طرح آمادهسازی و معماری اراضی 38 هکتاری مرادآباد چابهار در دست اجرا / ساماندهی محله مرادآباد غربی
یکی از مهمترین طرحهای در دست اجرا در حوزه بازآفرینی شهری، آمادهسازی و معماری اراضی 38 هکتاری مرادآباد است. در این طرح احداث هزار واحد مسکونی با هدف جابجایی و اسکان هزار خانوار ساکن در پهنه مرادآباد چابهار به همراه خدمات جانبی آن تهیه شده است و بلوکهای آپارتمانی به صورت یک طبقه ساخته می شود.
اعتمادآنلاین| سیستان و بلوچستان پهناورترین و درعین حال یکی از کمتراکمترین استانهای کشور است و به دلیل شرایط ویژه و تعداد زیاد سکونتگاههای غیررسمی در اولویت کاری شرکت بازآفرینی شهری ایران قرار دارد. حمزه امیریان مدیرکل راه و شهرسازی جنوب سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری ایران در خصوص فعالیتهای انجام شده در این منطقه و به خصوص چابهار توضیحاتی ارایه کرد.
به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران، امیریان با اشاره به این که سیستان و بلوچستان از نظر جمعیتی با تراکم 15 نفر در هر کیلومتر مربع از کمتراکمترین استانهای کشور به شمار می رود ، تصریح کرد: با توجه به این موضوع احداث زیربناهای حمل و نقل در استان سیستان و بلوچستان نسبت به سایر استانها از هزینه بالاتری برخوردار است، به همین دلیل برای خدماترسانی مطلوبتر، پارهای از موسسات و ادارات دولتی به دو قسمت شمالی و جنوبی تقسیم شدند و به همین دلیل دو اداره کل راه و شهرسازی در این استان ایجاد شده است. ادارهکل راه و شهرسازی جنوب به مرکزیت ایرانشهر، شامل 12شهرستان( ایرانشهر، چابهار، کنارک، قصرقند، نیکشهر، فنوج، دلگان، سرباز، بمپور،راسک و دشتیاری) را تحت پوشش دارد.
مدیرکل راه و شهرسازی جنوب سیستان و بلوچستان با اشاره به این که چابهار از شهرهای سیستان و بلوچستان و دارای بزرگترین میزان حاشیهنشینی در کشور به نسبت جمعیت است، در این باره توضیح داد: چابهار 2هزار و 400 هکتار مساحت و 106 هزار و 739 نفر جمعیت دارد. بافت فرسوده در چهار محدوده با مساحت 320 هکتار و 12 محله حاشیهنشین با مساحت هزار و 196 هکتار بافتهای ناکارآمد این شهر را تشکیل میدهند.
طرح آمادهسازی و معماری اراضی 38 هکتاری مرادآباد چابهار
او یکی از مهمترین طرحهای در دست اجرا را آمادهسازی و معماری اراضی 38 هکتاری مرادآباد عنوان کرد و گفت: در این طرح احداث هزار واحد مسکونی با هدف جابجایی و اسکان هزار خانوار ساکن در پهنه مرادآباد چابهار به همراه خدمات جانبی آن تهیه شده است و بلوکهای آپارتمانی به صورت یک طبقه ساخته می شود. برآورد سرمایه گذاری ثابت طرح، هزار و 460 میلیارد ریال است و بعد از تحویل واحدهای مورد نظر به خانوارهای هدف، باقیمانده واحدها بین ادارهکل راه و شهرسازی و سرمایهگذار طبق مفاد توافقنامه تقسیم میشود. جا به جایی خانههای محدوده 70 هکتاری زیباشهر به خانههای بازآفرینی مرادآباد و جا به جایی ساکنان جنگولک نیز در این راستا انجام میشود.
پروژه ساماندهی محله مرادآباد غربی
او درباره ساخت مسکن و طرح اقدام ملی مسکن در شهر چابهار نیز توضیحاتی ارایه کرد و گفت: در سالهای 97 و98، ساخت 7 هزار و 500 واحد برای در دستور کار شرکت بازآفرینی ادارهکل راه و شهرسازی ایرانشهر قرار گرفت و در این زمینه فعالیتهای مهمی انجام و در دست انجام است. او بخشی از این فعالیتها را این گونه برشمرد: به کارگیری مشاور جهت مطالعات مرادآباد و چادران، برداشت محلات مرادآباد و چادران توسط پهپاد، تشکیل هیات اجرایی در دو شهرستان کنارک و چابهار و تعیین مدیر اجرایی، استقرار و تجهیز ساختمان خانه فرهنگ مرادآباد جهت هیات اجرایی (احداث از اعتبارات بازآفرینی)، انتقال اسناد طبق تفاهمنامهها (کمب، رمین و.... 55 هکتار مرادآباد) به نام شرکت بازآفرینی و تحویل هزار و 40 هکتار کمب ورمین و عثمانآباد به بنیاد مسکن بخشی از این فعالیتهاست.
او ادامه داد: انعقاد تفاهمنامه یا مشارکت شرکت بازآفرینی با سرمایهگذاران جهت احداث 5 هزار و 225 واحد طرح اقدام ملی سهم بازآفرینی، فراخوان ساخت 2 هزار واحد مشارکتی بازآفرینی در مرادآباد از 5 هزار واحد مشارکتی، تفاهم و جانمایی طرح مشارکتی چادران با بنیاد مسکن، انعقاد تفاهمنامه شرکت بازآفرینی با بسیج مستضعفان جهت احداث هزار و 200 واحد ارزان قیمت برای مرادآباد، به کارگیری پیمانکار جهت آمادهسازی معابر مرادآباد، فراخوان مشارکت شرکت بازآفرینی با سرمایهگذاران، تشکیل جلسات دو هفته یکبار و فراخوان و به کارگیری کارگزار از دیگر فعالیتهای انجام شده در زمینه اقدام ملی مسکن به شمار میرود.
بازنگری طرح جامع
امیریان یکی دیگر از اقدامهای مهم انجام شده را بازنگری طرح جامع این منطقه برشمرد و گفت: طرح جامع مصوب قبلی بدون در نظر گرفتن قطعات مسکونی موجود و دکل برق فشار قوی طراحی و پیشنهاد شده بود که دارای 680 معارض بود، در بازنگری این طرح 120 تا130 مورد ساخت و ساز جدید به نقشه پایه اضافه شده است.
لازم به ذکر است، استان سیستان و بلوچستان به عنوان پهناورترین استان در ناحیه جنوب شرق کشور واقع شده است . این استان هزار و 210 کیلومتر مرز خاکی با دوکشور پاکستان و افغانستان و 370 کیلومتر مرزآبی در کرانه های شمالی دریای عمان دارد .از شمال به استان خراسان جنوبی، از جنوب به دریای عمان، از شرق به کشورهای پاکستان و افغانستان و از غرب به استانهای هرمزگان و کرمان محدود شده است.
دیدگاه تان را بنویسید