سهم 35 درصدی پتروشیمیها در تامین ارز سامانه نیما
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه 70 درصد از ارزهای صادراتی شرکتهای پتروشیمی در سامانه نیما عرضه میشود، گفت: 35 درصد از ارز عرضه شده در سامانه نیما توسط شرکتهای پتروشیمی تامین شده است.
اعتمادآنلاین| «بهزاد محمدی» امروز در نشست خبری با اشاره به سوم خردادماه سالروز آزادی خرمشهر، ادامه داد: ثبت رکوردی تاریخی و موفقیت های اخیر صنعت پتروشیمی را تبریک میگویم.
به گزارش ایرنا، وی افزود: صنعت پتروشیمی هر روز جایگاه خود را در اقتصاد ملی افزایش میدهد.
محمدی با اشاره به اینکه رشد تقاضا برای محصولات پالایشی به زیر 0.9 درصد رسیده، گفت: تقاضا در صنعت پتروشیمی به پنج درصد رسیده است.
وی ادامه داد: باید با توجه به خوراکهای در دسترس و برنامه ریزیهای انجام شده برای کشور خلق ثروت کنیم.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه 58 سال از عمر صنعت پتروشیمی میگذرد، افزود: اسفند 98 طرفیت پتروشیمی ایران، 65 میلیون تن بود و این ظرفیت اکنون به 90 میلیون تن رسیده است.
وی تاکید کرد: در سال 99 در مجموع 40 میلیون تن خوراک در قالب گاز طبیعی ، اتان، میعانات گازی و ... دریافت کردیم که معادل یک میلیون بشکه نفت در روز است و این رقم در سال 1404 به 2.2 میلیون بشکه معادل نفت خام افزایش پیدا میکند که در گذر از خام فروشی موثر خواهد بود.
وی با بیان اینکه 67 مجتمع پتروشیمی در کشور داریم که تا پایان سال به 77 مجتمع افزایش پیدا میکند، گفت: 62 میلیون تن محصول در سال 99 تولید شده که35 میلیون تن محصول نهایی بوده است.
به گفته محمدی 30 درصد از این محصول نهایی در بازار داخلی به فروش رسیده و 70 درصد صادرات شده است.
وی ادامه داد: دربخش صادرات با وجود تحریمها و کاهش تقاضای ناشی از کرونا، 25 میلیون تن به ارزش 10 میلیارد دلار محصول پتروشیمی صادر شده و 10 میلیون تن به ارزش 5 میلیارد دلار در داخل به فروش رسیده است.
معاون وزیر نفت در مجموع درآمد صنعت پتروشیمی در سال 99، حدود 15 میلیارد دلار بوده است.
وی ادامه داد: هیچ صنعتی در کشور نیست که به پایین دست خود 10 میلیون تن خوراک ارائه کند که به رونق و اشتغال در 15 هزار بنگاه بزرگ و کوچک منجر شده است.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: در سال 99 در مجموع 40 نوع محصول شیمیایی و 340 گرید پلیمری تولید کردیم و تاسال 1404 با اجرای طرحهای در دست اجرا 20 محصول جدید به سبد پتدگروشیمی کشور اضافه خواهد شد.
وی گفت: در توسعه پتروشیمی در سال 99 که سال استثنایی بود 17 طرح به ظرفیت 25میلیون تن بهره برداری کردیم و تا پایان 1400 با بهره برداری از 10 طرح به 100 میلیون تن میرسیم.
محمدی با بیان اینکه طرح های باقیمانده جهش دوم 84 درصد پیشرفت دارد، ادامه داد: 40طرح در جهش سوم در دست اجرا است که با اجرای ان تا پایان سال 1404 ظرفیت صنعت به 135 میلیون تن و درامد آن به 35 میلیارد دلار میرسد که پیشرفت این طرح ها 31 درصد است.
وی تاکید کرد: با تحقق ظرفیت 100 میلیون تن تا پایان سال، 100 درصد برنامه توسعه کلان در صنعت پتروشیمی را محقق می کنیم و تا پایان سال 1404 به رتبه یک صنعت پتروشیمی در خاورمیانه دست پیدا خواهیم کرد.
محمدی مجموع سرمایهگذاری انجام شده در صنعت پتروشیمی را 79 میلیارد دلار دانست و گفت: تا سال 1404 حجم سرمایهگذاری در این صنعت به 105 میلیارد دلار میرسد.
وی ادامه داد: با هدف تکمیل زنجیره ارزش و توجه به تولید محصولات گران قیمت، طرحهای پیشران با ظرفیت 3.3 میلیون تن و حجم سرمایه گذاری 3.5 میلیارد دلار تعریف شده است که 18 محصول جدید و خاص را به صنعت اضافه خواهیم کرد.
معاون وزیر نفت با اشاره به واردات 1.3 میلیارد دلاری محصولات پتروشیمی به کشور در سال 99، گفت: با اجرای طرح های پیشران 77 درصد از واردات کاهش پیدا خواهد کرد.
به گفته محمدی ظرفیت تولید پروپلن یک میلیون تن است که با توسعه طرح ها از مسیر متانول و گاز طبیعی در تلاشیم این ظرفیت به 4 میلیون تن برسد و زنجیره پروپیلن را توسعه دهیم.
وی در زمینه پژوهش و فناوری مهمترین رویداد سال 99 را رونمایی از دانش فنی تولید پروپیلن از متانول دانست و افزود: امروز با دانش فنی تمام ایرانی در اسلام آباد غرب طرح تولید پروپیلن تا سال 1403 به تولید میرسد.
محمدی ادامه داد: در بخش کاتالیست ها در حال حاضر 95 نوع کاتالیست با ارزش 275 میلیون دلار در این صنعت مصرف می شود که 20 کاتالیست بومی شده و 16 کاتالیست دیگر تا پایان سال در کشور تولید می شود و 200 میلیون دلار از این نیاز در داخل کشور تامین خواهد شد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر سیگنال جدی از خارجیها دریافت نکردیم اما فضا مقداری باز شده است، تاکید کرد: در دو حوزه تامین سرمایه و دانش فنی از حضور خارجی ها استقبال میکنیم.
محمدی در پاسخ به ایرنا با تاکید بر اینکه 35 درصد از ارز سامانه نیما به طور مستقیم از صنعت پتروشیمی تامین میشود، گفت: از 10 میلیارد دلار درامد صادراتی این صنعت 70 درصد را باید شرکتها در سامانه نیما عرضه کند البته برخی از هزینه های ارزی کم میشود.
به گفته محمدی، شرکتهای پتروشیمی در سال 99 توانستند 150درصد تعهد خود، ارز در سامانه نیما عرضه کرند که نقش مهمی در ارامش بازار ارز کشور داشته است.
دیدگاه تان را بنویسید