آخرین قیمت مسکن در مناطق مختلف تهران:
نصف معاملات مسکن در پنج منطقهی پایتخت
حدود 48 درصد خرید و فروشهای بازار مسکن تهران در پنج منطقه انجام میشود که در شهریورماه با رشد تا 60 درصدی معاملات نسبت به مرداد مواجه بودند؛ از دلایل تحرک بازار در این ماه میتوان به آخرین مهلت جابهجایی، انتظارات تورمی و افزایش خریدهای سرمایهای اشاره کرد.
اعتمادآنلاین| حدود نیمی از معاملات مسکن کلانشهر تهران تنها در پنج منطقه از مناطق 22 گانه شهر تهران انجام میشود. مناطق 5، 10، 2، 4 و 14 در شهریور امسال 48 درصد قراردادهای خرید و فروش مسکن در پایتخت را به خود اختصاص دادند. بررسیها نشان میدهد هریک از مناطق فوق از ویژگیهای مخصوص به خود برخوردار است که جذابیت سفته بازی در آن را بالا برده است.
به گزارش ایسنا، به طور مثال خصوصیت منطقه 5 جمعیت بیش از 850 هزارنفری، وسعت، برخورداری از سرانههای خدماتی و خطوط ارتباطی ریلی و آزادراهی آن است. در منطقه 14 که عنوان پنجمین منطقه پرتقاضا در شهریورماه را به خود اختصاص داد ویژگی غالب، هماهنگی قیمت مسکن با توان خرید اقشار متوسط و پایین است. منطقه 10 نیز به دلیل قرارگیری در مرکز شهر، وجود واحدهای کوچک متراژ و قیمت مناسب، هدف خریدهای مصرفی است. در هر پنج منطقه مذکور حضور سفتهبازان، سرمایهگذاران و بخر و بفروشها پررنگ دیده میشود.
در بین مناطق یاد شده منطقه 2 با حدود 701 هزار نفر جمعیت، بیشترین قیمت مسکن را با میانگین 49.8 میلیون تومان در هر متر مربع به خود اختصاص میدهد. متوسط قیمت هر متر خانه در منطقه 5 بالغ بر 37.6 میلیون تومان، منطقه 4 به میزان 33.7 میلیون تومان، منطقه 14 به میزان 22.8 میلیون تومان و منطقه 10 بالغ بر 20.6 میلیون تومان است.
مناطق پرتقاضای شهر تهران در شهریورماه 1400 با رشد معاملات مواجه شدند. خرید و فروشها طی یک ماه گذشته در منطقه 2 به میزان 39 درصد، منطقه 5 بالغ بر 24 درصد، منطقه 4 به میزان 55 درصد، منطقه 14 بالغ بر 60 درصد و منطقه 10 به میزان 32 درصد رشد یافت.
قیمتها نیز بجز در منطقه 14 که حدود نیم درصد درمقایسه با مرداد کاهش پیدا کرد، در چهار منطقه دیگر افزایشی بود؛ به طوری که در یک ماه گذشته قیمت مسکن در منطقه 2 به میزان 4 درصد، منطقه 5 بالغ بر 1.6 درصد، منطقه 4 به میزان 1.5 درصد و منطقه 10 بالغ بر 3.7 درصد افزایش پیدا کرد. در کل شهر تهران نیز معاملات 42 درصد و قیمت 2.4 درصد نسبت به مرداد رشد کرد.
کارشناسان از عوامل رونق نسبی معاملات در شهریور را خرید و فروشهای سرمایهگذاری میدانند. عواملی همچون آخرین فرصت در فصل جابهجایی، رشد تورم، احتمال طولانی شدن روند احیای برجام، ورود قیمت دلار به کانال 28 و حتی لمس کانال 29 هزار تومان در مقطعی کوتاه، پایین بودن بازده سرمایهگذاری در بخشهای تولیدی و تلقی عمومی از مسکن به عنوان یک دارایی امن از جمله دلایل اقبال به بازار مسکن در شهریورماه 1400 بود.
عباس زینعلی ـ کارشناس بازار مسکن ـ درباره آخرین تحولات این بازار در شهریورماه 1400 گفت: فعال اقتصادی وقتی بررسی میکند میبیند که هیچکدام از بازارهای موازی به اندازه مسکن اطمینان بخشی یا سودآوری مورد انتظار را ندارند. نیاز به مسکن در جامعه کماکان وجود دارد و سرمایهگذار به خوبی از ایجاد فاصله بین عرضه و تقاضا مطلع است.
زینعلی تاکید کرد: بازارهای دیگر مثل طلا یا ارز بعضا سرمایه ها را دچار آسیب میکنند. در نتیجه مردم سراغ مطمئنترین بخش برای حفظ دارییهای خود میروند که آن هم خرید واحدهای مسکونی، تجاری و اداری است. بخصوص در واحدهای مسکونی تقاضای موثری در کشور ما همواره وجود دارد.
این کارشناس بازار مسکن درباره پیشبینی قیمت خانه در نیمه دوم سال گفت: با اینکه همه چیز بستگی به اجرای سیاستهای دولت دارد اما بیش از یک رشد ملایم برای بازار مسکن نمیتوان متصور بود. ممکن است اواخر سال جاری به دلیل نیاز سنتی بازار، قیمتها یک عدد کوچکی جابهجا شود اما قطعا جهشی نخواهد بود؛ زیرا عامل محرک آنچنانی دیده نمیشود.
دیدگاه تان را بنویسید