معاون طرح و برنامه وزارت صمت اعلام کرد:
هدایت سرمایههای خرد مردمی به سمت تولید از طریق تامین مالی جمعی
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به هدایت سرمایههای خرد مردمی به سمت تولید، گفت: تأمین مالی جمعی (Crowdfunding) یکی از شیوههای نوین تأمین مالی است که بسط و گسترش آن حاصل پیشرفت فناوری اطلاعات و ارتباطات در کنار اقبال و اعتماد عمومی است.
اعتمادآنلاین| «سعید زرندی» به امضای تفاهمنامهای برای تامین مالی تولید با سرمایههای خرد مردمی اشاره کرد و افزود: این مدل در دنیا برای سرمایه گذاری های کوچک متداول است و در سال 2021 تامین مالی بیش از 118 میلیارد دلار از طریق سرمایه های خرد مردمی برای پروژه های کوچک در نظر گرفته شده است. ما نیز در برنامه سال 1400 هدایت سرمایه های خرد مردمی به سمت تولید از طریق تامین مالی جمعی و استفاده از ماده 11 قانون رفع موانع تولید دیده شده است.
به گزارش ایرنا، وی با بیان اینکه در سال 2009 این عدد در حدود 500 میلیون دلار بوده اما این ابزار به سرعت جای پای خود را در میان سایر ابزارهای نوین مالی در تامین مالی بنگاهای کوچک باز کرد، گفت: در تلاش هستیم با فرهنگ سازی مناسب و تسهیل قوانین و مقررات این مدل های نوین را در صنعت پیاده کنیم و در این راستا تفاهمنامه ای برای تسهیل و سرعت بخشیدن به استفاده از ابزار تأمین مالی جمعی بین وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان بورس به امضا رسید.
زرندی تاکید کرد: از چند سال گذشته که رهبر معظم انقلاب، شعار سال را با موضوع رونق تولید اعلام کردند تلاش های زیادی جهت افزایش میزان تولید و رفع مشکلات موجود در مسیر اجرای این اقدام انجام شد که در نهایت امضای این تفاهم نامه به عنوان عاملی جهت تحقق شعار حمایت از تولید و نیز مشارکت مردم برای افزایش فعالت های تولیدی و اقتصادی در دستور کار قرار گرفت.
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت خاطرنشان کرد: این تفاهم نامه در راستای حمایت مردم از تولید و ورود سرمایه خرد آنها به سمت تولید امضا شد تا از این طریق واحدهای تولیدی بتوانند برای تامین مالی طرح های در اختیار خود از این سرمایه ها نهایت استفاده را داشته باشند.
تأمین مالی بنگاه های تولیدی از طریق تأمین مالی جمعی
وی به ارائه توضیحاتی درباره تأمین مالی بنگاه های تولیدی از طریق تأمین مالی جمعی پرداخت و گفت: تأمین مالی جمعی (Crowdfunding) یکی از شیوه های نوین تأمین مالی است که بسط و گسترش آن حاصل پیشرفت فناوری اطلاعات و ارتباطات در کنار اقبال و اعتماد عمومی است.
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت اظهار داشت: در برنامه سال 1400 هدایت سرمایه های خرد مردمی به سمت تولید از طریق تامین مالی جمعی و استفاده از ماده 11 قانون رفع موانع تولید به عنوان پروژه ای دیده شده است.
زرندی با بیان اینکه تامین مالی جمعی یک الگوی جدید تأمین سرمایه برای پروژه های جدید، طرح های نوآورانه و کسب و کارهای کوچک است، گفت: این روش تأمین مالی در واقع از طریق جمع آوری منابع مالی سرمایه گذاران به صورت یک کانال تأمین مالی مؤثر برای دریافت مقدار اندکی سرمایه از مردم جهت سرمایه گذاریهای متوسط تعریف می شود.
سهم تولید از تسهیلات بانکی
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه طبق قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه، سهم بخش صنعت و معدن از تسهیلات پرداختی در پایان برنامه 1400 باید به 40 درصد برسد، افزود: در این میان بخش تولید برای تامین مالی خود می تواند از دو روش بازار پول (شبکه بانکی) و ابزارهای بازار سرمایه استفاده کند.
وی ادامه داد: تامین مالی بخش تولید از بازار پول از طریق «طرح تام»، طرح رونق تولید، بسته حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی و سایر تسهیلات بانکی انجام می شود، در مقابل تامین نقدینگی از بازار سرمایه شامل انتشار انواع اوراق، عرضه سهام، تاسیس شرکت های سهامی عام، ایجاد انواع صندوق ها، اوراق گام، افزایش سرمایه شرکت ها و نیز تامین مالی جمعی می شود.
رونق تامین مالی جمعی برای واحدهای تولیدی
زرندی اظهار داشت: اکنون با برنامه های خود در حال رونق تامین مالی جمعی برای واحدهای تولیدی هستیم تا این واحدها بتوانند کمبود منابع مالی خود را از طریق بازار سرمایه تامین کنند.
وی اظهار داشت: آماری که اکنون وجود دارد نشان دهنده آن است که 57 درصد از کل واحدهای تولیدی (معادل چهار هزار و 852 واحد) به بهره برداری رسیده در شهرک ها و نواحی صنعتی با مشکل کمبود نقدینگی مواجه هستند که راهی جز رفع این مشکل از طریق بازار پول یا بازار سرمایه وجود ندارند.
دیدگاه تان را بنویسید