کد خبر: 511481
|
۱۴۰۰/۰۶/۰۱ ۱۷:۲۹:۱۸
| |

پاسخ روابط عمومی وزارت اقتصاد در به مطلب روزنامه سازندگی:

ارزیابی عملکرد وزارت اقتصاد با نگاه سیاست زده و جناحی، مردود است

مرکز روابط عمومی وزارت امور اقتصادی و دارایی به مطلب مورخ 16/5/1400 روزنامه سازندگی به قلم محمد قوچانی با عنوان «پایان هزاره سازندگی»، مبنی بر انتقاد از عملکرد وزارت امور اقتصادی و دارایی در دوره مدیریت اخیر پاسخ داد.

ارزیابی عملکرد وزارت اقتصاد با نگاه سیاست زده و جناحی، مردود است
کد خبر: 511481
|
۱۴۰۰/۰۶/۰۱ ۱۷:۲۹:۱۸

اعتمادآنلاین| مرکز روابط عمومی وزارت امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به مطلب مورخ 16/5/1400 روزنامه سازندگی به قلم محمد قوچانی با عنوان پایان هزاره سازندگی، مبنی بر انتقاد از عملکرد وزارت امور اقتصادی و دارایی در دوره مدیریت اخیر، با اشاره به نگاه سیاست­زده و غیر تخصصی نویسنده این مطلب تصریح کرد: علیرغم اطلاع نویسنده از عملکرد وزارت اقتصاد در حوزه­های وظیفه­ای و مأموریتی این دستگاه، مجموعه محتوای ارایه شده در این مقاله، شائبه عدم تسلط و کوتاه شدن دست گروه همفکران ایشان بر این وزارتخانه و سازمان های وابسته را در ذهن ایجاد می­کند.

به گزارش اعتمادآنلاین ، این جوابیه می افزاید: در حالی که برای ارزیابی عملکرد این وزارتخانه باید با دارا بودن تخصص علم اقتصاد و قدرت تجزیه و تحلیل در این زمینه، به استناد اطلاعات و آمار رسمی و گزارش های عملکرد انتشار یافته توسط مراجع رسمی اظهار نظر نمود.

این جوابیه بیان می دارد: شواهد و گزارشات رسمی انتشار یافته از سوی مراجع قانونی و تخصصی کشور نظیر سازمان اداری و استخدامی کشور، وزرات ارتباطات و فناوری اطلاعات و دفتر ریاست محترم جمهوری،که مسئولیت نظارت و ارزیابی عملکرد دستگاه های اجرایی را بر عهده دارند، نشان می دهد، که وزارت امور اقتصادی و دارایی توانسته است، عنواینی چون وزیر برتر با لحاظ معیارهای ابلاغی رئیس جمهور، رتبه برتر جشنواره شهید رجایی در سال 1399 ، رتبه برتر درحوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در راستای تحقق دولت الکترونیک و هوشمند و رتبه های برتر توسط سازمان­های وابسته این وزارتخانه در حوزه های مختلف عملکردی را در میان دستگاه های اجرایی کشورکسب نمایدکه نتایج آن نیز به اطلاع عموم رسیده است.

این جوابیه در ادامه برای آگاهی افکار عمومی، به بخش کوچکی از اهم دستاوردهای حاصله این وزارتخانه در سال 1399 که نتیجه تلاش ها و زحمات مدیران و کارکنان خدوم مجموعه وزارت امور اقتصادی و دارایی است، اشاره می نماید:

-انتشار بیش از 202 هزار میلیارد تومان اوراق مالی اسلامی (حدود130 هزار میلیارد تومان فروش نقدی که منجر شد تا در مجموع حدود 80 درصد تأمین مالی دولت توسط وزارت اموراقتصادی و دارایی صورت پذیرد).

-وصول کامل درآمدهای مالیاتی پیش بینی شده در طی دو سال اخیر و تحقق 107 درصدی و وصول بیش از 192 هزار میلیارد تومان درآمدهای مالیاتی به‌رغم شرایط ناشی از کرونا در سال 1399 ضمن افزایش تمکین مالیاتی.

-تحقق 116 درصدی منابع پیش‌بینی شده در قانون بودجه درخصوص وصول سود سهام شرکت‌های دولتی.

-واگذاری 49.6 هزار میلیارد تومان دارایی دولت (سهام متعلق به دولت از شرکت‌های دولتی) به‌صورت نقدی و واریز به حساب خزانه و هدفمندی یارانه‌‌ها.

-تسویه 29 هزار میلیارد تومان بدهی دولت به بانک‌هاص خصوصی سازی شده.

-تجهیز 680 هزار میلیارد تومان منابع برای اقتصاد کشور (از این مقدار کمتز از 100 هزارمیلیارد تومان برای دولت تامین مالی شده است) از بازار سرمایه در سال 1399.

-تسهیل حضور بنگاه‌های اقتصادی در بازار سرمایه به نحوی که با ورود 96 شرکت جدید به بازار سرمایه (شامل 26 شرکت سرمایه‌‏گذاری استانی سهام عدالت) طی سال‌های 1398 تا پایان تیر ماه 1400، تعداد ناشران بورسی و فرابورسی از 599 شرکت در پایان سال 1397 به 695 شرکت در پایان تیر ماه 1400 افزایش یافت.

-افزایش تعداد نهادهای مالی تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار با رشد 21.5 درصدی از 628 نهاد در پایان سال 1397 به 763 نهاد مالی در پایان تیر ماه 1400 .

-صدور بیش از 26.5 میلیون کد جدید معاملاتی (سهامداری) با رشد 258 درصدی نسبت به سال گذشته.

-راه‌اندازی پنجره واحد فیزیکی شروع کسب‌وکار در شهرهای تهران، اصفهان، شیراز، مشهد و تبریز

-توسعه گمرک هوشمند و تسهیل ورود مواد اولیه و کالاهای اساسی به کشور.

-حمل یکسره و ترخیص اقلام مورد نیاز جهت مقابله با کرونا از جمله مواد اولیه دارو، واکسن و ....

-طراحی و اجرای سیاست اعطای کارت اعتباری به دارندگان سهام عدالت.

-واگذاری سهام و دارایی‌های تحت مالکیت دولت در چارچوب صندوق‌های معامله‌پذیر در بورس (ETF در دو مرحله).

-ایجاد سامانه‌های پرداخت الکترونیکی سود سهام و برگزاری مجامع بصورت الکترونیک در بازار سرمایه برای اولین بار.

-احراز هویت الکترونیکی برای اولین بار در کشور در بازار سرمایه (الگو شدن برای سایر حوزه‌ها).

-راه اندازی سفته و برات الکترونیکی برای اولین بار.

-تأسیس صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی جهت جبران خسارت وارد شده به منازل مسکونی آسیب­دیده از حوادث طبیعی.

-حذف بیمه‌نامه فیزیکی شخص ثالث و صدور آن بصورت الکترونیک.

-حذف مرحله کد اقتصادی و گواهی مالیات بر ارزش افزوده.

-راه‌اندازی درگاه واحد محیط‌های تنظیم‌گری (سندباکس).

-تهیه و ارسال شش لایحه با عناوین «لایحه مولدسازی دارایی‌های دولت»، «لایحه نظام شرکت‌داری در بخش عمومی ایران»، «لایحه تشکیل سازمان تنظیم‌گر حسابرسی»، «لایحه مدیریت بدهی­های عمومی»، «لایحه بازنگری قانون مالیات‌های مستقیم»، «لایحه حمایت از سهامداران خرد» برای هیأت دولت در بازه زمانی آبان 1397 لغایت1399، که برخی از آنها را می توان از ضروری­ترین و مهم­ترین لوایح حوزه اقتصاد برشمرد.

در پایان این جوابیه تصریح شده است، ارائه اطلاعات کلی و غلط به افکار عمومی مخرب سرمایه اجتماعی بوده و امید است، رسانه های گروهی به عنوان نمایندگان شایسته افکار عمومی با نگاهی موشکافانه و اخلاق حرفه­ای و بکارگیری از حداکثر ظرفیت های کارشناسی و به دور از تعصبات حزبی و جناحی، نسبت به مسائل مختلف جامعه، تحلیل و اطلاع رسانی نمایند، تا بتوانند در ارتقای سرمایه اجتماعی کشور نقش مؤثرتری را ایفاء نمایند.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها