کد خبر: 516096
|
۱۴۰۰/۰۷/۱۰ ۱۰:۴۶:۰۷
| |

نایب رییس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران:

مسئولان اینترنت را محدود کنند؛ بعدا پشیمان می‌شوند/ دریافت گزارش‌های متعدد از اشتباهات فروش آنلاین/ در استفاده از اینترنت عقب‌تر از همسایگان هستیم

نایب رییس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران اظهار داشت: اگر مسئولان کشور تصمیم بگیرند که محدودیت‌های برای بهره‌گیری از اینترنت برای شهروندان ایجاد کنند تردید نکنید که در سال‌های آتی پشیمان خواهند شد و شرایط را برای بهره‌گیری از اینترنت باکیفیت و با سرعت بالا فراهم می‌کنند.

مسئولان اینترنت را محدود کنند؛ بعدا پشیمان می‌شوند/ دریافت گزارش‌های متعدد از اشتباهات فروش آنلاین/ در استفاده از اینترنت عقب‌تر از همسایگان هستیم
کد خبر: 516096
|
۱۴۰۰/۰۷/۱۰ ۱۰:۴۶:۰۷

اعتمادآنلاین| عبدالرضا نوروزی، نایب رییس اول کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران درباره محدود شدن سرعت اینترنت و تاثیر آن بر کسب ‌وکارهای آنلاین، گفت: مزایای استفاده از اینترنت بر کسی پوشیده نیست و ما نمی‌توانیم با استدلال‌های ساده بهره‌گیری از این ابزار را برای شهروندان محدود کنیم.

به گزارش ایلنا، وی با بیان اینکه محدود کردن اینترنت مانعی برای رشد اقتصادی محسوب می‌شود، افزود: در حال حاضر اینترنت به یک ابزار مهم برای پیشبرد کارهای شخصی و اداری تبدیل شده است و نمی‌توان از آن پرهیز کرد. اگر مسئولان کشور تصمیم بگیرند که محدودیت‌های برای بهره‌گیری از این فضا برای شهروندان ایجاد کنند تردید نکنید که در سال‌های آتی پشیمان خواهند شد و شرایط را برای بهره‌گیری از اینترنت باکیفیت و با سرعت بالا فراهم می‌کنند.

این فعال حوزه فناوری و اطلاعات در پاسخ به این پرسش که آیا در دوره هم‌گیری بیماری کرونا شاهد رونق کسب‌وکارهای مجازی بودیم، گفت: پیش از این بیماری فرهنگ استفاده از اینترنت، در سنین بالا کشور چندان جا نیفتاده بود؛ اما بعد ازهم‌گیری کرونا و لزوم خانه‌نشینی شرایط تا حدودی بهبود پیدا کرد و اقتصاد فضای مجازی رضایت‌بخش شد.

وی در ادامه با بیان اینکه هنوز با ایده‌آل‌ها فاصله زیادی داریم، افزود: من خودمان را با گذشته خودمان مقایسه کردم چرا که ما در ایران در استفاده از اینترنت حتی به نسبت کشورهای همسایه خیلی عقب هستیم.

به گفته نوروزی، کسب‌وکارهای آنلاین، در بخش خدمات مشکل ویِژه‌ای دارند چراکه هنوز در زمینه اطمینان سازی و اعتماد سازی اقدام اصولی انجام نگرفته است.

عضو کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی ایران، با اشاره به ضعف نظارتی در فروش آنلاین، خاطر نشان کرد: گزارش‌های متعددی به‌دست ما می‌رسد که در خرید آنلاین یا کالا اشتباه به‌دست خریدار رسید و یا کیفیت مد نظر را نداشت. دلیل به‌وجود آمدن این مشکل این است که هنوز زیر ساخت‌ها اعمال نشده است و دولت نیز در زمان شیوع کرونا آنقدر درگیر این بیماری بود که زمان لازم را برای نظارت بر عملکرد کسب‌وکارهای آنلاین را نداشت.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون زمان برای تدوین قوانین قضایی فراهم شده است، گفت: مشکلات و معضلات شناسایی شده‌اند و هم ‌اکنون دولت می‌تواند با مشورت از بخش‌خصوصی شرایط را برای اعمال نظارت بهتر برعملکرد کسب و کارهای آنلاین فراهم کند.

نوروزی در پاسخ به این پرسش که آیا می‌توان اطمینان‌های در کیفیت و قیمت برای خریداران مجازی ایجاد کرد، گفت: این نبود اطمینان در همه جای دنیا وجود دارد اما باید بگویم که در کشورهای اروپایی و آمریکایی این مشکلات تا 90 درصد حل شده‌ است. ما نیز باید بسترهای درست در فروش و تعهد در خدمات را فراهم کنیم و این مهم زمانی میسر خواهد شد که قوانین بازدارنده و محکم در این زمینه تدوین و اجرایی شود.

این فعال اقتصادی در پایان خاطر نشان کرد: ضعف در قانون در زمینه کسب‌وکارهای آنلاین مشهود است به‌همین دلیل شرکت‌های رسمی و غیر رسمی این اجازه را به خود می‌دهد که اقدام به کارهای خلاف عرف کنند.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها