به مناسبت روز جهانی شیر؛
متوسط سرانه جهانی لبنیات 180 کیلو؛ سرانه مصرف در ایران یک سوم جهان!
مدیر عامل اتحادیه تعاونی های لبنی گفت: گرانیهای پی در پی و بی توجهی دولت منجر به کاهش 50 درصدی سرانه مصرف لبنیات شده است.
اعتمادآنلاین| علی احسان ظفری مدیر عامل اتحادیه تعاونیهای لبنی با اشاره به اهمیت مصرف شیر در دنیا اظهار کرد: با توجه به اهمیت مصرف محصولات لبنی از جمله شیر، در تقویم یک روز به نام روز جهانی شیر نام گذاری شده است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، او افزود: با وجود اهمیت مصرف محصولات لبنی به عنوان کالای سلامت محور به سادگی نباید از این موضوع گذشت، اما متاسفانه مسئولان توجهی به این محصول ندارند؛ در نهایت این امر منجر به اختلاف چشمگیر سرانه مصرف لبنیات با دنیا شده است.
ظفری از کاهش چشمگیر سرانه مصرف طی سالهای اخیر خبر داد و گفت: بنابر آمار سرانه مصرف در سال 89، 120 کیلوگرم بوده که متاسفانه گرانیهای پی در پی محصولات لبنی و بی توجهی دولت به مصرف این محصول سلامت محور موجب شده، سرانه مصرف به 60 کیلو در سال گذشته تقلیل یابد.
مدیر عامل اتحادیه تعاونیهای لبنی ادامه داد: برنامه دولت برای گران کردن شیر خام و محصولات لبنی باعث میشود که سرانه مصرف از 60 به 40 کیلو تا پایان سال برسد.
به گفته او، در روز جهانی شیر نمیتوان شعار این روز را سر داد و مخالف آن حرکت کرد، از این رو امیدواریم دولتمردان به این نتیجه برسند که برای اینمحصول سلامت محور که در کاهش مصرف دارو و خروج ارز از کشور تاثیر بسزایی دارد، اقدامات چشمگیری در راستای ارتقای سرانه مصرف انجام دهند.
مدیر عامل اتحادیه تعاونی های لبنی ادامه داد: امروزه دولتها خود را از مقوله مصرف کنار کشیدهاند که با این وجود بازار را دلالان به دست گرفتند و در نتیجه با صادرات شیرخشک و دیگر محصولات بر کاهش سرانه مصرف دامن میزنند که امیدواریم روزی برسد که با اتخاذ برخی تدابیر، سرانه مصرف به متوسط جهانی برسد.
90 درصد خانوار با گرانی مجدد، لبنیات را از سبد خود حذف می کنند
ظفری متوسط سرانه جهانی لبنیات را 180 کیلو اعلام کرد و گفت: گرچه سرانه مصرف کشورهای اروپایی بالاتر است، اما به هیچ وجه با سیاست فعلی دولتی در خصوص گران شدن شیرخام و محصولات لبنی نه تنها به متوسط سرانه جهانی نمیرسیم، بلکه از میزان تولید هم کاسته میشود.
او در پایان با اشاره به تاثیر گرانیهای پی در پی لبنیات بر میزان مصرف تصریح کرد: با توجه به شرایط اقتصاد، گران شدن لبنیات منجر به حذف این محصول سلامت محور از سفره 90 درصد خانوارها خواهد شد و به عبارت دیگر این محصول به کالای فانتزی تبدیل میشود که تنها راه تحقق این هدف حمایت همه جانبه دولت است که متاسفانه مسئولان دولتی خود را کنار کشیدند.
دیدگاه تان را بنویسید