیادی به تجارت خارجی دارد، آمارهای منتشرشده نشان می دهد در ماه آوریل این کشور مازاد حساب تجاری 255.3 میلیارد ین داشته است. طی این مدت صادرات ژاپن با افزایش محسوس 38 درصدی و واردات 12.2 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل همراه شده است.

همزمان با روند افزایش تورمی، مرکز آمار اتحادیه اروپا اعلام کرد متوسط نرخ تورم در 19 کشور عضو منطقه یورو در 12 ماه منتهی به آوریل با 0.3 درصد افزایش نسبت به رقم مشابه منتهی به ماه قبل به 1.6 درصد رسیده است. در سطح اتحادیه اروپا این نرخ به طور متوسط 2.0 درصد بوده که از ماه قبل 0.3 درصد بیشتر شده است. هنوز مشخص نیست که بانک مرکزی اروپا چه واکنشی به رسیدن تورم به مرز حساس از خود نشان خواهد داد. در حال حاضر این نهاد برنامه خرید اوراق قرضه را ادامه می دهد.

با وجود انتقاد و مخالفت های جمهوری خواهان به نظر می رسد دولت بایدن در افزایش نرخ مالیات شرکت ها جدی است. ژانت یلن- وزیر خزانه داری آمریکا- در همایش احیای اقتصادی آمریکا به میزبانی اتاق بازرگانی این کشور گفت: پیشنهاد ما، یک تغییر بنیادین در نظام مالیاتی فعلی است تا بتوانیم منابع لازم را برای هزینه های زیرساختی تامین کنیم. نسبت مالیات شرکت ها به تولید ناخالص داخلی ما در حال حاضر خیلی کم است و به عقیده ما بهتر خواهد بود اگر شرکت ها سهم عادلانه تری از هزینه ها را پرداخت کنند.

نرخ تورم در اروپا هم مانند آمریکا در حال اوج گیری است. در آلمان تورم ماه آوریل به دو درصد رسید که بالاترین تورم ثبت شده این کشور در دو سال اخیر و 0.3 درصد بیشتر از تورم ماه قبل بوده است. در آمریکا هم هرچند گمانه زنی ها در خصوص احتمال پایان رویکرد فعلی بانک مرکزی تقویت شده اما ریچارد کلاریدا- قایم مقام رییس این نهاد- گفته با وجود رشد ضعیف اشتغال زایی و همچنین افزایش نرخ تورم، تغییری در رویکرد فدرال رزرو برای حفظ سیاست های فعلی ایجاد نشده است.

در فرانسه هم نرخ تورم بیشتر شده تاجایی که طبق اعلام مرکز آمار این کشور، نرخ تورم دومین اقتصاد بزرگ اتحادیه اروپا در 12 ماه منتهی به آوریل با 0.1 درصد افزایش نسبت به مدت مشابه ماه قبل به 1.2 درصد رسیده که این نرخ تورم، بالاترین تورم ثبت شده این کشور در 14 ماه اخیر بوده است. مهمترین عامل افزایشی نرخ تورم طی این مدت مربوط به بخش انرژی بوده که در آن تورم به 8.8 درصد افزایش یافته است. وضعیت مشابهی در بلژیک- مقر اتحادیه اروپا- هم گزارش و تورم بیشتر شده است.

مقامات بانک مرکزی اروپا گفته اند که از ثبات ایجاد شده در بازارهای مالی منطقه یورو پس از افزایش شدت برنامه خرید اوراق بانک مرکزی رضایت دارند و به احتمال زیاد سیاست های فعلی تا زمان نشست بعدی در ماه ژوین به شکل فعلی حفظ خواهند شد. با این حال افزایش قابل توجه ارزش یورو مقابل دلار در ماه های اخیر باعث ایجاد نگرانی های شده که ممکن است در ادامه سال بانک مرکزی را مجاب به اتخاذ سیاست هایی برای معکوس کردن این روند و افت نسبی یورو مقابل اسکناس سبز کند.

همزمان با پیشرفت برنامه های واکسیناسیون، امیدواری ها به احیای سریع تر اقتصاد اروپا شدت گرفته است. کمیسیون اروپا در گزارش بازبینی شده خود اعلام کرد پیش بینی از رشد اقتصادی منطقه یورو را از 3.8 درصد به 4.3 درصد افزایش داده است. انتظار می رود متوسط سطح تولید ناخالص داخلی کشورهای عضو اتحادیه اروپا تا پایان امسال به دوره قبل همه گیری بازگردد. به گفته این نهاد، تاکنون حدود یک تریلیون دلار از بودجه صندوق مشترک اروپا برای کاستن از تبعات کرونا روی بخش های اقتصادی هزینه شده است.

دلار از ابتدای امسال تاکنون زیر فشار زیادی قرار داشته و ارزش آن مقابل بیشتر ارزهای مهم جهانی کاهش محسوسی را تجربه کرده است. دلایل زیادی برای نگرانی از وضعیت فعلی اقتصاد آمریکا وجود دارد که نرخ تورم و بیکاری اصلی ترین آن ها را تشکیل می دهد. در حال حاضر ارزش دلار مقابل 6 ارز مهم جهانی در پایین ترین سطح دو ماه اخیر خود قرار دارد که این وضعیت برای برخی از ارزها از این هم بدتر است برای مثال ارزش یوان مقابل دلار در بالاترین سطح ثبت شده خود از سال 2018 تاکنون قرار دارد.

برخی گزارشات حاکی از آن است گونه هندی جهش یافته ویروس کرونا به انگلیس و آلمان راه پیدا کرده است. شیوع این گونه در انگلیس و دیگر کشورهای اروپایی به ویژه حالا که بسیاری از آن ها کاهش مبتلایان روزانه را به ثبت رسانده اند خبر بدی خواهد بود. انگلیس پیشروترین کشور از نظر واکسیناسیون در اروپا است. در شرق اوضاع کماکان بحرانی است و به نظر می رسد بار اصلی رشد اقتصادی در اتحادیه اروپا و منطقه یورو در سه ماهه دوم امسال هم کماکان بر روی دوش کشورهای غربی و شمالی اروپا خواهد بود.

تاکنون بیش از 166 میلیون و 222 هزار و 827 مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین سه میلیون و 451 هزار و 354 نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با 602 هزار و 656 نفر، برزیل با 444 هزار و 391 نفر، هند با 295 هزار و 47 نفر، مکزیک با 221 هزار و 80 نفر و انگلیس با 127 هزار و 710 نفر بوده است.

مازن عیسی - استراتژیست ارشد ارزی در موسسه تیدی سکیوریتیز - گفت: نگرانی از اوج گیری تورم یکی از اصلی ترین عواملی است که جلوی رشد بیشتر دلار را گرفته اما دلار در مقطع فصلی فعلی دارای پشتوانه های بنیادی خوبی برای صعودی شدن است. در صورتی که بازدهی اوراق قرضه روی مدار نزولی قرار گیرد، دلار حرف های زیادی برای گفتن در برابر ارزهای امن تر خواهد دشت. موضع فعلی بانک مرکزی ادامه سیاست های حمایتی است که در برابر رشد دلار عاملی بازدارنده محسوب می شود.

شاخص دلار

شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با 0.33 درصد افزایش نسبت به روز گذشته در سطح 90.095 واحد بسته شد.

نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل 1.112 دلار اعلام شد. (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است.)

ارزهای اروپایی

در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با 0.19 درصد کاهش نسبت به روز قبل خود و به ازای 1.415 دلار مبادله شد. یورو 0.39 درصد پایین رفت و با ورود به کانال 1.21 به 1.216 دلار رسید.

ارزهای آسیایی

در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با 0.17 درصد افزایش به 108.991 ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای 1.294 دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل 6.435 یوان چین اعلام شد.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها