کد خبر: 501408
|
۱۴۰۰/۰۴/۱۳ ۱۰:۱۲:۲۸
| |

افت مجدد دلار

ارزش دلار برای دومین روز متوالی کاهش پیدا کرد.

افت مجدد دلار
کد خبر: 501408
|
۱۴۰۰/۰۴/۱۳ ۱۰:۱۲:۲۸

اعتمادآنلاین| پس از کاهش غیرمنتظره رشد تولیدات کارخانجات آمریکا در ماه آوریل، در 12 ماه منتهی به ماه می رشد این بخش 1.7 درصد اندازه گیری شده که 0.1 درصد بیشتر از رشد ماه قبل و 1.8 درصد بیشتر از رشد ثبت شده بازه مشابه منتهی به ماه قبل است. اگرچه به صورت کلی رشد بخش تولید آمریکا سهم زیادی از کل رشد اقتصادی این کشور ندارد، رشد تولیدات می تواند به محرک جدیدی برای بخش صنعت تبدیل شود و به کمک رشد کل در سه ماهه دوم امسال بیاید. همچنین این افزایش تقاضا می تواند به بیشتر شدن اشتغال زایی کمک کند.

به گزارش ایسنا، کسری حساب تجاری آمریکا کماکان رو به افزایش است و این مساله فشار را روی دلار بیشتر می کند. در ماه می میزان واردات آمریکا 277.3 میلیارد دلار بوده که این رقم 71.2 میلیارد دلار بیشتر از صادرات این کشور بوده است. در مقایسه با ماه قبل، صادرات آمریکا 0.6 درصد و واردات این کشور 1.3 درصد بیشتر شده اند. کماکان بیشترین کسری حساب تجاری مربوط به تجارت با چین ( 27.2 میلیارد دلار) بوده است و پس از چین نیز، کانادا 1.8 میلیارد دلار بیشتر از وارداتش از آمریکا، به این کشور صادرات داشته است.

اقبال بانک‌های مرکزی جهان به دلار رو به افزایش است و اسکناس سبز در حال گرفتن جای ارزهای امن‌تر نظیر ین ژاپن و فرانک سوئیس است. آن‌طور که داده‌های جدید صندوق بین‌المللی نشان می‌دهد، سهم دلار از ذخایر ارزی جهان در پایان سه ماهه نخست سال 2021 به 59.5 درصد رسیده است تا بدین ترتیب بیشترین افزایش فصلی سهم دلار در 9 ماه اخیر به ثبت برسد. این رقم 0.7 درصد بیشتر از رقم ثبت شده دوره مشابه قبل است. رقیب اصلی دلار یعنی یوان هم محبوب تر شده و سهم آن از ذخایر به 2.4 درصد رسیده است.

اظهارات یکی از مدیران ارشد بانک مرکزی آمریکا باعث اطمینان یافتن بیش از پیش معامله گران نسبت به تغییر ریل سیاست گذاری فدرال رزرو شده است. کریستوفر واکر با بیان اینکه باید برنامه عظیم خرید اوراق قرضه متوقف شود، زمان مناسب برای افزایش نرخ بهره را هنگامی دانسته است که نرخ بیکاری به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند و یا نرخ تورم بیش از مقدار فعلی بالا رود. واکر در ادامه این نکته را افزود که تا سال 2023 نرخ بهره کاملا از سطح فعلی فاصله خواهد گرفت.

بازار مسکن آمریکا کماکان در وضع نگران کننده ای باقی مانده و به دنبال کاهش شدید در بخش عرضه مسکن، متوسط رشد قیمت خانه ها در بزرگ ترین اقتصاد جهان در ماه آوریل به بالاترین سطح خود در طول 15 سال اخیر رسیده است. در بازه زمانی 12 ماهه، رشد قیمت مسکن در 20 شهر بزرگ آمریکا 14.9 درصد اندازه گیری شده که این رقم نسبت به بازه مشابه به ماه قبل 0.4 درصد افزایش داشته است. از 20 شهر بزرگ آمریکا متوسط قیمت مسکن در 19 شهر به نسبت ماه قبل افزایش پیدا کرده است.

با بهبود سطح تقاضا و افزایش استخدام شرکت ها، نرخ بیکاری در بیشتر کشورها از جمله آمریکا رو به کاهش رفته و این مساله به ویژه در زمینه اطمینان یافتن از تداوم روند رشد اقتصادی در میان مدت ضروری است. تحلیلگران بانک ای ان جی با اشاره به کاهش نرخ بیکاری نوشتند که با چرخه فعلی باید شاهد ورود پس اندازهای احتیاطی به بازارهای مالی باشیم که این مساله به ویژه در بازار ارز باعث نوسانات کوتاه مدت به نفع ارزهای پرریسک تر خواهد شد.

یک بار دیگر کرونا به یک عامل نگران کننده در جهان به ویژه در اروپا تبدیل شده است. وضعیت شیوع گونه جهش یافته دلتا به ویژه در انگلیس به سطح نگران کننده ای رسیده است و برخی از مقامات اروپایی به ویژه در آلمان خواستار اعمال مجدد محدودیت های مسافرتی بر روی مسافران ورودی از مبدا انگلیس شده اند. کمیسر امور بهداشت اتحادیه اروپا نیز ویروس دلتا را یک تهدید دانسته که باید هرچه زودتر با آن مقابله شود. وی بهترین راه را در مقطع فعلی، تسریع واکسیناسیون در سطح اتحادیه دانسته است.

در ماه می رشد بخش مخارج شخصی آمریکا صفر درصد اندازه گیری شد که این رشد نسبت به ماه قبل 0.9 درصد و نسبت به رشد مورد انتظار فعالان بازار 0.4 درصد کمتر بوده است. در بین بخش های مختلف، بخش خدمات پیشتاز رشد بوده اما از طرف دیگر بیشترین اثر کاهشی را بخش آب و برق و گاز داشته است. همچنین بخش وسایل حمل و نقل نیز با کاهش رشد محسوسی به نسبت ماه قبل مواجه شده است. شاخص هسته تورمی مصرف کننده نیز در این ماه 3.4 درصد اندازه گیری شد.

طبق اعلام وزارت بازرگانی آمریکا، رشد سه ماهه نخست این کشور در سطح 6.4 درصدی اندازه گیری شده است. در نتیجه احیای تقاضای مصرفی که بار اصلی رشد اقتصادی آمریکا را بر دوش می کشد انتظار می رود اقتصاد این کشور تا پایان امسال به طور کامل از رکود ناشی از کرونا عبور کند و نرخ بیکاری و تورم در آن که در ماه های اخیر روند صعودی به خود گرفته است، مجددا در مسیر کاهشی قرار گیرند. در نتیجه کرونا اقتصاد آمریکا بدترین بحران خود را از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون تجربه کرده بود.

رییس بانک مرکزی آمریکا با تمجید از پیشرفت در روند واکسیناسیون گفته است که شاهد بهبود در وضعیت رشد اقتصادی این کشور هستیم. این اظهارات در شرایطی بیان می شود که بانک مرکزی آمریکا تاکنون از افزایش نرخ بهره خودداری کرده بود و این سخنان جروم پاول از سوی فعالان اقتصادی سیگنال دیگری در راستای تغییر رویکرد فعلی ارزیابی می شود. انتظار می رود تا پایان سال 2023 نرخ بهره دست کم دو مرتبه افزایش پیدا کند و از سطح صفر تا 0.25 درصد فعلی کاملا فاصله گیرد.

تاکنون بیش از 184 میلیون و 37 هزار و 975 مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین سه میلیون و 983 هزار و 315 نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با 621 هزار و 172 نفر، برزیل با 522 هزار و 68 نفر، هند با 402 هزار و 12 نفر، مکزیک با 233 هزار و 425 نفر و پرو با 192 هزار و 902 نفر بوده است.

جین فولی - استراتژیست ارشد ارزی در روبوبانک - گفت: از مدت ها پیش شاهد اثرگذاری مثبت پیشرفت در واکسیناسیون روی بازار ارز بوده ایم. اینکه واکسن ها تا چه حد در برابر جهش های جدید جواب بدهند یکی از مواردی است که راجع به آن در بین معامله گران نگرانی های زیادی را ایجاد کرده است. به صورت کلی اگر معامله گران به این نتیجه برسند که هنوز برای حذف ریسک کرونا است، روی به دارایی های امن تر خواهند آورد که به نفع دلار است.

شاخص دلار

شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با 0.37 درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح 92.248 واحد بسته شد.

نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل 1.085 دلار اعلام شد. (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است.)

ارزهای اروپایی

در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با 0.13 درصد افزایش نسبت به روز قبل خود و به ازای 1.383 دلار مبادله شد. یورو 0.1 درصد بالا رفت و با ماندن در کانال 1.18 به 1.186 دلار رسید.

ارزهای آسیایی

در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با 0.21 درصد کاهش به 111.050 ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای 1.328 دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل 6.472 یوان چین اعلام شد.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها