رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین اعلام کرد؛
ظرفیت تجارت 60 میلیارد دلاری سالانه بین ایران و چین
رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین با بیان اینکه تجارت با این کشور هیچگاه تحت تاثیر شرایط سیاسی نبوده است، گفت: ظرفیت تجارت سالانه دو کشور تا قبل ازتحریمها در حدود 60 میلیارد دلار بود و با برداشته شدن محدودیتها، رسیدن به این ارقام بسیار راحت است.
اعتمادآنلاین| تجارت کالایی با جهان یکی از مهمترین چالش های کشور بعد از انقلاب بوده تا وابستگی به نفت کاهش پیدا کند و با ایجاد یک فضای رقابتی، تولید افزایش و صادرات کالایی به جهان گسترش یابد.
به گزارش ایرنا، در این میان برخی از کشورها به طور مداوم خریدار کالاهای ایرانی بودهاند و در دهه های گذشته با کمی تغییر در رده های نخست تجارت با کشور قرار گرفته اند. این مقاصد صادراتی، اقلام مورد نیاز کشور را تامین و در ازای آن محصولات ایرانی را خریداری می کنند.
چین به عنوان یکی از پیشروترین اقتصادهای دنیا، یکی از اصلی ترین کشورهایی است که طی چهار دهه گذشته روابط تجاری و اقتصادی خود را با ایران حفظ کرده است و در 10 سال گذشته در صدر لیست مبادلات ایران قرار داشته است.
«مجیدرضا حریری» رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین با اشاره به اینکه در سال 2016 ظرفیت 10 ساله تجارت دو کشور 600 میلیارد دلار اعلام شد، تصریح کرد: بر این اساس دو کشور توان صادرات و واردات سالانه حدود 60 میلیارد دلار را با یکدیگر دارند.
وی با بیان اینکه تجارت دو کشور 51 میلیارد و 800 میلیون دلار را تجربه کرده است، اظهار داشت: در صورت کاهش تحریم ها و برداشته شدن موانع تجاری، دستیابی به این ارقام برای ایران و چین بسیار راحت است.
حریری در خصوص کاهش تجارت ایران و چین در بهار سال جاری، خاطرنشان کرد: ارزیابی واردات و صادرات با یک کشور باید در طول یکسال بررسی شود زیرا تغییر در قیمت های جهانی روزانه و ماهانه برخی کالاها، موجب نوسان آمارها می شود.
وی با بیان اینکه پتروشیمی و محصولات معدنی قیمت جهانی دارد، تاکید کرد: در بازه های زمانی کاهش قیمت در ارزش تجاری دو کشور تاثیر گذار است اما در ماه های بعد نیز امکان افزایش قیمت و رشد آمار نیز وجود دارد.
رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین با بیان اینکه تجارت این دو کشور تحت تاثیر تغییرات در دولت و شرایط سیاسی نیست، خاطرنشان کرد: در تمام سال های گذشته واردات و صادرات ایران و چین رو به افزایش بوده و در یک دهه گذشته پکن با وجود تمام مشکلات، به عنوان شریک نخست تجاری با کشور قرار داشته است.
وی با تاکید بر اینکه روابط ایران و چین پایه اقتصادی دارد نه سیاسی، اظهار داشت: در صورت برداشته شدن تحریم ها که بزرگترین مانع تجاری با این کشور محسوب می شود می توانیم بار دیگر ارزش مبادلات اقتصادی دو کشور را به طور چشمگیری افزایش دهیم.
براساس اعلام گمرک مجموع تجارت خارجی ایران در بهار سالجاری 38 میلیون و 400 هزار تن کالا به ارزش 20 میلیارد و 900 میلیون دلار بوده است که 30 میلیون تن کالا به ارزش 10 میلیارد و 700 میلیون دلار از گمرکات کشور به نقاط مختلف جهان صادر و هشت میلیون و 400 هزار تن کالا به ارزش 10 میلیارد و 200 میلیون دلار وارد کشور شد.
در این دوره زمانی هفت میلیون و 100 هزار تن کالا به ارزش سه میلیارد و 100 میلیون دلار به چین در جایگاه نخست صادراتی قرار گرفت و با 683 هزار تن به ارزش 2 میلیارد و 200 میلیون دلار جایگاه دوم واردات به ایران را از آن خود کرد.
دیدگاه تان را بنویسید